"O koltuklarda oturacaklarını düşünüyorsalar, yanılıyorlar"

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Bayburt İl Danışma Meclisi nisan ayı toplantısında konuştu.

"O koltuklarda oturacaklarını düşünüyorsalar, yanılıyorlar"
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Bayburt İl Danışma Meclisi nisan ayı toplantısında konuştu. Hükümetin seçim vaatlerinin tamamını 3 ay içerisinde gerçekleştirdiğini söyleyen, esnafa, çiftçiye verilecek krediler hakkında bilgi veren ve önceki açıklamalarında da üzerinde ısrarla durduğu kent kimliğine vurgu yapan Kavcıoğlu, Bayburt'ta yıllardır aynı görevde bulunmasına rağmen görevlerini hakkıyla yapmayan idarecileri hedef aldı.

"Bu şehre hizmet eden bütün kurum müdürleri ve siyasiler hepimiz, herkes kendine çeki düzen verecek" diyen Kavcıoğlu, "Bu şehirde yıllarca bu makamlarda oturmuş, bu şehrin hiç bir sorununu çözmemiş insanlar hâlâ o koltuklarda oturacaklarını düşünüyorsalar yanılıyorlar" dedi.

Konuşmasında siyasi mesajlar da veren Kavcıoğlu, "Bu şehrin sorunları var. Bu şehrin değişmesi, dönüşmesi lazım. Bu şehrin herkese ihtiyacı var. Hiç kimse kendine cephe yaratmasın. Hiç kimse adamın adamı olmaya kalkmasın. Hiç kimse siyaseten birilerinden güç almaya kalkmasın. AK Parti davasına gönül veren herkes bu şehrin her insanına hangi partiden olursa olsun hizmet etmek zorunda" diye konuştu

Kavcıoğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti seçim döneminde vaat ettiği her şeyi 3 ay içerisinde yaptı. Bunlardan bir olan çiftçilere verilecek 30 bin TL hibe Çarşamba günü itibariyle verilmeye başlayacak. Bugün beni Bayburt'tan da arıyorlar başka yerlerden de arıyorlar. İşte esnafa verilen hibe, kredi daha fazla niye yok gibi şikayetler. Bir gün önce bir lira bile vermiyorlardı. Devlet bugün sıfır faizli kredi veriyor. Köyde yaşayan gençlere 30 bin lira hibe veriyoruz. Bu devletin gücünü gösteriyor. Bakın daha önce devlet bu tür şeylerde millete kıyak yapayım diye haksız bir şekilde daha kullanılan kredilerin faizlerini seçim dönemi silerek kendi seçmenine, taraftarına imkan tanıyordu. Ve bunu devlete yıka yıka 2000'de çok büyük bir krize neden oldu. Bugün bizim içimizdeki adalet ve kalkınmaya eşit bir şekilde, mütevazi bir şekilde hiç bir şekilde ayırt etmeden köyde yaşayan herkese 30 bin lira veriyoruz. Esnaf yine aynı şekilde. Hiç bir kimse çıkıp da o bankaya başvurdum da esnaf kefarete baş vurdum da sadece AK Partililer alıyor başka partililer alamıyor diyemez. Böyle bir kural yok. Böyle bir ifademizde yok. Bu ülkenin tüm vatandaşları bizim ve biz oy versin, vermesin bu ülkenin kalkınması için, refahı için herkesin devletin tüm imkanlarından faydalanmasını istiyoruz. Ve faydalandırmaya da devam edeceğiz."

"Bayburt'tan 280 başvuru var"

Çiftçiye verilecek destekle ilgili olarak bundan en fazla Bayburt'un yararlanacağını ifade eden Kavcıoğlu, "Bundan en fazla nasibini Bayburt alacak. 30 bin liralık hibeyle ilgili. Yine toplantılar yapıyoruz. Arkadaşlarla istişare halindeyiz. Bahane üretmekten vazgeçeceğiz. Tabi ki bir kuralı kaidesi olacak. Sen o kuralı kaideyi oluşturacaksın. Yoksa Bayburt'un girişine kuyruğa girin gelin 30 bin lira kredi vereceğiz diyebiliriz. Böyle bir şey yok tabi. Hayvancılık yapacak, köyünde yaşayacak, köyüne ve bu ülkeye katkısı olacak. Aynı şekilde yine pilot köyleri seçtik. Tarım yerleşkesi, hayvancılıkla ilgili köylerde. Tarım müdürümüze ve meclis başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu konuda çok büyük gayretleri var. Şu ana kadar 280 başvuru var. Hazine arazilerinin Milli Emlaktan alınıp vatandaşa satılması uygulamasını pilot köylerin ardından bütün köylere yayacağız. Buradaki temel hedefimiz köyden göçü durdurmak, dışarıya gitmiş insanımızı da tekrar köye geri döndürmek. Devletin bu gücü var. Dolayısıyla da bu gücü Bayburt'a yönlendirdiğimizde Bayburt insanının bu anlamdaki girişimcilik ruhu, dürüstlüğü bizim bunu başarmak için en önemli nedenimiz" şeklinde konuştu. 

