Ağbal ve Karaoğlu yemin etti

Bayburt Milletvekilleri Naci Ağbal ve Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, TBMM'de yemin ederek görevlerine başladı.

Ağbal ve Karaoğlu yemin etti
Bayburt Postası - TBMM'de yeni dönem başlıyor. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni başladı. 

Bayburt Milletvekilleri Naci Ağbal ve Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, TBMM'de yemin ederek görevlerine başladı.



TBMM Başkanlığı seçimi Salı günü yapılacak

TBMM Danışma Kurulu, Meclis Başkanlığı seçimi için takvimi belirledi. Buna göre başkanlık seçiminin ilk iki turu Salı günü yapılacak. İki turda da başkan belli olmazsa üçüncü tur oylama ise Çarşamba günü olacak.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.