Kavcıoğlu: "Başvuru sayısı 43, önemli sayıda Bayburtlu işadamı var"

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Cazibe Merkezi ve anayasa referandum süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Kavcıoğlu: "Başvuru sayısı 43, önemli sayıda Bayburtlu işadamı var"
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Cazibe Merkezi kapsamında Bayburt’a 43 başvuru yapıldığını ve istihdam anlamında Bayburt’a yatırım yapacak yatırımcıların sıkıntı yaşamayacağını kaydetti.
  
Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Cazibe Merkezi ve anayasa referandum süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 

İstanbul’da yapılan toplantıda bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu ve kendilerinin de bu yanlış anlamalardan dolayı Bayburtlu işadamalarına sitem ettiklerini belirterek, “İstanbul’daki toplantı çok verimli geçti. Bu toplantı akabinde de yaklaşık 43 işadamımız yatırım yapmak üzere başvuru yaptı. Bunların içerisinde Bayburtlu ve Bayburt dışından işadamlarımız var. Bu konuyla alakalı da hafta sonu açıklamalarımızda eleştiri olmuştu. Bayburtlu işadamlarımızın böyle bir paket içerisinde yer almalarını beklememizden doğal bir şey yok. Sağolsunlar onlar da bu talebimize cevap verdiler. Önemli sayıda yatırım yapan Bayburtlu işadamımız var” dedi.  

Referandum süreciyle ilgili de konuşan Kavcıoğlu, anayasa değişikliğinin AK Parti ve MHP çalışmasıyla ortaya konulduğunu hatırlatarak, Bu ülkenin bütünlüğü için her türlü fedakarlığı yapan iki pati var: AK Parti ve MHP. Şöyle bir şey düşünebiliyor musunuz? Bu ülkenin bölünmesi tehlikesi var. Buna MHP evet diyor, HDP hayır diyor. Bu bile komik” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt OSB Müdürü Mete Emir, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve ilde görev yapan basın mensuplarının katılımıyla Büyük Bayburt Oteli’nde gerçekleşen toplantıda Milletvekili Kavcıoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Bayburtlular bir adım geride olursa...”

“Bayburt’un Cazibe Merkezi kapsamında aldığı başvuruları değerlendirmek üzere bir aradayız. Geçtiğimiz hafta sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal başkanlığında İstanbul’da Dedeman Otel’de Bayburt’a yatırım yapmak isteyen işadamlarımızla ve STK temsilcilerimizle bir toplantı yaptık. İstanbul toplantısındaki konuşmalarda yanlış anlaşılmalar da oldu. Bayburt’a olan yatırımlar hakkında daha iyi bilgi vermek için bir araya geldik. İstanbul’da çok verimli bir toplantı oldu. Bu toplantı akabinde de yaklaşık 43 işadamımız yatırım yapmak üzere başvuru yaptı. Bunların içerisinde Bayburtlu ve Bayburt dışından işadamlarımız var. Bu konuyla alakalı da hafta sonu açıklmalarımızda eleştiri olmuştu. Birinci tercihimiz tabii ki Bayburtlu işadamlarımızın öne çıkmaları ve onları Bayburt’a yatırım yapmaya teşvik etmek. Bu konuda Bayburtlular bir adım gerideyse sitem etmemizden daha doğal bir şey olamazdı. Biz Bayburtlu işadamlarımızın her türlü sorunlarıyla ilgileniyoruz. Dolayısıyla onların böyle bir paket içerisinde yer almalarını beklememizden doğal bir şey yok. Sağolsunlar onlar da bu talebimize cevap verdiler. Önemli sayıda Bayburtlu işadamımız var. Bunun yanında herkese, yerli yabancı herkese şehrimizin tanıtımını yapıp davet ediyoruz. İlgi anlamında da en çok Bayburt’ta ilgi görecekler. Onlara daha çok destek vermek, ilgi göstermek bizim görevimiz.” 

