Karaoğlu da kurultayı adresi gösterdi

25. Dönem MHP Bayburt Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, "Ülkücü hareketin geleceği kurultay salonunda belirlenmelidir" dedi.

Karaoğlu da kurultayı adresi gösterdi
Bayburt Postası - 25. Dönem MHP Bayburt Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, "Ülkücü hareketin geleceği kurultay salonunda belirlenmelidir" dedi. 

MHP'de sular durulmuyor. İl ve ilçe teşkilatlarının kapatılması ve kurultay çağrıları tartışmalarına 25. Dönem MHP milletvekilleri de katıldı. Kurultay çağrısında bulunan MHP Bayburt teşkilatının görevden alınmasının ardından 25. Dönem MHP Bayburt Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 isim ortak bir basın açıklaması yayınladı. 

İşte 25. Dönem MHP milletvekillerinin açıklaması:

"Çözülüşe sürükleniyoruz"

"Ülkücülerin Tertemiz Vicdanlarına, Milliyetçi Kamuoyuna, Büyük Türk Milleti’ne;

Bu toprakların en köklü, en birikimli ve en güçlü siyasî fikir akımı olan Türk milliyetçiliğinin bugün sivilleşen, demokratik ve etnik ayrılıkçılığı dışlayan, herkesi Türk üst kimliğinde bölünme kabul etmez kutsal bir bütün halinde büyük Türkiye’yi yeniden inşa etmek üzere ortak hedeflerde biraraya getirme iradesine sahip yegane siyasi hareket olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1 Kasım süreci ve sonrasındaki gelişmeler, il ve ilçe teşkilatlarının kapatılmasıyla birlikte yeni bir aşamaya gelmiştir. Türklüğün bekasının teminatı olarak bildiğimiz ve bağlandığımız partimizdeki bu gelişmelerin hem partimizi,hem Türk demokrasisini hemde Türk Milletini telafisi mümkün olmayan bir çözülüşe doğru sürüklediğini üzülerek takip etmekteyiz."

"Her hal ve şartta irade beyan edebilmek"

"Ülkücülüğün asgari şartı, her hal ve şartta irade beyan edebilmek ve tavır koyabilmektir. Parti tüzüğünde tanımlanmış meşru haklarını kullanarak hukuki ve vicdani temelde irade beyan eden ve kurultay çağrısında bulunan ülküdaşlarımızın siyasi lince maruz bırakılmaları ülkücü ahlaka da ülküdaşlık hukukuna da aykırıdır, kabul edilemez. MHP teşkilatlarının kapatılması, tahammül edilmesi asla mümkün olmayan bir 12 Eylül geleneğidir."

"4 ayda yaklaşık 2,5 milyon seçmenini kaybederken..."

"Ülkücülerin yeri geldiğinde can vererek koruduğu, yeri geldiğinde evladının rızkından keserek yaşattığı parti teşkilatlarının genel merkez eliyle kapatılması hiçbir gerekçeyle meşru görülemez. 1 Kasım sonuçlarına tahammül edebilenlerin, hatta bunun bir başarı olduğunu söyleyenlerin kendi delegelerine ve teşkilatlarına tahammül edemeyişleri manidardır. 4 ayda yaklaşık 2,5 milyon seçmenini kaybederken istişare ve meşveret müessesesini çalıştırmayıp, bölücülerin bile gerisinde kalmayı içlerine sindirebilenler, şimdi bütün hınçlarını sadece irade beyan eden ülküdaşlarımıza ve teşkilatlarımıza yöneltmişlerdir. Partimize yönelik her kumpası sessizce seyredenler, en ağır hakaretleri dahi sineye çekenler, şimdi teşkilatlarımıza kilit vurmuşlardır. Her itirazı komplo, her eleştiriyi ihanet, her değişim ve onarım talebini ajanlık olarak yaftalamakla gidilecek yol, varılacak menzil kalmamıştır."

"MHP’nin geleceğine Ülkücüler karar verecektir"

"MHP’lilerin, mevcut siyasi tabloyu kabullenmelerini istemek ve beklemek gaflettir. MHP’nin geleceğine Ülkücüler karar verecektir.  Bütün bu ilkeler doğrultusunda; Şeref ve sadakatle mensup olduğumuz partimizdeki gelişmeler karşısında sessiz kalmayı suç ortaklığı sayıyor ve kimseye diyet borcumuz bulunmamasının huzuruyla diyoruz ki: Ülkücülerin, iradelerini beyan etmek için kimsenin iznine veya icazetine ihtiyacı yoktur. Hangi yönde tecelli ederse etsin her Ülkücünün kararı meşru ve muteberdir. Ülküdaşlık hukukunu zedeleyen ve Ülkücüleri birbirine düşürmeyi hedefleyen üslup ve söylemler terkedilmelidir. Bir 12 Eylül cunta geleneği olan teşkilat kapatma uygulamasına derhal son verilmelidir."

