Kılıçdaroğlu'na 'özür dile' çağrısı

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kaymak, CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'na 'özür dile' çağrısı
Bayburt Postası - AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kaymak, CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi. Kaymak, "1960 yılında rahmetli Adnan Menderes için 'diktatör' deniyordu, şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 'diktatör' diyorlar. Ancak çok şükür ki bizim halkın yüzde 50’sinin verdiği oylarla seçilmiş ve üzerine oluk oluk dua akan bir diktatörümüz var" dedi. 

Kaymak, Kılıçdaoğlu'na 'özür dile' çağrısında bulunduğu açıklamasında, "Bu hususta CHP Genel Başkanını, Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye çağırıyor, siyasi nezaketten uzak olan ve kendini küçümseten siyaset anlayışından vazgeçmesini öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı 'diktatör bozuntusu' ifadesini utanç verici ve talihsiz olarak nitelendiren Başkan Kaymak, "Gazi Mustafa Kemal’in partisinin geldiği yer açısından biz gençleri de üzdüğünü ve rahatsız ettiğini belirtmek isteriz" dedi.

"Kılıçdaroğlu kasetle gelen bir siyasetçi kuklasıdır"

Bu davranışıyla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun nezaketten, saygıdan ve siyasi ahlaktan ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Kaymak, "Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkan’ı bu derece nezaketten ve saygıdan yoksun bir üslup ile bu ülke gençliğine nasıl örnek olacaktır? Soruyoruz, muhalefet partisinde siyaset yapmak isteyen genç arkadaşlarımız bu üslupta olan bir Genel Başkan’ı mı örnek alacaklar? Ülkemizin gelecek nesli olarak bu tür olumsuz örnek oluşturacak üslubu kabul etmiyoruz. Bu nedenle kendisini siyasi nezakete davet ediyoruz. Kaset operasyonu ile gelmiş bir genel başkan bu ülkede şereften ve namustan bahsedecek son kişidir. Ancak maalesef o kelimeleri kullanmak gibi bir gaflete düşmüştür. Genel Başkan’a birinin hatırlatması gerek; o koltuğa nasıl geldiğini ya da biz buradan sesleniyoruz; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ahlak dışı bir kaset operasyonu ile geldiniz, Sayın Cumhurbaşkanımız genç yaşlarından beri siyasetin içerisindedir ve bulunmuş olduğu her göreve seçimle gelmiştir" diye konuştu

Kaymak, şöyle devam etti:

"Milletin adamına hakareti kabullenemeyiz"

"Bizler gibi gençlik kollarında siyasete başlayan Sayın Cumhurbaşkanımız, İl Başkanlığıyla, Belediye Başkanlığıyla, Başbakanlığıyla ve Cumhurbaşkanlığıyla beraber siyasi sistem içinde seçimle gelmiştir. Sizin “ diktatör” kelimesini kullanması, ayrıca acınacak bir halde olduğunun göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız 13 yıl Başbakanlık yapmış, 3 yerel seçim, 3 genel seçim ve 1 referandum ile toplam 7 seçim kazanmıştır. Ardından Türkiye tarihinde ilk defa seçimle Cumhurbaşkanlığı makamına gelmiştir. Bu makamı da 1 yıldan beri başarı ile yürütmektedir. Böyle bir kişiye hakaret, aslında ona sahip çıkan milletimize hakaret etmektir. 7 seçim kaybetmiş bir Genel Başkan’ın hala o koltukta oturuyor olması diktatörlükten başka bir şey değildir. Adeta CHP’nin başına musallat olmuş, göreve geldiğinden beri partisinin neredeyse her seçimde oy kaybetmesine neden olmuştur."

"CHP seçmeni kimin izinde yürüdüklerine dönüp bakmalıdır"

"Özellikle ülkemizde muhalefet probleminin neden olan bir kişinin söylemiş olduğu akla ziyan ve siyasi ahlaktan uzak kelimeler ülkemiz siyasetine hiçbir şey kazandırmayacaktır. Ayrıca biz siyaset yapan gençlere örnek oluşturması gerekirken aksine her geçen gün üslup problemi yaşayan bir Genel Başkan’ı bu sözler ile görmekten utanç duyuyoruz. Bu kişiyi siyasi arenada görmek bizlere her geçen gün gerçek muhalefetin hiçbir zaman olmayacağı duygusunu yaşatmaktadır. Milletimizin vicdanında büyük tepki uyandıran bu edep dışı kelimeleri bir kez daha kınadığımızı belirterek CHP seçmeninin bu konuya el atacağını örnek ve umut olmayan anlayışa sahip çıkmayacağını temenni ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, milletçe hepimizin gurur duyacağı demokratik olgunluğa erişmişken, sokaklarda hâkimiyet kurmak ve milli iradeyi boğmak isteyen, şiddeti kutsayan ve teşvik eden CHP; en başta kendi varlığını inkâr etmiştir. Böyle bir dönemde millet olarak asli vazifemiz bu ahlak ve terbiye yoksunlarına karşın demokratik ve hukuki alanda mücadele vermek ve şiddete meyledecek bütün yaklaşımlardan uzak durmak olacaktır. Cumhurbaşkanı yani milleti temsil eden Başkan’a yönelik hakaretler aslında 78 milyon aziz milletimize izafe edilmiştir. Özellikle AK parti Gençlik Kolları kademesi olarak, milletimizin birliği ve bütünlüğü için tüm halkımızdan ve özellikle gençlerimizden müsterih olmalarını istiyoruz. Bu hususta CHP Genel Başkanını, Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye çağırıyor, siyasi nezaketten uzak olan ve kendini küçümseten siyaset anlayışından vazgeçmesini öneriyoruz."





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadem 8 yıl önce

kraldan çok kralcısınız 3 tıl pkk ya göz yuman heryerı silah bomba yığıp tünel kazan yüzlerce askeri polisi şehit eden teröristleri bu hale getiren sizin partidir