“23 il içerisinde yarış var, Bayburtlu yatırımcılar bu yüzden ön plana çıkıyor”

“Bu bir süreç, yeni başlayan bir süreç. Bizim bunu hızlandırmamız lazım. 23 il içerisinde yarış var. Bayburtlu yatırımcılar bu yüzden ön plana çıkıyor. Bu 43 yatırımcı içerisinde önemli sayıda Bayburtlu var ve Bayburtlular’ın sayısı önde. Benim görüştüğüm 10 isim var. Yurtdışında var, Almanya’dan, Fransa’dan, Hindistan’dan görüştüğüm yatırımcı var. Olur, olmaz. Sonuçta 45 kişiyle görüşüyoruz diye 45 tane de fabrika yapacağız diye bir şey söz konusu değil. Ne devletin böyle bir imkanı var, ne de Bayburt olarak bizim böyle bir kapasitemiz var. 45 başvuruyu en verimli şekilde, en iyi üretimi, istihdamı yapacak firmalardan başlayarak bu şehrin kalkınması için aşama aşama hayata geçireceğiz. Kim daha çok projesine zaman ayırırsa, kimin projesi daha fizibilite ise, hangi yatırımcının sermayesi daha güçlüyse o önde olacak.” 

“Bayburt’ta 2 yıl içerisinde yapısal bir değişim olacak”

“Projeler içerisinde çok önemli, hem istihdam hem üretim anlamında bu şehre, bölgeye önemli katkısı olacak yatırımcılarımız var. Bayburt’ta 2 yıl içerisinde yapısal bir değişim olacak. Bayburt adına çok iyi bir başvuru sayısı var. Bu süreç devam ediyor. Yine başvuruları alıyoruz. Bu konuda herkesten ciddi destek bekliyoruz. Organize Sanayi Bölgemizin tüm sorunları bu yıl içerisinde tamamlanıyor. Bayburt bölgesinde en cazip illlerden biridir. Limana ve tüm çevre illere merkezi noktadadır.” 

“İstihdam anlamında iyi bir potansiyel var”

“İstihdam anlamında da problem söz konusu değildir. 10 bin öğrenci ile eğitim veren bir üniversitemiz var. 2019 yılına kadar 15 bin öğrenciye çıkmayı düşünüyoruz. Eğitim hamlemizde doğru bir şekilde artarak devam etmektedir. Bunların hepsi yeni açılacak alanlarda istihdam edilecek potansiyeldeki gençlerimizdir. Bayburt’ta genç nüfus azmış gibi gözüküyor ama bunların hepsi istihdam geleceği görmediği için şehri terketmiş gençlerimizdir. Dolayısıyla bugün kısa sürede açılan çağrı merkezi firmamız 300 kişiyi istihdam edip hiç bir sıkıntı yaşamamıştır. 1000 başvuru var, bu sadece çağrı merkezi için başvuru sayısı. Bayburt’ta istihdam anlamında iyi bir potansiyel var, eğtimli bir potansiyel var. Onun için ilk planda düşündüğümüz 2 bin 500, 3 bin istihdamı 2 yıl içerisinde hayata geçireceğiz.”

“Referandum süreci partiler üstü”

“Anayasa referandumu süreci gerçekten partiler üstü bir süreç. Türkiye’nin iki önemli partisinin bir araya gelerek başlattığı bir süreçtir. Ülkemizin güçlü konumunu daha da etkinleştirip daha da geliştirmek için bu süreçten Türkiye’nin çok güçlü bir şekilde çıkması gerekiyor. Özellikle son bir haftadır yaşadığımız; Almanya’da, Hollanda’da yani bu kadar bu ülkenin gücünden ürken bu ülkelerin sayın bakanlarla ilgili aldığı kararlar güçlü bir Türkiye’nin onlarda yaşattığı tedirginliği gösteren en önemli olaylardır. Bugün bu ülkelerin Türkiye’ye takındıkları tavrın en büyük nedeni Türkiye’nin bugün güçlü bir ülke olarak bu coğrafyada etkinliğini sürdürmesidir. Onları rahatsız eden en büyük durum budur.”

