AK Parti'de 5. kongre heyecanı

Ahmet Davutoğlu'nun "tek genel başkan adayı" olduğu kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de seçildi.

AK Parti'de 5. kongre heyecanı
AK Parti 5. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Ahmet Davutoğlu'nun "tek genel başkan adayı" olduğu kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de seçildi.

Saat 10.00'da başlayan kongreye Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'te katıldı. 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu ile birlikte dışarıda kurulan platformda salona giremeyen partilileri selamladı ve kısa bir konuşma yaptı.

Davutoğlu  "Uyan artık yiğidim" şiiriyle Arena'ya girdi

Konya Milletvekili de olan Davutoğlu, salona girerken "Mevlana'nın, Şems'in diyarından" sözleriyle takdim edildi. Davutoğlu çiftinin salona girdiği anda kürsüden de Nurullah Genç'in, "Uyan artık yiğidim" şiirinden dizeler okundu.

Fatiha ile konuşmasına başladı

Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'ndeki konuşmasına, şehitleri rahmetle anarak başladı. Başbakan Davutoğlu, şehitler ve dün Mekke'de hayatını kaybeden hacılar için Fatiha okunmasını istedi.


Konuşmasını "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek sürdüren Davutoğlu, şehitlere hürmeten salonda müzik icra edilmediğini hatırlattı. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ama bu salonda şu anda müziklerin en ulvisi, en etkileyicisi, en kuvvetlisi icra ediliyor. Bu salonda bugün yüreklerin ritmi var, yüreklerin ulvi seslenişi var. Yüreklerin ritmi Anadolu'nun, Rumeli'nin her bir köşesinden gelen ak yürekliler, Fırat kenarından, Dicle kenarından, Sakarya, Yeşilırmak, Kızılırmak, Çoruh'tan gelen ak yürekliler, bugün tek bir yürek ritmiyle milyonlarca vatandaşımızla birlikte yürekler 'vatan vatan vatan' diye çarpıyor, 'millet millet millet' diye çarpıyor, 'bayrak bayrak' diye çarpıyor, 'birlik birlik birlik' diye çarpıyor, 'kardeşlik kardeşlik kardeşlik' diye çarpıyor. Bundan daha ulvi bir müzik olamaz. Bir arada çarpan yüreklerden daha gür bir ses olamaz."

Davutoğlu, şehitlerin emanetini yüreğinde taşıyarak 81 ilden Ankara'ya gelenleri, yurtdışından kongreye katılanları muhabbetle selamladığını belirtti.

Geçen sene 27 Ağustos'ta yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde sözlerine "zamana, mekana ve insana selam olsun" diye başladığını hatırlatan Davutoğlu, "Evet, zamana selam olsun, mekana ve insana selam olsun. Öyle bir mekanda yaşıyoruz ki bu mekan Rabbimizin bir millete lütfedeceği en güzel mekandır. Afro-Avrasya'nın merkezinde, çevresi bereketli denizlerle, bağrı kaynak dolu ırmaklarla yüklü bir vatanın vatandaşları olmanın gururunu taşıyoruz" diye konuştu.

Salondakilerin "Samanyolu" şarkısını söylemesi üzerine Davutoğlu, "Bu şarkı ömür boyu sürecek gençler. Son nefese kadar sürecek şarkı, yüreklerin ritmidir" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, böyle bir mekanda yaşayan toplulukların, milletlerin zor sınavlarla ve büyük zaferlerle aynı anda karşı karşıya kalacaklarını belirterek, "Öyle bir mekanda yaşıyoruz ki dünyanın en önemli siyasi olayları, tarihin en köklü medeniyetleri, dünya ekonomisinin en önemli kaynakları bu mekanda" dedi.

Davutoğlu, "bu aziz mekanda, bu coğrafyada yaşamanın büyük zaferlere zemin teşkil edecek nimetleri kadar, hazır olunması gereken külfetleri de olduğunu" dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, salondakilerin yoğun tezahüratları üzerine de şunları söyledi: "Böyle bir sevdayı taşıyan gençlerle beraber olmak ne güzel. Böyle bir aşkı taşıyan AK Parti delegeleriyle beraber olmak ne güzel. Böyle bir davayı taşıyan 81 vilayetten gelen bacılarımızla, yiğitlerimizle olmak ne güzel. Ayağa kalkan Anadolu çocuklarıyla, Rumeli çocuklarıyla, Mezopotamya çocuklarıyla, Kafkasya çocuklarıyla, Orta Asya, Horasan çocuklarıyla olmak ne güzel. Ne büyük şereftir sizinle yürümek. Ne büyük aşktır sizinle yürümek. Öyle bir aşktır ki bu, yürekler konuşur, diller susar, zihinler konuşur, kulaklar susar. Allah sizden razı olsun. Bizi aşkla kucaklayandan, muhabbetle kucaklayan bir kardeşten daha yüce ne vardır."

"Mekanların imtihan alanları olduğunu" belirten Davutoğlu, "İşte dünyanın en önemli coğrafyasında, dünya kaynaklarının dağıtıldığı en bereketli topraklarda yaşamak, büyük medeniyetler kurmak gibi zorlu sınavlarla karşı
karşıya gelmek anlamını taşır" dedi.