"Bayburt'un öncelikle kent kimliğini sağlayacağız"

Bayburt'un bu dönemde kalkınması için el birliğiyle hareket etmek zorunda olduklarına işaret eden Kavcıoğlu, "Bayburt'un bu dönemde kalkınması için hepimiz el birliğiyle hareket edeceğiz. Bayburt'un öncelikle kent kimliğini sağlayacağız. Bayburt'un değişimini dönüşümünü sağlayacağız. Şurada hiç kimse çıkıp da Bayburt'un şehir olarak her türlü şeye sahip olduğunu söyleyemez. Burada bir suçlama yok. Bunu seçimlerin daha öncesinde belediye başkanımız da burada konuşurduk, değerlendirmesini yapardık" dedi. 

"Bölgenin üretim üssü olmaması için hiç bir neden yok"

Konuşmasında "Bayburt'u tüm sosyal donatılarıyla bir şehir haline getiremezsek ne yatırım olur ne değişim olur" diyen Kavcıoğlu, "Fabrika kurdunuz hangi genel müdürü veya genel müdür yardımcısını getirip Bayburt'ta yaşatacaksınız. Getiremezsiniz" dedi. 

Kavcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önce Bayburt'u kentsel dönüşümü ile şehirleştireceğiz. Bayburt'u tüm sosyal donatılarıyla bir şehir haline getiremezsek ne yatırım olur ne değişim olur. Fabrika kurdunuz hangi genel müdürü veya genel müdür yardımcısını getirip Bayburt'ta yaşatacaksınız. Getiremezsiniz. Veya Bayburt'un bu sosyal yapısını gören hiç bir yatırımcı gelip Bayburt'a yatırım yapmaz. Doğru yerden başlayıp değişimi doğru yerden yapmak gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman, bunu başardığımız zaman ikinci aşama Bayburt'u bu bölgede üretim üssü haline getirmek. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bugün bir fabrika yapmaya kalksanız ne Gümüşhane'de yer var. Ne Trabzon'da yer var. Ne Rize'de yer var. Hepsi bir saatlik mesafede. Trabzon limanı 1.30 saatlik mesafede. Biz doğru işleri yaparsak, doğru işleri organize edersek Bayburt'un bu bölgenin üretim üssü olmaması için hiç bir neden yok.  Ama bunu yaparken değişimi doru yerden başlatmak gerekiyor. Bu şehre siz sahip çıkacaksınız. Bu şehrin nasıl olması gerektiğine siz karar vereceksiniz. Şehri bu halinden daha ileriye götürmek için bir birimize destek olup en iyi noktaya getireceğiz."

"Sıkıntıları yaşamak zorundayız"

Kentte önemli yatırımlar yapıldığını sözlerine ekleyen Kavcıoğlu, "Önemli yatırımlar yapılıyor. Bunda belirli sıkıntılar çıkıyor. Belirli sorunlar oluyor ama hepimiz şunu iyi bilmemiz lazım ki bir adım öteye gidebilmemiz için bu sıkıntıları yaşamak zorundayız. Yıllarca yapılmamış alt yapı sorunları, yol, kaldırım, inşaat dönüşüm bunların hepsini birden yapamazsınız. Yavaş yavaş yaparken yani yavaşa yavaş derken yavaş yapmıyoruz. Bazı olayları inceleyip bu sıkıntıların altında ezilmeden, yanlış algı oluşturmadan hem belediyemize hem siyasilerimize hem de şehri idare edenlere yardımcı olacağız. Bu sizin hem partililer olarak hem de bu şehirde yaşayan insanlar olarak en büyük göreviniz" diye konuştu.

