5 yıllık projelerini açıklayan Lütfü Bölen iktidar partisine dokundurdu: “Biz genel başkanımıza gel bizi kurtar demedik”

Saadet Partisi İl Başkanlığı binasında gerçekleşen baın toplantısıyla projelerini açıklayan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Lütfü Bölen, “biz genel başkanların peşinden koşan ve ona endeksli siyaset yapmıyoruz, biz milletimizin peşindeyiz ve milletimize güvenerek siyaset yapıyoruz” dedi.  Lütfü Bölen’den önce kürsüye gelen Sadet Partisi İl Başkanı Suphi Kılbaş ise şunları söyledi: “Biz seçim çalışmalarına yeni başlamadık. Dört ay önce başkan adayımızla, encümenlerimizle  cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı dolaştık ve kucaklaştık, görüştük. Ve hemşerilerimizin gerek yüz ifadelerinden, gerekse söylemlerinden, başkanım hayırlı olsun, bu iş tamamdır, dediklerini gözlemledik.Gözümle gördüğümü, kalbimle inandığımı ancak söylerim.

5 yıllık projelerini açıklayan Lütfü Bölen iktidar partisine dokundurdu: “Biz genel başkanımıza gel bizi kurtar demedik”

Saadet Partisi Bayburt Belediye Başkan Adayı Lütfü BölenSaadet Partisi İl Başkanlığı binasında gerçekleşen baın toplantısıyla projelerini açıklayan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Lütfü Bölen, “biz genel başkanların peşinden koşan ve ona endeksli siyaset yapmıyoruz, biz milletimizin peşindeyiz ve milletimize güvenerek siyaset yapıyoruz” dedi.  Lütfü Bölen’den önce kürsüye gelen Sadet Partisi İl Başkanı Suphi Kılbaş ise şunları söyledi: “Biz seçim çalışmalarına yeni başlamadık. Dört ay önce başkan adayımızla, encümenlerimizle  cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı dolaştık ve kucaklaştık, görüştük. Ve hemşerilerimizin gerek yüz ifadelerinden, gerekse söylemlerinden, başkanım hayırlı olsun, bu iş tamamdır, dediklerini gözlemledik.Gözümle gördüğümü, kalbimle inandığımı ancak söylerim.

Teşkilatımla gezerken Bayburtlu hemşerilerimden aldığım izlenim budur. Hayırlı uğurlu olsun. Sözü daha uzatmadan 29 Mart günü sonrası Bayburt Belediye Başkanı olacak olan  Lütfü Bölen’e sözü bırakıyorum.”

Partililerin yoğun alkış ve tezahüratlarıyla kürsüye gelen Lütfü Bölen, kamuoyuna projelerini açıkladı:

“Bayburt’un özlediği hizmetleri tek tek yerine yerine getireceğiz. Bugün Bayburt’ta hangi mahalleye gitsek 1994’ün izlerini görüyoruz. Hâlâ o günlerde yapılan hizmetlerden dolayı halkımızın teşekkürleriyle karşılaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımız önümüzdeki hafta içerisinde ilimizde olacak. Genel Başkanımızı getirtmek için çok çaba sarf etmedik. Sizler istediniz, onun için bizde getiriyoruz. Yoksa biz genel başkanların peşinden, onlara güvenerek siyaset yapmıyoruz, biz milletimizin peşinden ve milletimize güvenerek siyaset yapıyoruz. Eğer birileri genel başkanlarına güveniyorsa, eğer birileri gelin ve bizi kurtarın diyorsa, onlara buradan şöyle seslenmek istiyorum. Sen inandığın gibi yaşamıyorsun, yaşadığın gibi inanıyorsun. Eğer bir şeyi Cenab-ı Allah birine nasip etmişse, onun önüne kimse engel olamaz.

İnanıyorum ki halkımızın ve Bayburt’umuzun hizmetine talip olmak şerefli, onurlu ve görev sorumluluğu isteyen bir iştir. Kişinin doğumundan ölümüne, hatta ölümünden sonraki defin işlemine kadar herkes belediyeden hizmet bekler. Çünkü belediyeler vatandaşlara en yakın kurumlardır. Her şehrin, toplumun bir yapısı, karakteri vardır, kültürel bir dokusu, fotoğrafı vardır. Şehri anlamadan, orada yaşamadan, havasını solumadan, tozunu yutmadan, insanla şehir arasındaki bağı önemsemeden verilen hizmete belediyecilik denmez.

