Milletvekili Battal'dan açıklamalar

AK Parti Şubat Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt’ta yapımı devam eden projelere ilişkin bilgi verdi.

Milletvekili Battal'dan açıklamalar
Bayburt Postası - Toplantıda ayrıca eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen hizmet mektubu okunarak takdim edildi.

Konuşmasına Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla tüm şehitleri yad ederek başlayan Battal, Çoruh projesi, havaalanı, tüneller, Demirözü barajı sulama kanalları, yeni devlet hastanesi ve köy içi asfaltlama konusunda bilgiler paylaştı. 

Battal’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bent projesiyle Çoruh’tan enerji üretilecek 

“Çoruh Nehri şehir içi düzenleme çalışması eksikti, DSİ ile çok hızlı bir şeklide, çok ısrarlı bir şekilde onu takip ettik. DSİ tarafından yapılması gereken birinci kısım bitti. Onun bitirilmesi bizim için önemli bir adım oldu. Çünkü oradaki estetik durumu daha iyi bir vaziyete getirmesi için şimdi bir proje hazırlıyoruz. Tamda o bölgeye bir küçük su toplama bendi inşa ederek hem bir elektrik santrali orada kurup elektrik elde etmek istiyoruz, hem de Çoruh’u orada birleştirerek çok daha görüntüsü estetiği güçlü bir alan elde edeceğiz. Birinci adım o olacak. O projenin devamı şeklinde DSİ tarafında yine Çoruh içi çalışmamız ve köprü çalışmaları devam edecek. DSİ’den istediğimiz en önemli konu bin yüz metrelik kısımdan sonra Çoruh zeminine artık hiç dokunmayın. Nehir kenarlarını ve şişirme çalışmalarını istekli bir şekilde takip ediyoruz. Oradan hem enerji hem de müthiş bir görüntü güzelliği elde edeceğiz. Orada su oyunları ve bir sürü etkinliğin yapılacağı alanlar oluşacak. Çoruh’la ilgili şehrimizin en önemli arzusu buydu. Ve o adımları takip ediyoruz.”

Demirözü Baraj havzasının tamamını suya kavuştu

“Çok önemsediğim bir konu da Demirözü Barajı havzasında Bayburt hudutlarındaki sulama kanallarının bitirilmiş olması. Orada kapalı sistem sulamaya geçilmek durumundaydı. Ve geçen yıl uzun uğraşlardan sonra sezon sonu itibariyle Demirözü Barajı’nın Bayburt kısmındaki bütün alanlara su verildi. İnşallah bu sene sulama hayata geçmiş olacak. Ayı şekilde Gökçedere’de ki sulama hatları da bu sene itibariyle tamamlanacak. “ Havalanı “Bu kış boyu havaalanının inşaatı devam etti. Bu yıl talep ettik ve terminal ihalesinin de bu yıl yapılacağının sözünü aldık. Dolayısıyla 2020 yılında zemin çalışmaları biter, terminal ihalesi de yapılırsa 2021’de havaalanımızın hayata geçmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz."

Kop ve Vauk tünelleri

“Kop Dağı geçindeki tünele geçen yıl yaz ortalarında başladık. O gün bugün dağın iki tarafından çalışmalar devam ediyor. Yine bakanımız Cahit Turan beyle yaptığımız çalışmalardan sonra hem Kop Dağı tünelinde hem de Vauk dağı tünelinde yapılan çalışmaların biraz daha hızlandırılarak devam etmesini talep ettik.”  Yeni devlet hastanesi “Geçen yıl Naci Ağbal beyin özel hediyesi şehir hastanemizin bitirilmesini çok arzu ediyorduk. Bunun bitirilmesinin sonuna doğru yaklaştık. Hastanenin iç dizaynı ile ilgili 15-16 milyonluk ek bir kaynak gönderildi. Bugün tekrar uğradığımızda 5 milyonluk bir ihtiyacın daha ortaya çıktığını öğrendik. Onu da temin etmenin peşinde olacağız. Hedefimiz bu yaz hastanemizi taşıyıp o standartları çok yüksek sağlık ortamına taşımak istiyoruz.” 