Salondakilerin, "selamünaleyküm, aleykümselam" tezahüratları üzerine Davutoğlu, "Bütün dünya mazlumları adına esselamünaleyküm. Filistin adına, Gazze adına, Suriye, Balkanlar, Orta Asya, Kafkaslar adına selam olsun, esselamünaleyküm. İşte bugün olağan büyük kongremizden yükselen bu selam sesi emin olun şu anda bütün mazlum diyarlarda yankılanıyor" diye konuştu.

"Afyon'dan bir ses yükseldi"

14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti kadrolarının zorlu bir mekanda, zorlu bir zamanın önünde yürüdüğünü belirten Davutoğlu, şunları dile getirdi: "Zorlu bir mekandı, Irak savaşı yanı başımızdaydı, Filistin bunalımı devam ediyordu, Balkanlarda çatışmalar sürüyordu, her bir coğrafyada 'imdat' sesleri yükseliyordu. Zor bir zamandı, bu aziz millet 2001 ekonomi krizinden yeni çıkmıştı. Zorlu günlerdi. 28 Şubat kalıntısı bütün antidemokratik uygulamalar milleti sıkboğaz etmiş, en temel özgürlükler yaşanamaz hale gelmişti. Ama Afyon'dan bir ses yükseldi. Kurucu genel başkanımız, kurucu liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi yükseldi."

Davutoğlu, o günden bugüne AK Parti kadrolarında görev yapan tüm isimlere teşekkür etti.

Bir "vefa hareketi" olan AK Parti kadrolarının, bünyesinden 2 cumhurbaşkanı, 3 başbakan, 5 meclis başkanı çıkardığını hatırlatan Davutoğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere bu isimleri ayrı ayrı selamladı, onlara şükranlarını sundu. AK Parti kadrolarının her neferinin mevkisinin bir olduğunu, omuz omuza hareket ettiklerini dile getiren Davutoğlu, "AK Parti bir yürek hareketidir. AK Parti bir vicdan hareketidir. AK Parti, susturuldu zannedilen, uyudu zannedilen bir devin ayağa kalkmasının adıdır. O dev ayağa kalktı, artık diz çöktürülemez. O dev ayağa kalktı artık tereddüt yok, artık herhangi bir şekilde durmak yok. Eskiler Mehteran yürüdüğünde gülbankla (hep bir ağızdan duayla) o yürüyüşü şereflendirirlerdi. Denirdi ki 'vakitler hayrola, hayırlar feth ola, şerler def ola.' Vaktimiz hayrolsun, hayırlar feth olsun, şerler def olsun" ifadelerini kullandı.

“Diyorlar ki Kürtlerin devleti neresi”

Yaşanan terör olaylarına ve sürdürülen operasyonlarla ilgili eleştirilere de yanıt veren Başbakan Davutoğlu şunları söyledi; 

Bu operasyonlarımız hiçbir şekilde 90’lı yılların anlayışıyla ilişkilendirilemez. O yıllarda bir çok baskı vardı, dilini konuşamayanlar vardı. Diyorlar ki Kürtlerin devleti neresi. Kürtlerin de, Türklerin de , Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyet Devletidir. Sanıyorlar ki bu özgürlükçü anlayışı engelleyecekler.

“Bu piyonlara söylüyoruz ki…”

Özgüven restorasyonumuz sabit kılınacak. Milli birliğimiz hakim kılınacak. Devletimiz, bürokrasimizi yeniden inşa edilecek. Ahlaki restorasyonu hayata geçireceğiz. Yargı reformuyla yargıyı sağlam temellerde objektif bir çerçevede inşa edeceğiz. Bu büyük hedefler karşısında piyonların saldırıları bunlar. Bu piyonlara söylüyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin her santimetrekaresinde sadece al bayrak olacak. Kamu düzenini sağlayacağız.

“Cizre’de aynen keşan gibi, bergama gibi…”

Hükümetiniz aldığı tedbirlere dil uzatıyorlar. Cizre’de aynen Keşan gibi, Bergama gibi, Of gibi ilçeler gibi Türkiye’nin aziz bir toprağıdır. Kardeşliğimiz pekiştirilecek, kamu dizeni sağlanacaktır. 11 Eylül’de Diyarbakır’da çorba dükkanına yapılan saldırıda şehit olan kardeşimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu hainlere karşı bütün vatandaşlarımız el ele geleceği inşa edeceğiz. Terörü egemen kılmak isteyenlere karşı omuz omuza mücadele edeceğiz.

“Kardeşlerimiz korunacaktır”

Kamu düzeni sağlanırken ivil vatandaşlarımıza, kardeşlerimize en küçük bir şekilde zarar verilmeyecektir. Kardeşlerimiz korunacaktır. Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerime sesleniyorum sizlerin en az batıda hakkınız var. Batıdaki vatandaşlarıma sesleniyorum sizlerin doğu da hakkınız var."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 9 yıl önce

Ağbal'ı al. Gerisini Çoruh'tan aşağıya at gitsin!