Belediyelerin hizmet alanlarında ve yönetim şekillerinde yeni anlayış ve yöntemler geliştirilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de belediyeler zamanla değişmekte ve yerel yönetimlerde bilginin kullanımı, verimliliği ve kaynakların planlanması gibi işlemler ön plana çıkmaktadır. Bugün birçok belediyede, bilişim teknolojilerini en verimli şekilde kullanılmanın belediye yönetimleri için bir zorunluluk olduğu kanısı yerleşmiştir. Artık belediyeler, klasik belediyecilik anlayışı ile sağlıklı hizmet üretmenin mümkün olmadığını fark etmişler ve bilgiye dayalı, vatandaşın katılımcı olduğu, homojen bir yapıyla sağlıklı ve verimli hizmet üretme arayışlarına girmişlerdir.

Zira belediyecilik; havamız ve suyumuzun, toprak ve tarihimizin, insanımızın hakkını vermek; utanmamak ve utandırmamak, dar zamanda yetişmek demektir. Böylesine ağır bir yükü, kronik sorunlara sahip Bayburt’ta, en güçlü teşkilatın adayı olarak yüklenmenin; çözümü üstlenmek anlamına geldiğinin farkında ve idrakindeyim.

Bizler siyaseti meslek olarak değil, bir borç ve hizmet olarak yapıyoruz. Yetiştiğimiz, boy verdiğimiz diyarda bu güzel insanlardan ve dünya görüşümüzden aldıklarımızı hizmete tahvil etmek, ödemek istiyoruz. Bize tevdi edilen görevden kaçamayışımızın; arzulu, kararlı ve aksiyon sahibi oluşumuzun nedeni budur.

Bu anlayış doğrultusunda belediyemize gelir getirecek, kaynak sağlayacak; müteşebbis, üretkenlik anlayışına sahip bir ekip iş başına gelmedikçe, sorunların üstesinden gelmek mümkün değildir. Belediye hizmeti ekip çalışması ve koordinasyon işidir. Gönüllü hizmet erbabı olan belediye meclisini sizler için titizlik ile seçerek; güvenilir, çalışkan, dürüst ve güzide kadrolardan oluşturduk. Bilgi, disiplin, organizasyon ve takip esasıyla çalışacak belediye ekibimize inanıyor ve güveniyorum.

Bu noktada fahri başkan yardımcısı olarak gördüğüm mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve siz halkımızla koordineli olarak yaşanabilir bir şehri inşa edeceğiz.

Bu vesile ile Bayburt’umuzun sevgi ve güven ortamına layık, en az bizim kadar samimi ve fedakar başkan adaylarını ve ekiplerini tebrik ediyor, başarılar dilemeyi bir kardeşlik görevi sayıyorum.

Sizi tanıyan, içinizden birisi olarak Bayburt’umuzun tozunu birlikte soluduk, çamurunu beraber çiğnedik. Biz bu görevi, Bayburtlu her bir ferdin nabzını tutarak, ortak dertlerinizi dinleyerek, beklentilerinizi bilerek ve yaşayarak kabul ettik. Program ve hazırlığımızı mağdur ve suskun insanımızın ihtiyacına cevap verebilmek için yaptık. Bunun için seçim beyannamemiz, aynı zamanda verilmiş bir senettir. İnşallah gerçekleştiğini görecek ve gurur duyacaksınız.

İşte projelerimiz:

ALT YAPI VE ŞEHİRLEŞME

a) SU SORUNU:

“Su hayattır. Medeniyetin kaynağı sudur”. Tabii su kaynakları bakımından zengin olan Bayburt’umuzda susuz kalmak, kirli su içmek Bayburt’ta yaşayanların kaderi değildir ve olmamalıdır bu nedenle halkımızı son derece rahatsız eden ve sağlığını tehdit eden kronikleşmiş su problemini ivedi bir şekilde kesinlikle çözeceğiz.

Ana şebekeyi destekleyecek su kaynakları ve arıtma tesisi vasıtasıyla; içilebilir, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu kullanımınıza sunulacaktır. ( 1994’te olduğu gibi)
    

b) YOL:

Bütün cadde, sokak ve mahalle aralarındaki yolların yapım onarımının sağlanması ve böylelikle modern bir şehre yakışacak seviyeye ulaştırılması esastır..

Bu bağlamda kendi asfaltını kendi üreten bir belediyenin; yol yapım ve onarım çalışmalarını daha hızlı ve düşük maliyetle yapacağı bir gerçektir.

