Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa POLİTİKA Genel Kete ile kahvaltı yaptı, açılımı anlattı

Kete ile kahvaltı yaptı, açılımı anlattı

e-Posta Yazdır PDF

Faruk Nafiz ÖzakDemokratik Açılım adı altında yapılan çalışmaların halka doğru bir şekilde anlatılması için Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da katılımıyla gerçekleşti. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Bünyamin Özbek, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’a ihale aşamasında olan Sentetik Çim Saha ve Gençlik Merkezi’nden dolayı teşekkür etti.

1974 yılından bugüne kadar Bayburt’a 34 iç güvenlik şehidi geldiğini ve bunların 29’unun bir savaş esnasında değil Güneydoğu’daki terör olayları nedeniyle şehit olduğunu söyleyen Özbek, şu anda yapılan açılımın bu şehit kanlarının durması ve anaların gözünden yaşı silmek için yapıldığını belirtti. Bayburt’ta yapılan yatırımlara da değinen Özbek, Cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetlerin Ak Parti döneminde yapıldığını, Bayburt’ta asfaltsız hiçbir köyün olmadığını, hiçbir köyde içme suyu probleminin bulunmadığına değindi.  

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bakanlık yaptığı süre boyunca Bayburt’a 4. kez geldiğini ve Bayburt’u kendi memleketi gibi gördüğünü söyledi. Bayburt’a her gelişinde sabah kahvaltısını kete ile yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Özak, yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasında demokratik açılıma ve yatırımlara değindi.

“Dünya tarihinde böyle bir şey yok, AKP olarak 8.5 yıldır varız ve 7 yıldır iktidarız”

“Biz iktidara geldiğimiz zaman Türkiye’nin durumuna iyi bakmak lazım. Yoksulluk, yolsuzluk, değeri sıfırlanmış altı sıfır, her gece inip çıkan faizler, vatandaş çaresiz, ihracatçı çaresiz, 46 milyar dolar iç edilmiş para velhasıl ümitsiz bir manzara. Böyle bir ortamda bizim partimizi sizler kurdunuz, tabelalarını sizler çaktınız. Ve dünya tarihinde böyle bir şey yok 8.5 yıl içinde 7 yıldır iktidar olan partiyiz. Rahmetli Menderes’ten sonra ikinci defa peş peşe oyunu yükselterek iktidar olabilen tek partiyiz. Sizler sayesinde Başbakanımızın kaptanlığında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetlere ulaşmaya çalışıyoruz. Dünya’da 160 devlet var. 16’ncı büyük devletiz. Avrupa Birliği’nde 27 ülke var, aralarında değiliz ama 6. sıradayız. Ekonomide altıncıyız. 2002’ye göre kişi başına düşen gelir 4 kat arttı. Enflasyon ilk defa tekli rakamlara düştü. Bunlar nasıl oldu? Eğer ihlasla çalışırsanız, kul hakkına saygı duyarsanız, yetimin hakkını korursanız, Allah rızasını düşünürseniz, köydeki amcaların yaşantısı sizi gece dertlendirirse, Allah’ta size yardım eder.”

“Demokratik açılımın ekonomiyle birleşmesini sağladık”

“Türkiye’nin her metre karesi bizim için kutsaldır. Her insan saygıdeğerdir. Hangi dilde, dinde, mezhepte, etnik kökende olursa olsun bizim için saygıdeğerdir. Allah öyle emrediyor. Sen ayrım yapamazsın. O nedenle biz Güneydoğu’ya 15 katrilyon yatırım yaptık. Bayburt’a ne yapılmışsa Hakkari’ye de o yapılmıştır. Biz dedik ki, Demokratik açılım tabiî ki olacak ama bunun ekonomiyle birleşmesi lazım. İnşallah bunları yapıyoruz.”

