Kaymak'tan, Batı'ya 'Srebrenitsa' tepkisi

AK Parti Bayburt Gençlik Kolları İl Başkanı İbrahim Kaymak, Srebrenitsa Soykırımı’nın 20. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Kaymak'tan, Batı'ya 'Srebrenitsa' tepkisi
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Gençlik Kolları İl Başkanı İbrahim Kaymak, Srebrenitsa Soykırımı’nın 20. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Kaymak, yayımladığı mesajda Müslümanlara yapılan zulümleri görmezden gelen Avrupa ve soykırım destekçisi devletlerin bu ve benzer katliamlara hep sessiz kaldığını ifade etti.

Srebrenitsa Katliamı'nın II.Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olduğunu söyleyen Kaymak, katliamın Avrupa ve Birleşmiş Milletlerin fırsat bulduğunda insanlığa neler yapabileceğinin de bir örmeği olduğunu kaydetti.

Kaymak, şu açıklamayı yaptı:

"Belgelenmiş soykırım"

“Bugün Srebrenitsa Soykırımı’nın 20’nci yıldönümü. 1995 yılında Bosna’da yaşanan ve 8 bini aşkın Müslüman’ın erkek kadın, çocuk yaşlı demeden Sırp güçlerince öldürüldüğü katliamın yıldönümü için Srebrenitsa’da ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. Bosna, yakın tarihte Müslüman kıyımına ve direnişine açık bir örnektir. Srebrenitsa bugün medeniyet diye baktığımız Avrupa’nın, devletlerimizi emanet ettiğimiz Birleşmiş Milletlerin, fırsatını bulduğunda insanlığa neler yapılabileceğine dair en büyük örnektir. Srebrenitsa katliamı II.Dünya Savaşı’dan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olması ve Avrupa’daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olması açısından da önem taşır.”

"Dünya 5'ten büyüktür diye haykırmaya..."

"Türk halkı ile Boşnak halkı bir elmanın iki yarısı gibidir. Bu toprakların yetiştirdiği Bilge Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç’i rahmetle yad etmek boynumuzun borcudur. Çünkü o, savaş ahlakını dikkate alarak onursuz bir zafere, onurlu bir yenilgiyi tercih edeceğini ifade etmiştir. Bosna Savaşı'nın geride bıraktığı ve insanlığa umut olabilecek güzel şeyler olduğunu da belirtmek gerekir. O da, asırlarca birlikte yaşadığımız Boşnak halkı ve Türk halkını birbirine yakınlaştırarak, adeta bir milletin parçaları haline getirmiş olmasıdır. Ey Batı, ey zalim devletler dünya 5'ten büyüktür diye haykırmaya ve mazlumların yanında olduğumuzu zalimlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha açıkça ifade ediyoruz ve son olarak tüm zalimlere Ayeti kerime ile "Bismillahirrahmanirrahim; Zalimler yenileceksiniz, cehenneme sürüleceksiniz" diyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.