Bugün çürümeye terk edilmiş olan “Asfalt Üretim Tesisi” revize edilerek tekrar çalışır hale getirilecektir. Bununla birlikte kaliteli ve uzun ömürlü yollar halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Ayrıca kamu kurumlarımızın desteğiyle, şehrimizde mevcut bulunan köprülerin onarımıyla beraber, ihtiyaç duyulan bölgelere ulaşımın kolaylaştırılması için yeni köprüler yapılacaktır.

c) ARSA ÜRETİMİ VE KONUT YAPIMINI TEŞVİK:
    
Bayburt’umuzun konut ihtiyacını karşılamak amacıyla daha önce örneğini gösterdiğimiz “Kaleardı Şehit Osman , Memurlar ve İşçiler Kooperatifi” gibi halkımızın bütçesine uygun konut sahibi olabilmeleri için kooperatifleşmeye önem vereceğiz.

Bayburt’umuzdaki önemli sorunlardan biri de konut açığının kapatılmasına hizmet edecek bir arsa üretiminin olmayışıdır.

Günümüzde çağdaş belediyecilik tam da bunu yapmakta, vatandaşlara öncelikli olarak alt yapısı tamamlanmış konut arsası üreterek kaçak yapılaşmanın ve gecekondu üretiminin önüne geçmektedir. Biz de çağdaş belediyecilik vizyonumuzun bir gereği olarak, ilimizde ihtiyacı her geçen gün artan konut üretimi için; alt yapı sorunu çözülmüş, halkımıza nitelikli bir yaşam alanı sağlayacak ucuz arsa üretimine yöneleceğiz.

Böylece hemşehrilerimiz; alt yapısı tamamlanmış arsalara, ödeme zorluğu çekmeden sahip olabilecektir.

Halkımızın konut yapımında karşılaşmış olduğu bürokratik işlemleri ve bina ruhsat ücretlerini, kanunların müsaade ettiği en düşük seviyeye çekerek, inşaat girişimlerini yaygınlaştıracak ve böylelikle yatırım yapanlara zorluk değil kolaylık sağlamış olacağız.

d) ÇOK KATLI OTOPARK:

Bayburt’umuzda, başta esnafımız olmak üzere, araç sahiplerini ve yaya trafiğini de olumsuz yönde etkileyen araç park sorunu şikâyet konularından biridir.

Şehrimizin fiziki görünümünü güzelleştirmek ve halkımızın talebini karşılamak üzere, şehir içerisinde mevsim şartlarına uygun çok katlı bir otopark inşaatı için her tür etüt ve çalışma yapılacak, araç park sorunu ortadan kaldırılacaktır.



e) SANAYİ SİTELERİNİN REHABİLİTASYONU:

İlimizin ekonomisine büyük bir katkı sağlayan sanayi sitelerimizin daha verimli bir hizmet sunabilmeleri için; gerekli alt yapı eksiklikleri süratle giderilecek, çevre düzenlemeleri belediyemiz tarafından titizlikle yapılacaktır.

f) MEZBAHANE:

Ekonomisi büyük ölçüde hayvancılığa dayalı olan Bayburt’umuzda et kesim hizmetleri belediyemiz tarafından, eski tesislerin yetersizliği nedeniyle, kendi tesislerinde gerçekleştirilememiş ve tesis inşası yerine kiralama yoluna gidilmiştir.

Bu durum, belediyemizde, büyük bir kaynak kaybına sebep olmuştur. Belediyeye ait; çağdaş, çevreye zarar vermeyen, entegre bir kesim tesisinin kurulması büyük bir gereklilik haline gelmiştir.

g) TARİHİ DOKU:

Tarih ve kültür şehri olan Bayburt’umuzda kaybolmaya yüz tutmuş tarihi zenginliklerimizi korumak ve tarih bilincini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için; bu eserlerimizin bakım, onarım ve çevre düzenlemeleri, şehrin tarihi dokusuna uygun bir şekilde, özenle yapılacaktır.

2) SOSYO KÜLTÜREL PROJELER

a) AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİN DESTEKLENMESİ:

Genç nüfusun yoğun olduğu ilimizde imkânsızlıklar nedeniyle kapanma noktasına gelen amatör spor kulüpleri desteklenecek, çeşitli dallarda başarılı sporcularımız ödüllendirilecek ve en az bir futbol kulübünün profesyonel lige çıkarılması için azami gayret sarf edilecektir.

b) TURİZMİN CANLANDIRILMASI:

Güzel Bayburt’umuzun öteden beri barındırmakta olduğu tarihi ve coğrafi turizm potansiyeli ne yazık ki bugüne kadar yeterince değerlendirilememiştir. İlimiz coğrafi konum ve yapısı sayesinde doğa sporları; geçmişten günümüze taşınmış olan paha biçilmez tarihi dokusu ile de tarih turizmine son derece elverişlidir.

