Yumak, yatırımlar hakkında bilgi verdi

AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt'a yapılacak yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yumak, yatırımlar hakkında bilgi verdi
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt'a yapılacak yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yumak, havaalanı projesinin 2019 yılında tamamlanacağını belirterek, 200 yataklı modern hastane, Aydıntepe ve Demirözü'ne yapılacak hastaneler, Arpalı sınırları içinde yer alan askeri kışla, 4 bin kişi kapasiteli spor salonu, kültürhan, tarım yerleşkesi ve öğrenci yurdu projeleri hakkında bilgiler verdi.

Yumak'ın açıklamaları şöyle:

"Havaalanı 2019 yılında tamamlanacak

19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirdiğimiz AK Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongremizde Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin vermiş olduğu Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın 2019 yılında tamamlanacağı ve 2019 yılı seçim çalışmalarına Bayburt’a Bayburt-Gümüşhane Havalimanından geleceğinin müjdesinden sonra çok şükür dün 21 Haziran 1989 tarihinde il oluşumuzun ardından Bayburt’umuzun 30 yıllık hayalini gerçeğe dönüştüren başta Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye, 2015 yılında milletvekilimiz ve Bakanınız olmasından sonra Bayburt’a yapılan yatırımların katlanarak artmasında en büyük paya sahip olan Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Beyefendiye ve emeği geçen herkese sizlerin de huzurunda en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz. 

Bayburt-Gümüşhane Havalimanımızın toplam bütçesi Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile 285 milyon Türk Lirası olup, bütçesi Mayıs 2017’de Bakanlar Kurulu Üyelerimiz ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından imzalanmıştır.

Bayburt-Gümüşhane Havalimanımızın gerçekleştirilmesi 15 yıldır kesintisiz olarak insan odaklı hizmet anlayışıyla yerelde ve genelde icraatlar yürüten AK Parti hükümetlerimizin bu anlayışının bir tezahürüdür. 30 yıllık hayalin gerçeğe dönüştürülmesi de ülkemizde ve memleketimizde birçok ilke imza atan AK Parti iktidarımıza nasip olmuştur.

Ayrıca Bayburtumuza yerelde son dönemde yapılan ve 2018 yılında yapılacak olan büyük hizmetlerimizi de sizlerin aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyorum:

200 Yataklı Modern Devlet Hastanesi

43 dönümlük arazi üzerine inşa edilen hastanemizin inşaat alanı 9.800 m² olup 54.500 m² toplam kapalı alana sahip olacak. Hastanemiz toplamda 5 bloktan oluşacak. Ayrıca hastanemizde 55 poliklinik, 12 yataklı klinik, 7 ameliyathane ve 25 yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastalarımızın kalacağı her odada lavabo ve duş sistemi bulunacaktır.

Demirözü ve Aydıntepe Entegre Devlet Hastaneleri

İlçe Entegre Devlet Hastanelerimiz 7 bin metrekare açık, 3 bin metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Entegre hastanelerimizin temelleri de ilkbaharda atılacaktır. 

Arpalı Askeri Kışlası

2018 yılında Askeri kışlamıza üç komando taburu kurulacaktır. Yeni kurulacak taburlarla birlikte asker sayısı 2.500’e çıkacaktır. Ayrıca Arpalı beldemizde kurulacak olan yeni askeri kışlamızın tamamlanması ile bu sayı 3.000’in üzerine çıkacaktır. 

4 Bin Kişilik Spor Salonu
 
Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi tarafından 6. Olağan İl Kongremizde müjdesi verilen Spor Salonunun yapımına bu yıl başlanacaktır.

Genç Osman Stadyumu Tribünü Kapasite Artırımı

Genç Osman Stadyumu tribünü yenileme çalışmaları kapsamında eski tribünün yıkımına başlanmış olup yerine üç bin kişilik yeni tribün 2018 yılında yapılacaktır.

Bayburt Üniversitesi öğrenci sayısı
 
2015 yılında 7500 olan öğrenci sayımız bugün itibari ile 11 bine çıkmıştır. 2019 yılında da inşallah 15 bin öğrenci sayısı hedefimize ulaşmış olacağız. Bu mihvalde şunu da özellikle belirtmekte fayda var ki Bayburtumuz nüfus-öğrenci sayısı oranlamasında Türkiye’nin en yüksek orana sahip ilk üç ili arasında yer almaktadır.  

Bin 500 kişilik üniversitesi öğrenci yurdu

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK’ın İl Gençlik Kolları 5. Olağan kongremizde müjdesini verdikleri 1.500 kişilik üniversite öğrenci yurdunun yapımına 2018 yılında başlanacaktır.

Kültür Han Projesi

2017 yılı Aralık ayı itibari ile ihalesi yapılan ve Türkiye’de ilklerden biri olacak olan Kültür Han Projesinin yapımına 2018 yılında başlanacaktır. Kültür Hanın bünyesinde Çok Amaçlı Salon, Ticari Alanlar, Fuaye Alanları, Müze ve Sosyal Kullanım Alanları yer alacaktır. Kültür Hanın yatırım bedeli 28 milyon TL’dir.

