Milletvekilleri Zeybek, Sancar ve Tokdemir Bayburt’ta

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Milletvekilleri Zeybek, Sancar ve Tokdemir Bayburt’ta
Bayburt Postası - İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Denizli Milletvekili Teoman Sancar Bayburt’a gelerek, CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu ile birlikte parti binasında bir basın toplantısı düzenlediler. 

CHP İstanbul Milletvekili Bayburtlu Gökhan Zeybek, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için çalışma yaptıklarını ve bu anlamda memleketinde olmaktan  mutlu olduğunu söyledi. 

Yerel seçimlere yönelik il, ilçe ve beldelerde gözlemler yapacaklarını söyleyen Zeybek, gündeme dair de açıklamalarda bulundu. 

Zeybek, erken emmeklilik, ekonomik durum, Papaz Brunson ve Suudi asıllı Amerikan vatadaşının öldürülmesi ilgili iktidara eleştirlerde bulundu. Zeybek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanların 65 yaşında emekli olması demek, ölmeden önce emekli olması demektir”

“Türkiye kamuoyunun çok yakından takip ettiği yaklaşık 2,5 doğrudan 6,5 milyon da dolaylı olarak, erken emeklilik yani yaşa takılma dolayısıyla emekli olamayan yurttaşlarımızla ilgili CHP Grubu olarak TBMM’de başlattığımız mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz. TBMM’de görüşülen yasa teklifinin gündeme alınmasını önerdik, ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inatla ve ısrarla karşı çıkması ile komisyonda ve mecliste bu önergemiz oy çokluğuyla gündeme alınmadı. Kendisi 46 yaşında emekli olmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşın 65 yaşında emekli olmasını istemesi gibi antidemokratik ve insan haklarına aykırı uygulama olamaz. Türkye’de ortalama insan ömrü 75’tir. Çalışan insanların ortalama ömrü 67’dir. İnsanların 65 yaşında emekli olması demek, zaten ölmeden önce emekli olması demektir. Ya da emekli olmadan yaşamının sona ermesi demektir. O nedenle bununla ilgili mücadelemizi devam ettireceğimizi Bayburt’tan tüm hemşehrilerimize mesaj veriyoruz.”

“Durum, tek kelimeyle rezalettir”

“Bir diğer konu Türkiye’nin itibari son zamanlarda ciddi bir şekilde alaşağı edildi. Yani ulusal Kurtuluş Savası’nı vermiş, 1939 yılında Hatay’ı topraklarına dahil etmiş, 1974 yılında Barış Harekatını gerçekleştirmiş olan partinin üyeleri olarak şunu diyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son zamanlarda düşürülmüş olduğu durum tek kelimeyle rezalettir. Ülkenin ekonomik gidişatını belirlemek için yerli ve milli diyeceksiniz ve bir Amerikan danışmanlık şirketi ile anlaşacaksınız, Türkiye’nin bütün bankalarını her türlü bilgi ve belgesini yabancı bir şirkete vermek üzere bir politika belirleyeceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM’de ve kamuoyunda bu olayı konuşmasından sonra bu politikadan vazgeçeceksiniz. Tıpkı TSK kozmik odasına Fethullahçı teröristlerini bir emirle sokup bütün kozmik bilgileri deşifre ettiğiniz gibi şimdi bu firmayla da tüm bankalara ilişkin tüm bakanlıkların, tüm kamu kurumlarının bilgilerini deşifre edecektiniz, bu yanlıştan döndünüz.”

Rahip Brunson davası 

“Ama daha önemlisi ‘Bu fakir yaşadığı sürece bu terörist Türkiye’de serbest kalamaz’ dediğiniz Rahip Brunson’u Amerikan Başkanı’nın talimatıyla, oldu bittiye getirip savcıyı değiştirerek, gizli tanıkların ifadelerini değiştirerek, mahkemeyi değiştirip tıpış tıpış Brunson’u göndereceksiniz. Ne ülkenin itibarı kaldı, ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde hukuk devleti olma özelliğimizin saygınlığı kaldı.”