Biz, Bayburt’un yönetimine talip olan kadrolar olarak;

•    Kültür ve Tarih,
•    Kış,
•    Akarsu ( kano, rafting)
•    Yayla,
•    Mağara,
•    Dağ ve doğa yürüyüşü turizmini destekleyerek üzerimize düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmenin gururunu yaşayacağız.

c) ŞAİR, YAZAR, SANATÇI VE ZANAATKÂRLARIN DESTEKLENMESİ:

Kültür şehri Bayburt’un bağrında yetişen ve geçmişten günümüze isimleri taşınmış olan şair, yazar ve sanatçılarımızın eserlerinin tanıtılması ve kültür dünyamıza kazandırılması sağlanacaktır. Ayrıca; unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız desteklenerek ekonomimize ve tanıtımımıza katkı sağlanacaktır.

d) SİNEMA VE TİYATRO

Bayburt’umuzun kültürel aktivitelerde diğer illere nazaran geride kaldığı bir gerçektir. Bu nedenle sosyal dokumuzun en önemli unsurlarından biri olan sinema ve tiyatroya hak ettiği değer verilmemektedir.

İlimiz açısından kabul edilemez olan bu durumu ortadan kaldırmak amacı ile şehrimize modern bir sinema salonu kazandırılacaktır.

Şehrimizde amatör olarak tiyatro faaliyeti gösteren kardeşlerimize gereken maddi ve manevi destek sağlanacaktır.

e) YEREL BASININ DESTEKLENMESİ:

Ulusal basın ve görsel medyanın gerçek işlevinden giderek uzaklaştığı, basının holding patronlarının elinde ekonomik güçlerine güç katma aracı olarak kullanıldığı bir dönemde; halkın sesi olabilmeleri, basın ve fikir özgürlüğünün sağlanabilmesi için yerel basını destekleyeceğiz. Buna mukabil bir yerel televizyonun kurulmasını teşvik edeceğiz.

f) ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN DESTEKLENMESİ:

Engelli kardeşlerimizin gündelik yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal üretimde pay sahibi yapmak ve modern hayat standartlarında yaşamalarını sağlamak için, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek gerekli proje ve kaynak desteği verilecektir.

g) CENAZE HİZMETLERİ:

Bayburtlular olarak kederli günlerimizde birbirimize olan bağlılığımız ve dayanışmamız il sınırlarını aşmış, bütün Türkiye’nin takdirini kazanmıştır. Bununla birlikte cenaze defin işlerinin kayıt altına alınarak otomasyona geçilmesi, mezarlıkların iç ve dış çevre düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi ve ilimizde ihtiyaç duyulan bayan cenaze yıkayıcılarının yetiştirilmesi sağlanacaktır.

h) BAYBURT MÜSLÜMANLARI DİLENDİRMEZLER CEMİYETİ:

Hamiyetperver milletimiz zor durumdaki insanlara yardım etme konusunda hayli merhametli ve yardımseverdir. Ancak bazı kişiler insanımızın bu güzel hasletlerini suiistimal etmekte, bu durum yardımsever duygular taşıyan insanların, aldatılmaktan duydukları hayal kırıklığı nedeni ile merhamet duygularını sorgulamasına neden olmaktadır.

Biz gerçek anlamda ihtiyaç sahipleri ile dilenciliği “meslek haline” getirerek halkımızın yardımlaşma duygusunu sömürenleri birbirinden ayıracak, ihtiyaç sahiplerine yardım ederken, bu işi suiistimale dönüştürenlere de mani olacağız.

ı) MEHTERAN TAKIMI:

1960’lı yıllarda mehter takımına sahip olan Bayburt Belediyesi maalesef 2000’li yıllarda bundan yoksun kalmıştır. Bunu, tarihi mirasından uzaklaşmak olarak telakki eden kadromuz; tarihi köklerimize bağlılığın bir nişanesi olarak “Osmanlı Askeri Bandosu” yani Mehteran Takımı’nı tekrar hayata geçirecektir.

