Kaldırımoğlu'ndan Polat'a cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, parti binasında bir basın açıklamasında bulundu.

Kaldırımoğlu'ndan Polat'a cevap
Bayburt Postası - Kaldırımoğlu yaptığı açıklamada AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat’ın Ekim ayı danışma toplansıtında kendisine yönelik söylediği ifadelere de cevap verdi.

Yerel seçimlerin ardından CHP Genel Merkezinin çalışmaları kapsamında milletvekillerinden oluşan heyeti Bayburt’ta ağırladıklarını ve Bayburt’un sorunlarının vatandaşlarla görüşerek tespiti noktasında çalışma başlattıklarını kaydeden Kaldırımoğlu, CHP’nin Bayburt’u hak ettiği noktaya getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kaldırımoğlu, Bayburt’ta denetimsiz bir devlet yapılanması olduğunu ifade ederek, “AK Parti döneminde Bayburt’ta sokak devleti yönetir hale geldi. Bunu inşallah aşacak bu toplum” dedi.

AK Parti’nin Ekim ayı il danışma toplantısında Hacı Ali Polat’ın kendisine yönelik sözlerine de cevap veren Kaldırımoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim-öğretim yılı açılışına tek katılan il başkanı bendim. Tesettürlü bir hanımefendinin sunumuyla gerçekleşen çok güzel bir programdı. Program devam ederken peçeli bir kaç hanımın okula doğru girdiğini görünce Milli Eğitim Müdür Yardımcısına yarı şaka yarı ciddi olarak, ‘Müdürüm eğitim camiasının kılık kıyafet şekli mi değişmeye başladı, hayırdır’ dedim. Bu arkadaşımız bunu gidip AK Parti İl Başkanına ulaştırdı. O da basında ismimi de kullanarak CHP’ye cevap verdi. Bu arkadaşa örtünme yasasının CHP’nin desteğiyle geçtiğini hatırlatıyorum. Biz inançlı, imanlı insanlarız. Benim adımı kullanarak toplumda karşılık bulacaksa, yanlış adama oynuyor. Hanımefendi eşiyle benim evime gelirse kendisi, nasıl bir yaşamım olduğunu görür. Ben din eğitimi almış bir kişiyim. Kuran-ı Kerim’de Nur Süresi ve Azhap Süresinde, ‘Kendiliğinden görünen yerleriniz müstesna, başörtülerinizi yakalarınızın üzerine alın’ diyor. Cenab-ı Allah sadece gözleriniz görünecek şekilde, bizim geleneğimizde olmayan şekliyle örtünün demiyor. Bunu saptırmaya, siyasallaştırmaya gerek yok. Buna sığınmaya da gerek yok. Kadına seçme seçilme hakkı veren siyasi partiyiz. Ben bu arkadaşımın görev yaptığı zamandaki eksiklikleri ile bir geçmiş hesaplama yapmasını dilerim. Bayburt onun döneminden çok memnun değil. Yaptıkları ve kullandıkları kaynaklar ortada. Onlarla meşgul olsun. Böyle ucuz, temeli ve doğruluğu olmayan, topluma bir şey katmayacak başlıklarla suni tartışmalarla kimse bir yere varamaz. İnanç boyutunda siyaset yapacaksa da bizim kutsal kitabımız, peygamberimiz bellidir. Bu kutsal kitapla alay eden bir kişiyi kendi iktidarı bakan ve hariciyeci yapmıştır. Seçim çalışmalarında bir bakanın 'AK Parti’ye vereceğiniz oylar mahşerde sizin berat belgeniz olacaktır' demesine cevap versin. Bunlarla ilgili görüşlerini açıklasın. Bu ilmin eğitimini almış, bunlarla ilgili cevap versin. Biz birbirimizi tanırız, benim üzerimden bunları söylemesi tutmaz. İyi bilsin ki sabah güneşi bu yaşıma kadar yüzde 1 diyecek kadar az üzerimize doğmuştur. O konuşacağı, çamur atacağı zaman karşı tarafı iyi tanısın, iyi bilsin” dedi.