"Hâlâ o koltukta oturacaklarını düşünüyorsalar, yanılıyorlar"

Kentte yaşayan insanların daima idarecileri kontrol edebileceğini belirten Kavcıoğlu, "Bu şehre hizmet eden bütün kurum müdürlerinden siyasilerden hepimiz. Herkes kendine çeki düzen verecek. Herkes kendi oturduğu yeri iyi tespit edecek. Nasıl çalışılması gerektiğini, bu şehir diğer şehirlerden farklı değil. Dolayısıyla bu şehre atanmış gelmiş insanlar, her seferinde söylüyorum ama bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum, 'bu şehre hizmet etmeyi kendilerine görev addedecekler.' İşinin gereği neyse onu yapacaklar. İşinin gereğini yapmayan hiç kimse bu şehirde tutunamayacak bunu çok net söylüyorum. Bu şehre hizmet etmeyen görevinin gereğini yapmayan, görevini su istimal eden, bu halka hizmet etmeyen hiç kimse bu dönemde bu şehirde bulunamayacaklar. Herkes kendine bu anlamda çeki düzen versin. Hiç kimseyle hiç bir şekilde kişisel problemim yok. Bu şehirde yıllarca bu makamlarda oturmuş, bu şehrin hiç bir sorununu çözmemiş insanlar hâlâ o koltuklarda oturacaklarını düşünüyorsalar yanılıyorlar." 

"Hiç kimse adamın adamı olmaya kalkmasın"

"Hiç kimse adamın adamı olmaya kalkmasın" ifadeleriyle siyasi mesajlarda veren Kavcıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu şehrin sorunları var. Bu şehrin değişmesi lazım. Bu şehrin dönüşmesi lazım. Bu şehrin herkese ihtiyacı var. Hiç kimse kendine cephe yaratmasın. Hiç kimse adamın adamı olmaya kalkmasın. Hiç kimse siyaseten birilerinden güç almaya kalkmasın. Burada AK Parti davasına gönül veren herkes bu şehrin her insanına hangi partiden olursa olsun hizmet etmek zorunda. Değişimi, dönüşümü ancak bu şekilde yapabiliriz. Bu süreç içerisinde bunu mutlaka yapacağız. Bunu yaptığımız zaman başarı arkasından gelecektir. Biraz sabır diyoruz. Sorunlarla mücadele etme gücümüzü biraz daha artırmak istiyoruz.Ama inanmamız lazım. İnanmayan arkadaşın bizim aramızda yeri yok. Bu söylediklerim benim sadece şahsi fikrim değil. Bunlar yılladır bu şehirde konuşulanlardır."

Kobal, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı!

"Siyasi sapıklık peşinde koşturmakta"

AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin kadına karşı cinsiyetçi ve karanlık zihniyetinin ürünü olduğunu savunan Kobal, "Sözlerinden dolayı ana muhalefet partisi genel başkanını bir kez daha şiddetle kınıyorum. Karar alma mekanizmalarında ve siyasette daha çok kadın olmalı iddiasında bulunanların siyasetin tam da merkezinde yer alan bir kadına yönelik sözleri kendi riyakarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Meydanlarda siyasi ahlak ve etikten bahsederken kendi ahlak anlayışını ortaya dökmüştür" diye konuştu.

Kobal, AK Parti'nin Türkiye’nin geleceği olmaya devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti milletimizin umudu, Türkiye’nin geleceği olmaya devam edecektir. Yaşadığımız sorunlar geride kalacaktır. Allah’ın izni ve yardımıyla Türkiye bu dönemeci, sorunları ve bütün önüne konulan engelleri birer birer aşacaktır. Türkiye demokrasi ve hukuk düzenini daha sağlam hale getirecek, daha sağlam bir adalet düzeni inşa edecektir. Devletimiz ve milletimiz daha çok el ele verecek ve ihtilaf alanlarını birer birer bertaraf edecektir."

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HALK Milletvekili Etmedi Rahat Durmuyor 8 yıl önce

özbek elini Bayburt'tan ÇEK yeter atadığın senin gibi vasıfsız müdür ve il, ilçe yönetimleri bugün şehrin kimyasını bozuyorlar,biri İL başkanına özbek 7.haziran seçimlerinde halk tarafından sandığa gömüldü yani siyasi hayatı bitti desin.ŞAHAP KAVCIOĞLU İstesin meclisin önünden bile geçemezsin,.Bu yönetim de bu müdürlerde gidecek.Tarım ve işkur müdürleri hariç diğerleri değişecek keşke imkan olsa belediye başkanını değiştirebilsek.Bayburtu seven önünü açar sevmeyenlerde milletvekiline ayakbağı olmaya devam eder.