“Safsata olduğunu gösteren en önemli neden”

“Bu ülkenin bütünlüğü için her türlü fedakarlığı yapan iki pati var: AK Parti ve MHP.  Şöyle bir şey düşünebiliyor musunuz? Bu ülkenin bölünmesi tehlikesi var. Buna MHP evet diyor, HDP hayır diyor. Bu bile komik. Bu işin ne kadar safsata olduğunu gösteren en önemli neden. Hem siz Türkiye’yi bölmek için uğraşacaksınız. Terörist faaliyetlerde bulunacaksınız ve bir anayasa paketi gelecek bunun en büyük avantajı da bölmek, ülkeyi kaosa sürüklemek ve siz buna karşı çıkacaksınız. Bir tarafta da iki önemli parti Türkiye’nin yıllarca üniter yapısı için her türlü mücadeleyi veren iki parti de ‘evet’ diyecek. Bu bile bu safsataların ne kadar gerçek dışı olduğunu göstermektedir.”

“Daha güçlü bir Türkiye işlerine gelmez”

“MHP daha güçlü bir Türkiye için bu sistemi desteklerken bu sisteme karşı çıkanlar da var. Kim karşı çıkıyor? HDP ve CHP. Şimdi burada eğer bir bölünme tehlikesi var ise, şimdi HDP’nin Türkiye için dış mihraklarla birlikte oynadıkları oyunu hepimiz biliyoruz. Amaçlarını bu kadar açık ifade ederken sistem değişikliğinde böyle bir tehlike görseler onlar ilk başta ‘evet’ der. Daha güçlü bir Türkiye onların işine gelmeyeceği için, Türkiye’nin üzerinde oynadıkları oyunların artık sonuna geldikleri için yırtınarak bu işe ‘hayır’ diyorlar ve bir çok kesimle de iş birliği yapmaya kalkıyorlar. Burada en sağduyulu bir şekilde hareket etmesi gereken CHP olması gerekiyor. Sonuçta onlarda bu ülkenin önemli partisi, daha sağduyulu düşünen CHP’li kardeşlerimizin de ben evet diyeceğini düşünüyorum. Bayburt bu anlamada desteğini daha somut bir şekilde veren bir şehir. Ama yine de farklı düşüncelerde olan hemşerilerimizle de bir araya geleceğiz. Yeni sistemi her kesimden vatandaşlarımıza anlatarak desteklerini isteyeceğiz.”





 

Anahtar Kelimeler:
Şahap Kavcıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gökhan 7 yıl önce

abi şu yolları yapılan altyapıyı bihaber yapsan da rezillikleri görse millet biz yaşıyoruz bari millet görsün

Avatar
metin 7 yıl önce

sayın vekilim ben şahsım vatanım için evet diyeceğim kisede beni bağlamaz fakat bayburt eğer yüzde 95 lerin üzeri çıkmasza bunu iki sebebi var biri il başkanı ve yöneticileri ikincisi belediye başkanı ve ekibi il başkanı parti ayrımı yapıyor ve hep kendi adamlarını kolluyor iş alımlarında ve atamlarında diğer partililere yaşam hakkı tanımıyorlar ve daha nice yanlışlar var burası deme yeri değil belediyede çalışan herkes müteahhit olmuş vatandaş iş yaptıramıyor ayrıca alt yapı yeni yapıldı yapılan işlerde kontrol yok hergün bir yer patlıyor tıkanıyor yolların durumu ortada ayrıca iki türlü su uygulaması var akıllı sayacı olan 1300 tl normal sayacı olan 2300 tl den suyun tonuna ödeme yapıyor ben zamanında borcumu ödüyorsam akıllı sayaç almaya neden mecbur bırakılıyorum ve neden pahalı su ödemesi yapıyorum yazık değilmi bu akıllı sayacı kimler satıyor bir sorun alacağınız cevap karşısında sizde şaşıracaksınız yani yanlış çok bence bir an önce düzeltimesi lazım

Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Neden bölünme tehlikesi var deniliyor? Bunu hiç açıklayan yok. EVET de diyenler bölünmeden bahsediyor HAYIR diyenlerde. Kardeşim hanginize inanalım. Neden bölünmenin eşiğine getirildi bu ülke. Eğer iki sonuçtan biri çıktığında bölünme olacaksa neden referandum yapıyorsunuz? Demek ki biz yıllardır kandırıldık. Kim tarafından Fetocu metocu artık kandıran kandırana. Allah kandıranların ve kandırılanları görüyor ve cezasını inşAllah verir.

Avatar
Hacı 7 yıl önce

Sayın kavcioğlu referandum var diyemi 43 yatırımcı başvurusu var referandumdan sonra bir tane kalacak mi