"Olağanüstü kurultay kararı genel merkez tarafından alınmalı"

"Mahkeme kararı beklenmeden olağanüstü kurultay kararı genel merkez tarafından alınmalı; Ülkücü Milliyetçi Hareketin ve Türk Milletinin geleceği mahkeme salonunda değil kurultay salonunda belirlenmelidir. “Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz” diyorsak; toplanması gereken kurultayda 1 Kasım sürecinin hesabı verilmeli ve devamında helalleşilerek bir bütün halinde yola devam edilmelidir."

"MHP bu badireyi de atlatacaktır"

"Son olarak şunu eklemek isteriz ki; bu girişimimiz parti içi iktidar mücadelesi değil, Ülkücülerin hukukunu koruma, MHP’nin geleceğini teminat altına alma ve Aziz Türk Milletinin kurtuluş ümidi olma gayretidir. Aziz Milletimiz ve Ülküdaşlarımız gönüllerini daraltmasın, inancını yitirmesin. MHP bu badireyi de atlatacak ve kutlu dava er geç muzaffer olacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun.Saygılarımızla."

MHP 25. Dönem Milletvekilleri

Dr. Karabey Kadri Karaoğlu - Bayburt
Mustafa Canlı - Gümüşhane
Yavuz Temizer - Elazığ
Vedat Bayram - Niğde
Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen - Konya
Prof. Dr. Recep Çetin - Balıkesir
İbrahim Kürşat Tuna - Çanakkale
Turan Yaldır - Aksaray
Dr. Uygar Suphi Aktan - İstanbul
Dr. Aslan Savaşan - İzmir
Durmuş Yalçın - Karabük
Ali Kilci - Kayseri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÜLKÜCÜ İRADE 8 yıl önce

Sayın Vekillerimizin yaptığı açıklama yerinde ve çok doğru bir karardır Hepsine teşekkür ediyorum

Avatar
ÜLKÜCÜ 8 yıl önce

SAYIN GENEL BAŞKAN 1 KASIM SEÇİMLERİNİ İYİ OKUMALIDIR. SAĞLIĞI ELVERMİYORSA EĞER ÜLKÜCÜYÜ ÜLKÜCÜYE DÜŞMAN ETMEDEN BU İŞİ BIRAKMALIDIR. YETER DÜŞMANLARI SEVİNDİRDİĞİMİZ, BIRAKIN BİRAZDA SEVİNELİM.

Avatar
Suat 8 yıl önce

Millet 7 Haziranda sizi seçmiş ama 1 Kasımda seçmemiş. Şimdi tek suçlu genel merkez mi? 4 ay önce beni meclise gönderen millet şimdi niye göndermedi diye hiç sormaz mı insan kendine. Ha eğer içlerinde hala vekil olan varsa onu da tebrik ederim.

Misafir Avatar
ALİ 8 yıl önce @Suat

SUAT BEY KARDEŞİM. 1 KASIM SEÇİMLERİNDE UĞRADIĞIMIZ YENİLGİNİN EN BÜYÜK MÜSEBBİBİNİN GENEL BAŞKAN, PARTİNİN GENEL POLİTİKA VE SÖYLEMLERİ İLE SANDALYEDE OTURARAK KONFERANS VERMEMİZ OLDUĞUNU YEMİN EDEREK SÖYLERİM.SÖYLÜYORUM. ALLAH'A EMANET OLUNUZ. ADAYLARIMIZ TAŞTAN SUDA ÇIKARSALAR BİLE MİLLET KARARINI VERDİ VE BİZE HAYIR DEDİ.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Göktürk özyıl 8 yıl önce

Deyerli arkadaşlar senelerce gerek bayburt ta gerek diyer illerde kongoreleri yaşiyoruz arkadaş her zaman tekrarlanan bu yeni yönetimler malesef taktir edilecek işler yapmiyorlar kim kazaniyorsa kendine rakip bir karşıt gurup oluşturuyor bu hep tekrarlaniyor bizler önce barışmayı arkadaş gönüldaş ülkücü olmayı sağlamalıyız sonra gerisi gelir

Avatar
serdar 8 yıl önce

Suat bey, o zaman izah eder misiniz 7 haziranda 115 000 (%40,36) oy alarak 1. parti olduğunuz osmaniyede, 1 kasımda 98 735 (%33,7) oy alarak 2. parti oluşun sebebi nedir.