Saadet Partisi’nin milletvekili adayı Murat Gürbüz

Saadet Partisi Bayburt Milletvekili adayı Murat Gürbüz oldu.

Saadet Partisi’nin milletvekili adayı Murat Gürbüz
Bayburt Postası - Saadet Partisi Bayburt Milletvekili adayı Murat Gürbüz oldu. Demirözü doğumlu Gürbüz, Saadet Partisi Avrupa Teşkilatı Tanıtma Başkanlığı ve Milli Gazete Avrupa Halkla İlişkiler Sorumluluğu görevini yürütüyor.

Gürbüz, parti binasında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, kıymetli Genel Başkanımız özellikle bizlere üç dört hususta örnek olacak açıklamalar yapıyor. Bunlara kısaca temas etmek istiyorum. Bizim bir siyasi üslubumuz var. Biz hiç kimsenin şahsiyeti, namusu, eşi, ailesi ve izzeti nefsi üzerinde asla siyaset yapmayacağız. Bütün gerçekliği ile memleket meselelerini konuşacağız. Herkese elimizi uzatacağız. Bütün meselelerimizi kardeşlik hukuku içerisinde bir araya gelerek konuşacağız. Hangi ideolojiden, hangi düşünceden, hangi kökenden, hangi mezhepten olursa olsun biz çok önemli bir tarihi birikimin üzerine bu medeniyeti inşa ettik. Bütün meselelerimizi konuşacak birikime sahibiz. Bunu Bayburt’ta da gerçekleştireceğiz. Bizim bir vizyonumuz var, bu vizyonumuz bize memleket meselelerini ele alırken ahlaki değerler üzerinde ele almayı emrediyor. İnşallah seçim çalışmalarımıza bütün halkımızla birlikte devam edeceğiz” dedi.



Temur, ülke gündemini ve ekonomiyi değerlendirdi

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur ise, 1946 yılında bu yana en fazla kutuplaşmanın, ötekileştirmenin, ayrıştırmanın yaşandığı bir seçim sürecine girdiklerini belirterek, “1990’lı yıllardaki siyasi parti liderlerinin birbirlerine olan nezaketlerini hepimiz biliyoruz. Bir masa çevresinde ülke meselelerini konuşup, tartıştıklarına şahit olduk. Şuan böyle bir medeni cesaret gösterecek lider sayısının az olduğunu hepimiz biliyoruz. 24 Haziran’da yapılacak seçim ülkemiz için oldukça önemli. İnşallah hep birlikte çalışarak, gerçekleri anlatarak ülkemizde 24 Haziran’da kazananın Saddet Partisi olduğunu yaşayacağız, göreceğiz” dedi.

Bayburt’un AK Parti’ye 16 yıl boyunca en büyük desteği verdiğini ve karşılığını alamadığını söyleyen Temur, “En az ilçeye, en az nüfusa, en az milletvekiline, en az belde belediye başkanına sahip olan, yabancı yatırımın olmadığı Bayburt’umuzda bu tanıtımı yapıyoruz. Bayburt’umuz 16 yıllkık süreç içerisinde AK Parti hükümetlerine en büyük desteği vermiş ve sonucunda istediği yatırımı alamamış, Bayburt’umuzda nüfus azalmış, göç habire devam ediyor. İşsizlik hakeza, çiftçimiz, esnafımız, aynı sıkıntıları yaşıyorlar. Milli Görüş olarak 1974-1977’de, 1996-1997’de gelip efsanevi hizmetleri yaptıysak 24 Haziran’dan sonrada ülkemiz için en güzel hizmetleri hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

Seçim ekonomisi

Temur, ülke ekonomisine değindiği konuşmasında, “Seçim takvimi açıklandıktan sonra bizim tahminimiz seçim ekonomisinin uygulanmaması noktasındaydı. Maalesef aldanmışız. Seçimlere kadar özellikle imar yasası, borç yapılandırma, bedelli askerlik, mahkumlara af, 16 yıldır mahrum edilen emeklilere ikramiye ve bu dolardaki artıştan dolayı gelen tepkiler üzerine farklı bir uygulamaya gidildi biliyorsunuz, dolar yükseldikçe benzin fiyatları artacak ama bize yansımayacak. 24 Haziran’a kadar bunu ÖTV’den kesecekler. Normalde şuanda dolar kuruna göre benzin fiyatının 6,5 lira olması gerekiyor. Ülkemizde ekonomik kriz var. Bu tür krizler yakın siyasi tarihimiz 2001’de, 1999’da vardı. Bu krizleri gündeme getiren medya vardı, şuan görmezden gelen medya var. Bu gerçekleri halkımızdan gizliyorlar. Kapı kapı dolaşıp halkımıza bu gerçekleri anlatacağız" ifadelerini kullandı.

"İsrail en büyük kazanımlarına sahip oldu"

İsrail’in Kudüs’te yaptığı zulme değinen ve Yenikapı mitingin sadece iki parti üzerinden yapılmasını eleştiren Temur, “Halkımızın İsrail mallarına ambargosu yönünde bilinçlenmesi gayesiyle bu Yenikapı’da yapılan miting Isparta’da bir kaç ay önce açılışı yapılan Coca Cola Fabrikası önünde yapılsaydı, daha faydalı olurdu diye düşünüyorum. Erbakan hocamız ‘İsrail güçten anlar’ derdi. İslam ülkeleri sadece kınamayı tercih ediyor. 16 yıllık AK Parti hükümetlerinde İsrail en büyük kazanımlarına sahip oldu” dedi.