Bayburt Tarım Yerleşkesi Projesi

Bayburt Belediyemiz tarafından yapılan ve bölgemizin ilk ve tek Tarım Yerleşkesi olacak olan ve içerisinde Kesimhane, Zahire Pazarı, Kaba Yem Deposu, Saman Satış Bölümleri, Tahıl Deposu, Büyükbaş Hayvan Ahırı, Küçükbaş Hayvan Ağılı, Hayvan Konaklama Birimleri,  Teknik Alan, At Ahırı, Antrenman Parkuru, Veteriner Binası ve İdari-Eğitim Binası yer alacaktır. Yerleşkenin maliyeti 40 milyon TL’dir. Tarım Yerleşkesinin 1. Etabı 2018 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başlayacaktır. 

Teşekkür

Ben bu vesile ile bir kez daha, AK Parti hükümetleri döneminde, kendinden önceki hükümetlerin yaptığı yatırımlardan kat be kat fazla Bayburt'umuza yapılan yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Beyefendiye, Milletvekilimiz Doç. Dr. Sayın Şahap Kavcıoğlu’na, Bayburt Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş'e, İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Yusuf Elçi'ye, 15 yıllık AK Parti iktidarımızda görev yapmış eski milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve İl başkanlarımıza teşekkür ediyorum."

Anahtar Kelimeler:
AK PartiFatih Yumak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu 6 yıl önce

Bunlar yatırım değildir, yatırımın ana unsuru istihdamdır. Kalıcı istihdam için sanayi gerekir. Yani Bayburt için değişen bişe yok

Avatar
BAYBURTLU 6 yıl önce

BAYBURT TÜRKİYENİN EN ÇOK GÖÇ VEREN ŞEHRİ HASTANE DAHA YENİ YAPILIYOR SPOR SALONU BİR TEK BAYBURTTA YOK AYRICA SİNEMA SALONU DA YOK BARİ ONU DA YAPTIRSAYDINIZ TARIM YERLEŞKESİ BAYBURTTAKİ TARIMI CANLANDIRACAK MI SANIYORSUNUZ BAYBURT ÜRETMİYOR ÇİFTÇİ KALMADI BAYBURTTA ORASI TARIM YERLEŞKESİ DEĞİL OLSA OLSA TİCARETHANE OLUR TRİBÜNLERİ ARTIRMAKTAN ZİYADE YENİ MODERN STAD YAPTIRSAYDINIZ BARİ AYRICA ÖĞRENCİ SAYISI TÜRKİYEDE EN AZ BAYBURTTADIR BUNLARI DEVASA YATIRIM DİYE GÖSTERME ÇABASI NİYE BUNLAR DİĞER ŞEHİRLERİN ÇOKTAN HALLETTİĞİ SORUNLARDIR BAYBURTTA İSE ÇOK BÜYÜK İŞLERMİŞ GİBİ SUNUYORSUNUZ ARTIK KİMSE YEMİYOR UNUTTUĞUNUZ İŞTE O

Avatar
Bayburtlu hakkı yenen 6 yıl önce

Üniversite kaç kişi Bayburtlu akademisyen istihdam etmiş Acaba iyi hak yiyorlar üniversite aile şirketi gibi doldurmuşlar Erzurumlu trabzonlu bayburtluların hakkını yiyorlar. Teşekkürler Bayburt postası

Avatar
Gurbetçi 6 yıl önce

İki ay önce bayburttaydım büyük oğlum hasta oldu grip,öksürük randevu aldık hastane gittik 2 saat kadar bekledik doktor muayene etti ilaç yazdı ilaçları aldık iki gün ilaç kullandı mide Ağrı'sı başladı bu kez ilaç kartını okudum mide ilacıymış öksürük ilacı yerine mide ilacı yazmış doktor diyeceğim şu siz istetseniz 2000 yataklı hastane yapın içinde hizmet iyi deilse,gerekli doktor cihaz yoksa modern hastane ne gerek Fatih Yumak bey gitsin en azından diyaliz ünitesini bir gezsin asansör var yatan hasta asansöre sığmıyo merdivenden taşınıyo ünite bakteri virüs yuvası......

Avatar
delilo 6 yıl önce

kaç bahar kentsel dönüşüm masalıyla uyutulan bayburtlular. bütün kentler kentsel dönüşümle modern binalarla modern yerleşkelere kavuşurken el kadar bayburtta bir daha ki seçim zamanına kadar kentsel dönüşüm sözü edilmez oldu.

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Neden yorumları siliyorsunuz yada yansıtmıyorsunuz?

Avatar
bayburt 6 yıl önce

yorumları silme sebebiniz bayburtluların gerçekleri öğrenmesi mi yoksa merak etmeyin herkes biliyor neyin ne olduğunu