“CHP misyonunu yerine getiriyor”

“Şimdi biz meclise geldiğimizde anayasayı değişelim dedik. Bu anayasa sivil anayasa değil. Atatürk demiş ki, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu anayasayı yapanlarda diyor ki, hayır millet anlamaz ben yaparım. Gelin değiştirelim dedik, CHP yok dedi. Ormanla ilgili işgallere son verelim. 2 B yasasını çıkaralım. Yok, olmaz! Peki başörtüsünü çözelim, YÖK’ü değiştirelim, hayır onlar da olmaz. Velhasıl Cumhuriyet Halk Partisi, misyonunu yerine getiriyor. Onlara hak vermek lazım. Onların hedefi, kapasitesi, kalitesi bu. Dünde hepiniz şahit oldunuz. 20 yıl evvel bundan daha ileri düşünmüşler ama bugün inkar ediyorlar. AK Parti ne yapıyorsa CHP karşı.  

“Milli Marşımızı, resmi dilimizi, devletimizin üniter yapısı ve bayrağımızı kimse tartışmaya açamaz.”

“Yalan dolan iftira çok. Biz sizlere anlatacağız, sizde herkese anlatacaksınız. Diyorlar ki Anayasamızın ilk üç maddesini değiştirecekler. Hayır, Milli Marşımız, resmi dilimiz, devletimizin üniter yapısı ve bayrağımızı kimse tartışmaya açamaz. Bunu yapanlar karşısında ilk olarak Ak Partiyi bulurlar. Hedefimiz daha huzurlu, daha müreffeh bir Türkiye’ye ulaşmak. Bunun için gerçek Atatürkçü Ak Parti. Bu ülkeyi hep birlikte, beraberce kurduk. Ama bugün nifak sokmaya çalışanlar var. Terör örgütü demokratik açılımı istemiyor, terörist başı bunu istemiyor. Biz katiyen terör örgütüyle terörist başını muhattap kabul etmeyiz. Sınırdan gelenler yanlış yaptılar bunu durdurduk. Türkiye hukuk devletidir, kim suç işlerse cezasını görür.”  

“Türkiye’siz bu coğrafyada kuş uçmaz”

“Avrupa Birliğine taahhütümüz var. Dedik ki biz demokratik açılımlar yapacağız. Bir kere İran, Irak, Suriye ile güzel bir çalışmamız var, onlarda terörün  bitmesi için Türkiye’nin önderliğinde çalışıyorlar. Irak’ın kuzeyindeki yönetim Türkiye’siz hiçbir şey yapamayacağını, Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu her zaman söylüyor ve terör örgütünün orada yaşatmayacağını söylüyor. Hepsi Türkiye’siz bu bölgede adım atılmayacağını biliyor. Türkiye’siz bu coğrafyada kuş uçmaz. Bakın biz neler yapmışız. Gelir gelmez olağanüstü hali kaldırdık. Bu özgürlük yolunda demokrasi yolunda atılan bir adım. Olağanüstü hal geçici olması gerekirken biliyorsunuz ülkemizde sürekli oldu. Oraya giden herkes rahatsızdı. Bunu ortadan kaldırdık. Dünya’ya medeniyeti yayan ülke o bölge yüzünden dünyaya mahcup oldu. AİHM tarafından hep cezalandırıldı. Buna tahammülümüz yok bunu ortadan kaldırdık. Anayasa değişikliği yaptık 2004 yılında. Vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında kullandığı farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi için özel kurslar açılabilmesi imkanını sağladık. Bunda ne mahsur var, Demokrat olmamız lazım. TRT 6’yı açtık ne oldu. Türkiye’de bölünmemi var. Başka dillerde de açacağız. Farsça’da açacağız, bundan çekinmememiz lazım. İşkenceye sıfır tolerans için yaptığımız yasal değişikliklerle işkence ve kötü muamele suçunun tanımı genişletilmiş, cezaları artırılmış ve bu cezalar paraya çevrilmiştir. Yüzlerce faili meçhul var. Dünyaya rezil olduk, katilini bulamıyorsunuz. Cesetler çıkarılıyor Güneydoğu’da. Bunları kim yaptı. Yapanlar devlet adına bunu yapamazlar, bu ülkede hukuk var. Türkiye artık faili meçhullerin olduğu ülke olarak anılmasın. İnsana saygı esasına dayanan özgürlükçü karakteri ön planda ceza hukuku düzenlenmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Kabahatler Kanunu, Denetimli Serbeslik Kanunu bizim zamanımızda çıktı.”    