"Toplam borç 921 katrilyon!" 

16 yıllık AK Parti dönemindeki eğitim, tarım, hayvancılık alanında yapılan icraatları eleştiren Temur, “Ülkemiz ekonomik anlamda duvara toslamış durumdadır. Havuz medyası aziz hakımıza her ne kadar ülkemizin borçlarının bittiğini söylese de, IMF’ye olan borcumuzu kapattığımız sürekli dile getirse de hazine müsteşarlığının rakamları bu söylediklerinin gerçek olmadığını ortaya koyuyor. 2008 yılında devletin borcu 336 milyar, 2010 yılı 473 milyar, 2012 yılı 532 milyara çıkmış. 2013 yılı 585 milyar, 2014 yılı 612 milyar, 2015 yılı 677 milyar, 2016 yılı 759 milyar, 2017 yılı 817 milyar ve 2018 yılında borcumuz 921 milyar, bugün açıklandı. Yani eski parayla 921 katrilyon borcumuz var. AK Parti Hükümeti iş başına geldiğinde borcumuz 200 milyar civarındaydı. 80 yıllık bütün kazanımlarımızı özelleştirdik, peşkeş çektik. 16 yıllık sürede bir tane dahi fabrika yapmadık, en son Şeker Fabrikalarını satışa çıkardık. 60 milyar dolar özelleştirmeden gelen para var. Buna rağmen borcumuz 921 katrilyon lira, her sene 70 katrilyon faiz ödüyoruz. 70 katrilyon 1 senede 10 tane Marmaray’ın yapılması demek. Faiz lobisi ile mücadele bu şekilde olmaz. Ülke olarak borç alamıyoruz. Bunun için Varlık Fonu’nu oluşturdular. Varlık Fonu ‘sen bana borç ver, ödemezsem Türk Hava Yollarım var, Ziraat Bankam var, bu senin' demektir. Teminat olarak gösterip borç alıyoruz" şeklinde konuştu. 

"Sorumluluğumuz çok fazla"

"KESK'in raparouna göre 430 bin esnaf kepenk kapatmış, ahlaki çöküntü ortada, son 15 yılda uyuşturucu bağımlılığı yüzde 675 artmıştır. Cinsel istismar yüzde 434 artmıştır. Sorumluluğumuz çok fazla" diyen Temur, "1 aylık sürede kapı kapı dolaşıp insanımıza gerçeği söyleyeceğiz. Hakret edebilirler, iftira edebilirler, hiç önemli değil. Onları umursamayıp, üzerimize düşen vazifemizimi üslubumuzu tatlı dille şekillendirip onları bilgilendireceğiz. 2011'den bu yana il başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu süre boyunca halkın karşısına pırlanta gibi adaylar çıkardık, milletvekili adayımız Murat Gürbüz de bunlardan biri, kendisine teşekkür ediyor, adaylığının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  

Murat Gürbüz kimdir?

08.11.1976'da Bayburt'un Demirözü ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Demirözü'nde tamamladı.
Halen Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Lisans öğrencisi. 

2000-2005 yılları arasında İstanbul'da iletişim sektöründe faaliyet gösteren Kablonet ve Teknotel Şirketlerinde satış pazarlama departmanında çalıştı. 2005-2007 yıllarında Demirözü'nde tarım ve hayvancılık yaptım. 2007 Kasım ayında Almanya'ya gitti. 

2010 yılında Manheim Kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’nda 2 yıl süreyle başkan olarak görev yaptı. 2012 yılında Saadet Partisi Avrupa Teşkilatı Tanıtma Başkanlığı ve Milli Gazete Avrupa Halkla İlişkiler Sorumluluğu görevini halen sürdürüyor. Almanca bilen Gürbüz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hikmet 6 yıl önce

bu seçim galiba saadete verecem hesapsızca çalışıyorlar Allah yardımcınız olsun

Misafir Avatar
ali 6 yıl önce @hikmet

seçim günü inşaAllah kararlarını değiştirmezler.şimdiye kadar böyle yaptılar. burda inanmış birkaç kişinin dışında söz verenin çoğu seçim günü yine kazanamayız diyerek oylarını birilerine verecekler.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Yalcin 6 yıl önce

Cikar olmadan mucadelenizi takdir ediyorum ama menfaat dunyasinda isiniz zor

Avatar
Veysel Karadeniz 6 yıl önce

RABBİM MUVAFFAK ETSİN

Avatar
alm 6 yıl önce

chpyle ittıfaka yanaşanlar bu sefer alm bıze oy icin gelmesın 28 subatları basörtü zulumlerını unutmadık erbakan hocamı terletenlerı unutmadık

Avatar
Ahmet69 6 yıl önce

Bu secimde insAllah saadete verecem. Yillardir akp yi seciyordum ama betondan baska bise yok! Murat bey bence cok güzel konusuyor ve genc biri