Köy içi asfalt için Bakan Albayrak’tan 5 milyon

“Geçen yıl 13-14 köyümüzün asfltlandırma çalışmaları standartları çok yüksek şekilde yapıldı bitti. Bayburt’un tamamında 30’un altında köy içi asfaltlandırma çalışmaları kaldı. İnşallah onu bitirdiğimizde Bayburt’un tamamında köy içi çalışmaları bitirmiş olacağız. Bu hususla ilgili geçen yıldan bize akseden borçlarımız ve sıkıntılarımız vardı. Bunu strateji başkanımızla görüşüp fikri iyice olgunlaştıktan sonra ekonomi bakanımız Berat beyle de görüştük. Onarda sağ olsunlar birinci adımda bize 5 milyon fazla para göndererek bu köy çalışmalarını bu yaz devam ettireceğiz. Buna 5 milyon daha Haziran sonrasında ilave ettirmek istiyoruz. Berat beyin Bayburt’a olan bu ilgisini görmekte beni son derece memnun etti.”

Şehrin nüfusu 85 bin oldu

“Bu şehrin nüfusu 85 bine dayandı. Bu reel bir rakamdır. Dolayısıyla biz 2002 yılında Bayburt’ta bu siyasi yükü yüklendiğimizde Bayburt’un merkez nüfusu 26 bin tamamı da 62 bindi. O günden bugüne bizim sadece 14 bin tane öğrencimiz oldu. Bunlar dün için Bayburt’un en büyük halleriydi. Bugün gerçekleştirdik." 

Toplantıda konuşan İl Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü kutlayarak vatan evlatlarının 102 yıl önce Bayburt’ta büyük bir kahramanlık sergilediğini belirtti. 

Teşkilat mensuplarına bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Polat, Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’ın gövdesini bu ülke için taşın altına koyduğunu teşkilatında bu lidere layık olması gerektiğini kaydetti.



AK Parti’nin 18 yaşında olduğunu ve delikanlılık çağına girdiğini de sözlerine ekleyen Polat, teşkilata giren herkese partinin kıymet verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz geçmişe kıymet verdiğimiz kadar geleceğe de bakmak zorundayız. Geleceği planladığımız kadar geçmişi de ihmal etmemek durumundayız. Her şeyden önce bu teşkilata 2001’den bugüne kadar emek vermiş hizmet etmiş herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu davaya emek harcadıkların dolayı herkesin kıymeti bizim için çok önemli. Teşkilatımız bu bilinçle şu anda hareket ediyor. Genel merkezimiz bu kadroya bir şekilde dahil olmuş herkese kıymet veriyor. Bunu size hatırlatmak isterim.”

Sırada Aydıntepe var 

Arpalı ve Gökçedere’de teşkilatların yenilendiğini ve sırada Aydıntepe olduğunu dile getiren Polat, “Şu anda Aydıntepe’yi çalışıyoruz. Bu çalışmayı yaparken bir tane kaygımız ve amacımız var. Partimizi, liderimizi o belde de, o ilçede en iyi temsil edecek ekibi tespit etmek. En faydalı olanı, enerjisi en yüksek olanı, en iyi kararı vermekten başka bir arzumuz yok. kimseye verilmiş bir sözümüz de kimseye yönelişimizde yok. O belde ve o ilçe çalışmalarımız sonucunda kimi isterse onu bulmaya gayret ediyoruz. Bunun için de demokratik usullerin tamamını işletiyoruz. İlimizdeki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu konuda bugüne kadar  milletvekili olarak, belediye başkanı olarak ilimize ilçelerimize hangi kategoride olursa olsun hizmet etmiş olan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kimseye karşı bir ön yargımız, kırgınlığımız yok. herkesin kıymeti hizmeti kadardır” dedi. 