Suudi asıllı gazetecinin öldürülmesi

“Bu da yetmezmiş gibi canını Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanet etmiş olan Suudi Arabistan asıllı bir Amerikan vatandaş gazeteci göz göre göre Suudi İstanbul Başkonsolosluğu’nda katlediliyor. Lime lime doğranarak cesedi ortadan kaldırılıyor. Bütün dünya bunu bangır bangır bağırırıken, senin ülkende bu cinayeti yapan Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu protokol misafiri gibi ülkesine çekip gidiyor. Ve sen bir ülke olarak bir cinayete ortaklık etmiş olan, birinci derecede suçlu olan konsolosa gerekli adli, idari ve hukuki işlemi yapamıyorsun.” 

“İmanınızı, inancınızı güçlü tutunuz”

“Ülke ekonomik krize gittikçe devletimizin yabancı ülkelerle olan ilişkisini belirleyen temel kriter paraya dönüşüyor. Para ve çıkar ilişkisi varsa Türk Devleti ve milletinin itibarı yerlere seriliyor. Bütün bunlar ilgili olarak şunu söylemek istiyoruz. Sevgili Bayburtlular imanınızı, inancınızı güçlü tutunuz, geleceğe ilişkin tüm beklentilerimizi en üst seviyede tutmak zorundayız. Bu anlayışın ülkeye getirdiği ekonomik, mali ve idari sorunların hepsinin çözümü konusunda geçmişten bugüne kadar vermiş olduğumuz ve arkasında inatla durduğumuz demokratik parlementer sistemi yani kuvvetler ayrılığı sistemini ülkede yeniden ikame etmek ve güçlü kılmak için ben ve milletevekili arkadaşlarımla birlikte bugün Bayburt’tayız. 142 milletvekilimiz ve 60 parti meclis üyemiz bugün Türkiye’nin 81 ilinde çalışmalarını sürdürüyor.”

Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise, “Cumhuriyetin kalelerinden biri olan Bayburt’ta bu sosyal demokrat mücadeleyi, bu Atatürkçü duruşu koruduğunuz için değerli üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Yerel seçimlerle ilgili her zaman söylediğimiz gibi sosyal demokrat belediyeciliğin Türkiye’nin her bölgesinde hakim olabilmesi ve vatandaşlarımızın huzurlu ve umutlu refah bir belediye hizmeti alabilmesi için biz milletvekilleri toplandık, tüm Türkiye’ye dağıldık. Bu ziyaretimiz esnasında Bayburt genelinde yapmamız gereken ne varsa, 24 saat çalışmaya ve taşın altına elimizi koymaya hazırız” dedi.

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de CHP’nin her zamandan daha çok umut taşıdığını ve topluma umut verdiğini belirterek, “16 yıllık bu yönetimin inşallah sonuna doğru geldik. İnsanlarda ciddi bir bilinç var ama bu uyanışı CHP örgütleri herkesle kucaklaşarak daha da pekiştirmeli. Kapalı yerlerde değil her zaman halkın içinde olmamaız lazım. Çünkü CHP üzerinde ciddi bir algı operasyonu var. CHP milletin değerleriyle barışık bir partidir. Her türlü inanca saygılıyız. İktidara namzet bir parti olduğumuzu halkımıza anlatacağız” şeklinde konuştu.   

CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, milletvekillerini Bayburt’ta ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, gün içerisinde Bayburt Valiliği, STK ve esnaflara ziyaretler gerçekleştireceklerini kaydetti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 5 yıl önce

Emekli olup 2. iş yapıyorlar deniyor. Diyenler zaten emekli neden çalışıyorlarki? Yada neden emekli olan Başkan, Vekiller neden emeklilik hayatı yaşayıp tek maaş almıyorlar? Garip değil mi. Diyenler hep 2 iş 2 maaş alıyor.