3) VATANDAŞ MERKEZLİ BELEDİYECİLİK

a) BEYAZ MASA:

Vatandaşların dilek, istek, şikayet ve önerilerinin bilgisayara kayıt edilerek süratle çözüme kavuşturulabilmesi için birimler arası koordinasyonu sağlayan, vatandaşları hizmet esnasında ağırlayan ön büro “BEYAZ MASA” olarak adlandırılmaktadır. Amacı; vatandaşımızı bürokrasi ile uğraştırmadan hizmeti ayağına götürmek, zaman kaybetmeden problemlerini ve isteklerini en yetkili kimselere ulaştırarak çözüme kavuşturmaktır.

Beyaz masa aslında bir halkla ilişkiler hizmetidir. “Bugün git yarın gel.” ve “Somurtkan, belediye çalışanı” gibi argümanlarla özetlenebilecek bir belediye hizmet mantığının yerel yönetimlere hâkim olması sebebiyle, bir çıkış yolu olarak belediyecilikte yerini almıştır.

Milli Görüş’ün belediyeciliğe armağan ettiği “BEYAZ MASA” hizmetiyle beraber, bütün sorunlarınız ve istekleriniz, güler yüz ve ilgiyle dinlenecek en kısa zamanda çözüm üretilerek size geri bildirimde bulunulacaktır.

b) E-BELEDİYECİLİK:

İnsanların zamanla yarıştığı, internetin hayatımızın en ücra noktasına kadar girdiği bu dönemde, belediye hizmetlerine ulaşma noktasında elektronik ortamın kullanılması, büyük zaman ve emek tasarrufu sağlamaktadır.

Bu kapsamda interaktif belediyeciliği başlatarak, yedi gün yirmi dört saat internet üzerinden; tahakkuk, tahsilat ve borç bilgilerinizi görebilecek, bu işlemleri takip ederken kredi kartınız ile internet üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde, sıra beklemeden borcunuzu ödeyebilecek ve aynı zamanda nikah başvurularınızı da internet üzerinden zaman kaybetmeden yapabileceksiniz.

4) ÇEVRE

a) YEŞİL BAYBURT:

Ruh ve beden sağlığını önemli ölçüde etkileyen yeşillendirme ve ağaçlandırma konusuna özel bir önem verilecektir.

Şehrimiz, iklimine uygun bir bitki örtüsü ile donatılacak ve böylece kayalık, çorak bir görüntüden kurtarılması sağlanacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için; belediyemizin kurumsal çalışmalarının yanı sıra bireysel ağaçlandırma da teşvik edilerek güzel şehrimiz ”Yeşil” sıfatına yaraşır bir hale getirilecektir.

Şehit Osman Tepesi başta olmak üzere, şehrin hâkim tepeleri, kurak ve çorak yapısından kurtarılıp şehrin akciğerleri haline getirilecektir.

b) PARK BAHÇE VE SOSYAL TESİSLER:

İlimizin güzelleşmesi ve çevre kirliliğinin önlenmesinde büyük önemi olan park ve bahçelerin tesis edilmesi, bakım ve onarımlarının yapılması ve bu amaçla üretilen projelerin uygulanması; dinlenme ve oyun alanlarının peyzaj düzenlemesi çalışmaları belediyemizin asli görevleri arasındadır.

Yapacak olduğumuz bu çalışmaları üç kademede gerçekleştireceğiz.

1- Hali hazırda var olan park, bahçe ve mesire alanlarının bakımı ve iyileştirilmesi.
2- Tespit edilmiş olan dört ana noktaya, içerisinde çay bahçeleri, oyun alanları ve mesire yerleri bulunan büyük çaplı sosyal tesisler kurmak.
3- Her mahallemize en az bir tane çocuk parkı ve oyun alanı yapmak.

c) ÇORUH NEHRİ YÜZME ALANLARI:

Hali hazırda ilimizde bir olimpik yüzme havuzunun bulunması, ilimiz adına bir kazançtır. Fakat; yaz aylarında gerek bu havuzun yetersizliği, gerekse halkımızın geleneksel alışkanlıkları nedeniyle Çoruh Nehri yüzme ve serinleme amaçlı kullanılmaktadır.

Hal böyle iken, tercih edilen belli başlı noktalarda herhangi bir yapılanma olmadığı için; bazen bu eğlenme ve serinleme niyeti çile ve işkenceye dönüşebilmektedir. Bu nedenle; tespit edilen yüzme alanlarında belli başlı iyileştirmeler yapılarak halkımızın gönül rahatlığı ile serinleyebileceği mekânlar ortaya çıkarılacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.