Misafir Avatar
ali 8 yıl önce @HALK Milletvekili Etmedi Rahat Durmuyor

gezizekalı, bünyamin özbek istemeseydi şahap bey değil vekil meclisin önünden bile o geçemezdi.. Sayın bakan da özbek in bayburta en büyük hediyesidir.. bu böyle biline.. söylediklerimi sen idrak edemessin belki ama bu iş böyle.. birde çok biliyorsan çıkarsın siyasetini kendin yaparsın başkasının kalemşörlüğünü yapmazsın..

Beğenmedim! (19)
Avatar
serdar 8 yıl önce

Yapmamız lazım, etmemiz lazım..... E begim yap diye seçildin. Elini tutan mı var. Ne kadar liyakatsiz varsa makam mevki sahibi yaptınız sırf dalkavuklar sendikasının üyesi diye. Sen o ulufeyi dağıtma da göreyim:))

Avatar
Bayburt 8 yıl önce

Sayin vekilim tespitlerinizin tamami dogru ....Bayburtta taslarin yerinden oynamasi sart...ilk yapilmasi gereken kentsel dönüsüm ve yasanilabilir bayburt, bunun icinde sayin belediye baskanin görevi derhal birakmasidir ....bir sehirde kurban bayrami sular kesiliyorsa sözün biitigi yerdeyiz demektir ....
sayin baskan ögretmen bundan öncekide ögretmendi... artik bir cevre mühendisi baskan gelsin teori ve pratikten anlayan bu sehre belediye baskani olsun !!! saygilarimla !!!!

Avatar
hakan 8 yıl önce

arkadaşlar biri şu vekile doğalgazı en pahalı kullanan memleketin bayburt olduğunu söylesin,torpilin,çamurun,çukurların en çok olduğu il ben tunceliye gittim ya viran olmuş bir şehir beklerdim birde ne göreyim adamlar bize göre pariste yaşıyorlar yazık inanın yazık bu dört senede de bir şey yapılmazsa valisi olan köy oluruz onuda yakında alırlar

Avatar
soner 8 yıl önce

Sayın vekilim gerçekten çok iyi yakalamış vasıfsız elemanların bayburtta kol gezdiğini...Önceki dönemlerde atanan kişilerle son altı ayda atananların sayısı eşit...Son zamanda belediyeye 3 danışman alındı. İş verebilirsin fakat danışmanda yapmayalım....Özel idareye atananalar,gençlik spora sporla alakası olmayan kişilerin atanması v.b bunlar hep son altı ayda oldu..

Avatar
Karaaslan 8 yıl önce

Sayin vekilim cok hakli tespitler yapmis. Degisime ak parti il teskilatindan baslamasi gerek. Yerel teskilat hizmet pesinde deyil, sahsi cikarlari dogrultusunda makam pesindeler. İsleri gucleri memlekete hizmet deyil, milleti kendilerine muhtac etmek.

Avatar
BAKİ 8 yıl önce

Sayın Raci Bey çok doğru yazmışsınız. Sn. MV uyarısından önce DSİ lokalinde kağıt ve okey oynayan Bayburt ili Kamu kuruluşu Üst yöneticileri şimdi de Tarım Müdürlüğü lokalinde kağıt ve okey oynayıp yeni projeler üretiyor. Memleketin tüm sorunu bitti ya.Eğlenmeyi çoktan hakettiler ya. Böyle çalışmaya devam memleketin kurtuluşu bu yoldan geçiyor. Durmak yok böyle çalışmaya devam.

Misafir Avatar
kenan 8 yıl önce @BAKİ

kardeş sen ne çok şey biliyon sen gel bi müdür olsana tıpan tutuyosa ganayaklı gibi konuşacagına ne yapacan onu söyle hadi bakalım hodri meydan bi görelim bakalım ne yapabiliyosunuz

Beğenmedim! (8)
Avatar
Safak gungor 8 yıl önce

Valla bu idarecileri ben atamadim. Sikayet ettiginiz idarecileri valisinden temizlik iscidine kadar siz atadiniz. Atadiklarinizin suclusu baskalariymis gibi algi olusturuyorsunuz.