“Hizmet konusunda başımız dik”

Bayburt’un bugüne kadar istediğinin 10 katını aldığını bundan sonrada gereken hizmeti alacağını ifade eden Polat konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimize hizmet konusunda başımız dik. Bugüne kadar çok işler yaptık. yapmaya da devam ediyoruz. Ölü toprağı örtülmesin üzerimize biz AK Parti teşkilatıyız. Bu ülkeyi yöneten partinin il teşkilatıyız. Gücümüzün, sorumluluğumuzun farkında olarak oturalım, konuşalım kimse bizden daha fazla hizmet etmedi. Bunu anlatmakta sıkıntı yaşıyoruz. Ulaşım, sağlık yatırımlarımız devam ediyor. Bayburt bugüne kadar istediğinin 10 katını aldı. Almaya da devam edecektir. Bunun rakamlarla verileri hep ortada.”

Anahtar Kelimeler:
AK PartiFetani Battal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 4 yıl önce

sayın vekilim iş imkanımız yok iş imkanı sağlayın ayrımcılığı kaldırın bağkur pirimleri yüksek ödeyemiyoruz elektrik fiyatları ve doğalgaz fiyatları çok yüksek artık pahalı yaşamdan bıktık bunlarla ilgili düzenlemeler istiyoruz istanbulda yaşayan bir vatandaşla bayburt ta yaşayan bir vatandaş aynı değil burası geliri az gideri çok olan bir il düzenleme şart yoksa göç önlenemez nufus sizi aldatmasın öğrenciyle bu seviyeler çıktı yoksa hergün göç gidenleri biz görüyoruz acil çözüm bekliyoruz

Misafir Avatar
ALOŞ 4 yıl önce @ahmet

Gardaş sen yorum yapanlara hakaret eder gibisin. Yorum yazanlar Bayburt uçuyor diyor. Sen ise pahalılıktan söz ediyorsun. Biraz daha düşünsen de şu yorum yapan uçanlar havada kalıp yakıtları bitecek.

Beğenmedim! (0)
Avatar
ERİ 4 yıl önce

ÜRETİM NAMINA HİÇ BİR PROJE YOK HEP BİNA YAPIMI İLE KALKINDIĞIMIZI ZANNEDİYORUZ

Avatar
ALOŞ 4 yıl önce

Bayburt 10 katını alıyor. Daha ne isteyelim ki. Sadece uyu ve oy ver.

Avatar
Muharrem 4 yıl önce

2002 yılında Bayburt ta nüfus 92 bindi. Türkiye nüfusu 65.6 milyon, şu anda 82 milyon yani ülke genelinde yüzde 25 artış var. Bu oranı Bayburtumuza uygularsak 115 bin civarı olması lazım ayrıca 14 bin öğrenci de eklenirse!!!
Konuşurken dolu konuşmak lazım.

Avatar
Esnaf 4 yıl önce

Valla helal olsun adam hem seçimde AK partiye karşı çalıştı hemde hizmet mektubu aldı demekki takdir edilmek için karşı çalışmak lazım.

Avatar
Otlu çay 4 yıl önce

Sayın vekilim çoruhun acil düzenlemeye ihtiyacı var eskişehirdeki ırmaktan daha güzel olacak kenarlara beton dökmek suretiyle hem yürüyüş hem pisiklet yolları olmalı bu şekilde turizimede katkısı olur

Avatar
Demirözü 4 yıl önce

Aloş sen hanki taraftasın ele atıp tutmakla olmaz bayburdlu kime oy verceğni bilir

Misafir Avatar
ALOŞ 4 yıl önce @Demirözü

Ortada duruyorum. Eğilmiyorum. Sen yinede kime vereceğini biliyorsundur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Gencosman 4 yıl önce

Bayburt 2010 dan beri çok gelişti sanayi büyüdü yeni evler tokiler yapıldı yollar asfalt oldu öğrenci çoğaldı yeni kampüs açıldı daha ne olacak demirözüne de havalimanı hızlı tiren gelince o zaman görün siz bazıları at gözlüğüyle bakıyor bakar körler