“Şehitler bizim canımız, ciğerimizdir.”

“Şehit aileleri provoke ediliyor. Şehit anneleri şunu iyi bilsinler ki, onların acısı bizim acımızdır. Ama biz şunu istiyoruz. Daha fazla şehit vermeyelim. Daha fazla şehit annesi, şehit eşi, şehit kardeşi olmasın. Güneydoğu’da askerlik yapan evlatlarımızın anneleri rahat uyusun. Şehitler üzerinden kimse siyaset yapmasın. Onlar bizim canımız, ciğerimizdir. Bakınız Türk Ordusu başarılı olmasına rağmen, bu mücadele 25 yıldır devam ediyor. Ama bu zor bir mücadele. Dünyadaki en zor mücadeleyi verdik. Bütün bunlara rağmen bunun  pravakosyonunu yapmak yanlıştır, ayıptır ve günahtır. Şehit ve Gazilerimizin bu vatan için yaptıklarını biz çok iyi biliriz. Şehit ve Gazi Ailelerimizin tüm meseleleriyle yakından ilgileniyoruz. Bugüne kadar Şehit yakınlarından 10 bin kişiyi iş istihdamı sağladık. Şehit kardeşlerimizin yavrularına burs veriyoruz. Onları Kredi Yurtlar Kurumu’nda ücretsiz ağırlıyor, eğitimlerini devam etmelerini sağlıyoruz. Onlar her şeye layıktır. Bunu çok iyi bilmeniz lazım. Bugün burada konuştuklarımızı burada olmayan arkadaşlarımıza da anlatmanızı istiyorum. Fikirlerimizi düşüncelerimizi iyi bilin ve anlatın, iftiralara kanmayın. Tüm Bayburt’u ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak,daha sonra AKP İl Başkanlığı’na geçti. Yol boyunca karşılaştığı çocuklarla yakından ilgilenen Özak, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, fotoğraf çektirdi. Özak, AKP İl Başkanlığında kısa bir görüşme yaptıktan sonra Trabzon’a hareket etmek üzere Bayburt’tan ayrıldı.

 

 

Yorumlar (8)add comment

Cemil Yücel diyor ki:

Sayin kafasi karisik beyler? 1071 Malazgirt- resmi türk yurdu Anadolu bizansdan alindi ,alanlar belli verenler belli .

Birgecede milli geliri rakam oyunu ile ikiye katlayanlar 2002 den sonraki borclarida ikiyle carpsin milli gelir % de oranini halka dürüstce aciklasinlar bilmiyorlarsa Bayburt esnafindan ögrensinler , milletin kafasini karistirip teslimiyetci yaklasimla milletinde teslim olacagini sanmasinlar.
Saygilarimla Cemil Yücel / stuttgart.
06 Ocak 2010

ümit diyor ki:

kardesim önce bu ise karsi olan insanlari taniyin. sebahattin önkibar, fatih altayli, m.ali birand ve onlarin gaz verdigi gencler
29 Kasım 2009

celal çalışkan diyor ki:

başka işi gücü yokmu bizimi kandıracağını zannediyor. bayburtlunun vatanseverlerin açılacak saçılacak ne toprağı nede gönlü vardır MEVZU BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR. M. KEMAL ATATÜRK
26 Kasım 2009

EMANET diyor ki:

NE YAZDILAR?...
Dilerim Olmaz!...
Kürdistan’a özgürlük duası ve 100 bin ABD askeri!
Bazı haberleri diğer gazetelerde göremez ve hiçbir televizyondan izleyemezsiniz zira onların tamamı bir şekilde AKP’nin etkisinde.
Mesela geçtiğimiz Cuma günü Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camii’nde namaz çıkışı bir gösteri yapıldı ve bu gösteri esnasında megafonla Kürdistan’ın özgürlüğüne dualar edildi.
Dahası, dua eden grup ellerinde Şeyh Said ve o kalkışmanın diğer önder isimlerinin resimlerini taşıdı...
Hiç kuşkunuz olmasın bu ve benzer şeyler her geçen gün artacak çünkü malum süreçten sonra bunun önüne geçilemez.
Peki nereye kadar mı?
Bağımsız Kürdistan kuruluncaya kadar!
Kendimizi kandırmayalım; Türkiye bölünmeye dolu dizgin gidiyor!
Fatih Altaylı 20 yıl dedi ya, ben o kadar ümitli değilim.
Bir gece ansızın Güneydoğu ayaklandırılır derken İncirlik üzerinden ABD’ye gönderilmesi düşünülen 100 bin ABD askeri güya bölge halkının güvenliğini sağlama ve huzur adına bölgeyi istila eder ve konu BM’ye götürülerek ayrılma referanduma dönüştürülür!..
Dilerim yanılırım!
Sabahattin Önkibar
Gazeteci
22 Kasım 2009

Faruk Nafiz KILIÇALAN diyor ki:

hayır!
yalan söylüyorlar, yalan!

yalan söylüyor sayın bakan, mesele elbetteki cumhuriyetin temel prensiplerini, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleridir.

nasıl yapacaklar bunu, sayın başbakanın dediği gibi; "hazmettire, hazmettire".

bütün mes'ele bu. yoksa kürdün karakaşına karagözüne hasret olduklarından değil, umurlarında bile olmaz...

gürsel karapınar gardaşımın yazdıklarına ilave edilecek bir şey yok..

fakat ayrıca şunu söylemek isterim hemşerilerime, sayın bakan yedi yıllık icraatlarını, özellikle ekonomik ve sosyal politikalar açısından güllük gülüstanlık olarak söylüyor, o na şunu sormak lazım; 2002 de baybutumuzun nüfusu 96.000 şu an 65.000... peki, ülkenin bu en küçük il'inden neden hergün beş-altı "köç" diyar-ı gurbete göçer. neden?

bayburtun durumu içler acısı, kalkıpta gördüğümüz asırlık esnaflarımız, iflasın eşiğine gelmiş; ellerinde avuçlarında ne varsa haraç-mezat satıp kaçıp kurtulma yolunda ama sayın bakana göre ülke güllük gülüstanlık... şöyle bir baksın bayburtumuz da ikamet olan insanlarımız kim kaldı, kimler kervana ilişmek için hazırlık yapıyor.

bayburtun sosyo-ekonomik, kültürel, siyasal, psikolojik durumu ne ise; ülkenin de aynıdır. güneşi balçıkla sıvayamazsınız sayın bakan.

hülasa mızrak çuvala sığmaz oldu.


15 Kasım 2009

Kürşat Şamil diyor ki:

Aziz hemşerilerim ne olur bunlara kanmayın, bunlar dünün mücahitleri! ama şimdilerde mütehitlik yapıyorlar. Bayburtlular bunlara destek vermemelidirler. Bayburt halkı Türktür, vatanseverdir, milliyetçidir ve gereken dersi vermelidir.
15 Kasım 2009

gürsel karapınar diyor ki:

faruk özak bey açılımı anlatması için görevlendirilmiş olabilir... kınıyorum... hazmettirmek için yollara düştükleri belli, milletin projesi diyorlar. mecliste saatlerce konuştular, net olarak yapmak istediklerini anlayamadık... anlaşılıyorki kervanı yolda dizecekler, seçmenin kredisinide tüketmek istemiyorlar... miletin bilmediği projeyi, miletin diye yutturmaya çalışıyorlar... devlet eliyle dil birliği bozulacak, arkası çorap söküğü gibi gelecek, bölücülerin kendileri kursları açsalar başarılı olamayacaklar, devlet eliyle tabana yayılacak kendilerini millet yerine koyacak, farklı istekler gelecek... ergenekon da bu açılımı yapmak için, yapılmıştır... bir gazetecinin ifadesiyle oval oviste düğmeye basılmıştır... yukardaki resimde ş.zihni kültür merkezini boş gördüm tek tesellim o manzara oldu... kısacası beşbin şehit anası ağlamasın ama ilerde yetmişiki milyon ağlasın diye yollara düşmüşler.. aldatma.. kandırma... politikası
15 Kasım 2009

EMANET diyor ki:

ALLAH(c.c) TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN!....

