Karamollaoğlu, partisinin Bayburt kongresinde konuştu

Karamollaoğlu, partisinin Bayburt 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündemine birdenbire halk oylamasının getirildiğini söyledi.

Karamollaoğlu, partisinin Bayburt kongresinde konuştu
Bayburt Postası - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Bu referandumun gündeme getiriliş tarzı, bu referandumun maddelerindeki özellikler bizi endişeye sevk etti." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin Bayburt 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündemine birdenbire halk oylamasının getirildiğini söyledi.

Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulacağını anımsatan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu referandumun gündeme getiriliş tarzı, bu referandumun maddelerindeki özellikler bizi endişeye sevk etti. Bundan dolayı hem bizzat bu konuyu yetkililere iletebilmek, endişelerimizi onlara duyurabilmek için hem de yazılı olarak genel başkanlara 'neden biz endişe duyuyoruz' bunları anlatabilmek için bir mektup yazma ihtiyacı duydum. Bu mektuplar, Meclis'te görüşmelere başlarken ilgililere iletildi ama ne yazık ki bizim endişelerimize kulak verilmedi, itibar edilmedi."

Karamollaoğlu, gelinen noktada sağduyunun hakim olacağını ve milletin bir karar vereceğini dile getirdi.

Milletin isabetli bir karar vereceğini anlatan Karamollaoğlu, "Eğer burada bir 'hayır' çıkarsa bizim iktidara söylediğimiz şu; hiç merak etmeyin, yarın inşallah biz Meclis'te olacağız. O zaman oturup bunu birlikte olması icap ettiği şekliyle düzenler, kamuoyuna götürürüz ve biz de bunun destekçisi oluruz." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, halk oylamasında "hayır" oyları fazla çıkarsa Saadet Partisinin bu metni olgunlaştırabileceğini belirtti.

Referandumda "evet" oylarının da galip gelebileceğini ifade eden Karamollaoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Evet çıkarsa ne olacak? Biz 'evet'in mahsurlarını gündeme getirdiğimiz için maalesef Türkiye'de adeta bir korku imparatorluğu yaşanıyor, herkes endişeli, 'evet' demenin dışında fikrini gündeme getirenler hep endişe duyuyorlar. 'Acaba işimden olur muyum?', 'Acaba bir baskı gelir mi?', 'Acaba benim yakınlarım zarar görür mü?' Böyle bir ortamda zaten referanduma gitmek adaletsizlik. Bundan dolayı da bu korkuyu duyanlar eğer cesur davranıp da inandıkları gibi oy kullanmazlarsa yaptıkları hatayı hemen neticelerin ilan edildiği gün anlayacaklar, sığınacak çatı olarak da sadece Saadet Partisini görecekler. Onun için ısrarla söylediğimiz şu; 'hayır' da çıksa 'evet' de çıksa bu referandumun galibi biz olacağız inşallah."

Temel Karamollaoğlu, AK Parti'nin 14 yıldır iktidarda bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin beka sorununun olmadığını savunan Karamollaoğlu, "14 yıldır iktidarda olan bir parti eğer Türkiye'yi bekasından endişe duyacak bir hale getirdiyse vay onların haline. 14 yıldır iktidardalar, bütün sıkıntıları çözmüş olmaları icap ederdi. Şimdi referandumu bir beka meselesi olarak görüyorlar. Böyle bir mantık yanlış bir mantık." diye konuştu.

Osman Nuri Temur yeniden başkan 

Öte yandan mevcut başkan Osman Nuri Temur, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden il başkanlığına seçildi. Temur, kongrede yapmış olduğu konuşmada, "48 yıllık siyasi hayatımızda, özellikle yakın dönemde yaşanan olaylara baktığımızda Suriye'de, Irak'ta, Ergenekon'da, Balyoz'da Milli Görüş olarak ne söylediysek doğru olduğu ortaya çıkmıştır. İnşallah yeni yönetimimizle hiç kimseye aldırış etmeden inandığımız doğruları her zaman söylemeye devam edeceğiz. Çünkü bizler 85 yılllık hayatını İslam'a adayan, Siyonizmle mücadele etmeye adayan, müslümanca düşünmek ve müslümanca yaşamak ve müslümanca mücadele etmenin ne olduğunu gösteren vefa timsali, şefkat abidesi, devalet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın talebeleriyiz" diye konuştu.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur ve Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci'nin yanı sıra Bayburt eski Milletvekili Bahattin Elçi, CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Metin İpek, MHP eski İl Başkanı Süleyman Burç, Bayburt Memur-Sen İl Temsilcisi Fikret Özbey ve partililer katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 7 yıl önce

Tüm saldırılara rağmen hakkı ve haklıyı gür sesle haykıran hemşehrilerimi tebrik ediyorum.
Hak yolunda muhaffak kılınmak dileğiyle.

Avatar
Ülkücü hareket ( hayır) 7 yıl önce

Milli görüş camiasını referandum hakkinda verdigi karardan dolayi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum

Avatar
metin 7 yıl önce

helal olsun o kadar baskıya rağmen yılmadınız hayır demeye devam dediniz gerçek Erbakan hoca taraftarları işte bunlar yani milli görüş gömleğini menfaat çıkar için çıkarmayanlar

Avatar
Ülkücü 7 yıl önce

Saadet partisini tebrik ediyorum.Kongreniz hayırlı olsun.

Avatar
Tin li 7 yıl önce

Yazıklar olsun size ne kadar islam düşmanı varsa aynı safa geçtiniz. Tebrikler

Avatar
alpereen 7 yıl önce

Hollanda almanya-israel,hayır diyince,evet demek mantıklı,sağlıklı yaklaşım,sn devlet
bahçeli, alperenler evet diyor"ülküçüler,de dahil.,feto-deaş ve diyerleri karşın elbette
eevveett.

Avatar
Ulubatlı 7 yıl önce

Bakıyorum dün erbakan hocaya küfredenler bugün hayırcı....bu kadarınada pes kılıçtaroğlu erbakanı nasıl anar onu herkez iyi biliyor...erbakan ailesi dışlanmış bir ingiliz ajanı molla parti başına geçmiş...kolay gelsin bundan sonra kılıçtaroğlunu şeref konuğu olarak çağırdınız,Devlet bahçelinin tokatını yiyen mhp den şutlanan sülo bile orda artık çok görmüyorum erbakana küfredenlerin çetelesini tutun kimler hayır kimler şer al birini vur ötekine...16 nisanda yüzde 60 üzeri çıkacak cıcık üstüzü yırtmayın...

Avatar
Can vatan 7 yıl önce

Ülkücülük adına yapılmış yorumlar çok bariz fötücülüktür dikkatli olalım bunların tuzağına düşmeyelim. ...
HDp ile bir olan ülkücü olurmu ?
Kanınız bile artık kırmızı değildir kesin sizi gidi kansız yarasa sürüsü ....!