"Üniter devlet bizim kırmızı çizgimizdir"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Üniter devlet bizim kırmızı çizgimizdir, üniter devletten asla vazgeçmeyiz." dedi.

"Üniter devlet bizim kırmızı çizgimizdir"
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Üniter devlet bizim kırmızı çizgimizdir, üniter devletten asla vazgeçmeyiz." dedi.

Ağbal, MHP Demirözü İlçe Başkanı Bayram Fidan'ı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği konusunda AK Parti ve MHP'nin yola ortak çıktığını belirterek "Anayasa değişikliğine ilişkin bütün çalışmalar iki liderin nezaretinde ortak komisyonlar kurulmak suretiyle yapıldı. Ülkemizin geleceği, kalkınması, siyasi istikrarın sağlanması ve güçlü bir Türkiye için bu yola çıkıldı." diye konuştu.

16 Nisan'da halkoylamasına sunulacak ülkenin koşullarına uygun yeni yönetim sistemini de hep beraber inşa ettiklerini ifade eden Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem Sayın Başbakanımız hem MHP'nin lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin ortak yaklaşımı, çabalarıyla bugünlere kadar geldik. Meclis görüşmeleri sırasında CHP ve HDP'nin bütün engelleme çabalarına rağmen AK Parti ve MHP gruplarının sağduyulu ve kararlı duruşu sayesinde Meclis görüşmeleri tamamlandı. Şimdi söz milletin, son kararı millet verecek."

Bu yolda AK Parti ve MHP teşkilatlarının yoğun bir gayret gösterdiğini dile getiren Ağbal, teşkilat üyelerinin bulundukları yerlerde anayasa değişikliklerini anlattıklarını söyledi.

Ağbal, halkın, ülkenin geleceğini aydınlatacak bu oylamaya "evet" diyeceğine inandığını aktararak "Üniter devlet bizim kırmızı çizgimizdir, üniter devletten asla vazgeçmeyiz. O açıdan bu anayasa değişikliği ülkemizde ortaya koyduğumuz kalkınma hamlesine de önemli destekler verecek." dedi.

"Birtakım çevreler ‘hayır' kampanyaları yürütüyor"

Bakan Ağbal, daha sonra ilçeye bağlı Gökçedere beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletin 16 Nisan'da bir destan yazacağına inandığını söyleyen Ağbal, "16 Nisan’da büyük bir gayretle referandum sürecinde Türkiye’de 'evet' çıkaracağız. Referanduma götürdüğümüz anayasa değişikliği ülkemizi çok ileriye taşıyacak, kalkınmanın önünü açacak, Türkiye’de milleti herşeyin başında sözün sahibi yapacak." diye konuştu.

Ağbal, anayasa değişikliğinin çok önemli olduğuna işaret ederek şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün bakıyorsunuz birtakım çevreler ‘hayır' kampanyaları yürütüyor. Kimler bunlar? Avrupa’da yerleşmiş PKK yandaşları, birtakım Türkiye düşmanları. Bizzat Avrupa ülkeleri, Türkiye’deki anayasa değişikliğine ilişkin ‘hayır' kampanyası yürütüyor. Avrupa medyası işi gücü bırakmış, Türkiye’deki bu referanduma ilişkin Türkçe başlıklar atarak referandum sürecini yönetmeye çalışıyor. Neden? Çünkü büyüyen, güçlenen, kalkınan Türkiye’yi ve Osmanlı’nın torunlarının yeniden şahlanışını, dirilişini görüyorlar. Avrupa’da hepsi de görecek inşallah.”

Bir vatandaşın, Erzincan yolunun yapılmasını istediklerini belirtmesi üzerine Ağbal, "Kurban olsun sana Erzincan yolu. Yapacağız merak etmeyin, hepsini birer birer yapacağız yeter ki siz bizim yanımızda olun her zaman da yanımızda oldunuz, Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Ağbal, beldeden 6 gencin polis olmak için müracaatta bulunduğunu ve bunların gerekli aşamaları başarıyla tamamladıklarını, bu konuda desteklerinin istendiğinin belirtilmesi üzerine ise "Bakanımıza iletelim. Gerekli her türlü soruşturmayı yapacak, ona göre." dedi. Vatandaşlar ise “Yapsın, Gökçedere’den hain çıkmaz." yanıtı verdi.

Pazardaki esnafa da seslenen Ağbal, hayırlı işler diledi ve fiyatlarda indirim yapmalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.