Aziz Hemşehrilerim;
Aylardır bütün TV kanallarından "Kürt Açılımı" denen ihanet ve rezaletler zincirini izliyoruz...
Yüreğimiz sızlıyor!...

ABD, AB işbirlikcisi akepe zihniyeti;
devlete sızmış yandaş bürokratlarla el-ele, mahut projeyi adım adım realize etmeye çalışıyorlar!
Akepe 7 yıldır terörle asla mücadele etmemiştir...
Etseydi bu rezalet yaşanır mıydı!?...
Akepe üstü örtülü bir afla Pkk'lı olmayı suç olmaktan çıkarmıştır!
TV kanallarında izledik!...
Akepe iktidarı yurda giriş yapan Pkk'lıları halılarla, çiçeklerle, halayla karşılamıştır.
Değerli yargıçlarımızı, savcılarımızı teammüllere aykırı bir şekilde ayaklarına kadar göndermiştir.
Ünüformaları, sözde bayraklarıyla, apo posterleriyle yurdumuza giren soysuz eşkiyalar pişman olmadıklarını, aksine 'sayın önderlerinin emriyle geldiklerini' ifade etmelerine rağmen affedilmişlerdir.
Burada pişmanlık yasasının ruhu, kanun metni, mahkeme kararları apaçık çiğnenmiştir...

Dedekorkut'un, Ahmet Yesevi Hz.lerinin manevi torunları aziz Baybuırtlular;
Allahaşkına ellerinizi vicdanlarınıza koyup düşünün!...
Partili , parti yandaşı köşeyi dönen rantçıları elinin tersiyle silip atmalısın!...

Değerli hemşehrim;
Düşün, vicdanının sesini dinle!...
Bu ihanetler, bu aldatmaca oyunlar Türk milletine reva mıdır!?...
Akepe zihniyetinin gündeminde ekonomi, eğitim, işsizlik sorunu yoktur!...
Türk aydınları düzmece ithamlarla hapishanelere atılmaktadır....
Günümüzde de ne yazık ki siyaset kirlenmiştir;
rant uğruna dünün "mücahitleri" (!) bugünün Amerikancısı, müteaahiti olmuştur...
Siyaset, ülkemize hizmet yolu olmaktan çıkarılmıştır!
Siyaset geçim için, rant için, köşeyi dönmek için, ihale kapmak için bir seçim yolu olmuştur...

Aziz Bayburtlu asla bir daha oyuna gelme!...
İki yüzlü münafık siyasetçilere bir daha kanma!...
Bak değerli hemşehrimiz akademisyen sayın Durmuş Hocaoğlu;
İmam Gazalî hazretlerinden mülhem olarak çok güzel bir tesbitte bulunmuş:

"Ey Oğul!...
Siyâsetçinin sofrasına oturma; yediği haramdır!
Sohbetine katılma, söylediği yalandır!..."
Gazâlî'den mülhem.
*
Allah Türk Milletini Korusun!...
Emanet







15 Kasım 2009

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Pazartesi, 16 Kasım 2009 15:08 )  

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Haber Arama

Sponsor

Anket

Anayasanın bazı maddelerinde öngörülen değişiklik için 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda ne yönde oy kullanacaksınız?
 

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Politika Özel

 

TBMM, 90 yasinda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 90. yıl etkinlikleri için hazırlıklarını sü...

 

Muhsin Yazıcıoğlu

Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üni...

 

Bayburt, hangi partiye hangi mesajı verdi?

Tüm Türkiye 29 Mart yerel seçimlerinden çıkan tabloları konuşuyor. Belediye Başkan...

 

Seçim iptal olursa yenisi 7 Haziran'da

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerin herhangi bir yerde ''seçim işlemleri nede...

 

Partilerin oy pusulalarındaki yerleri belli oldu

Siyasi partilerin, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimde kullanılacak birle...

 

Seçmen listeleri askıdan indirildi

29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için askıya çıkartılan seçmen listeleri, ...

Bülten Üyeliği

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 790745