Kaldırımoğlu, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili de konuşarak, “Biz ordumuzun, askerimizin her zaman yanındayız. Biz asker bir milletiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bağımsızlık ve özgürlük bizim karakterimizdir.’ Bizi kimse kendi emperyal çıkarları ve ayak oyunları ile özel menfaatlerine malzeme edemez. Ülkemizin ulusal birlik ve beraberliği söz konusu olduğu zaman biz siyaseti bir tarafa bırakır, ülkemize sahip çıkarız. Barış Pınarı Harekatı’ndaki askerlerimizin ayağına taş değmesin” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat ne söylemişti?

Öte yandan AK Parti Ekim Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu’na yüklenen AK Parti İl Başkanı Polat, “Kazandıklarımıza sahip çıkmazsak birileri gelir elimizden alır. Şunu sakın demeyin; ‘Bu devirden sonra başörtüsünü mü yasaklayacaklar, bu devirden sonra sakalı mı yasaklayacaklar?’ Şimdi yer Bayburt 75. Yıl İlkokulu, program eğitim öğretim açılış programı. Önde protokol oturuyor. Vali yardımcısı, milli eğitim müdür vekili. Arka sırada da CHP İl Başkanı. Tabi programa çarşaflı, başörtülü veliler geliyor. CHP’nin zihniyeti, baş örtüsü, çarşaf peçe görünce kırmızı görmüş boğa zannediyorlar kendilerini. Milli Eğitim Müdür Vekiline CHP İl Başkanı diyor ki, ‘bu çarşaflı kadınların burada ne işi var’ peki o çarşaflı kadınların öğrencileri, çocukları orada değil mi? Bu ifadeyi biz nereden hatırlıyoruz. Dün askeriyede oğlunu ziyaret etmek için giden kadını kapı dışarı ettiler ya işte oradan. İnanın eğer biz zayıf olsak, sahip olduklarımızın farkında olmasak elimizdeki bütün kazanımların tekrar geri gitme ihtimali her zaman var.”

Polat toplantıda ayrıca Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye de belediyenin logosunun renklerinin değiştirilmesi ve başkanlık makam odasındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının yerinin değiştirilmesi üzerinden yüklenmişti. Pekmezci’ye seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirmesini isteyen Polat, “Belediye bahane üretme merkezi değil, herkes belediyenin altyapıdan dolayı borcunun olduğunu biliyordu. Bu mazaretlere sığınılamaz. Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 4 yıl önce

Dedikodu ve laf taşımada üstümüze yok. Bir söz bir yerde söylenmişse orda kalır. Hemen kes yapıştır yapılmaz. Örtü örtüde caddede sokakta gördüğümüz başı örtülü altı pantollu olan, yine başı güya örtülü ama erkeklerle el ele dolaşan, evli insanlar gibi birlikte yaşayanlara ne demeli, eleştirilerimize bunları da dahil etmeliyiz. Velhasıl gülüyoruz ağlanacak halimize.CHP'li değilim ama Kaldırımoğlu Başkan gerçekleri söylemiş.Önce kendi gözündeki çöpü gör, sonra başkalarîndakini.

Avatar
Acem 4 yıl önce

Bırakın çarşafı ekonomiden işsizlikten zamlardan sözedin millet aç işsiz onu anlat bu sözler karın doyurmuyor ak parti il başkanı sen bunları anlat millete

Avatar
Aloş 4 yıl önce

Cemaatler yakmasını bu ülkeyi. Daha dün abi feto nün kolunda kim dans ediyor gözyaşı döküyordu. Unutuldu sanki. Ölene kadar bu alçak feto kolunuzda gezdirip büyütüldüğü akp nin hatırlatıcısı olacak

Avatar
hasan 4 yıl önce

kaldırımoğlu bilinen kişi h.a.polatın din üzerinden siyaset yapması hoş değil hele m. yardımcısının söz taşıması hiç hoş değil

Avatar
Emmi 4 yıl önce

İlk önce lafı taşıyan milli eğitim müdür yardımcısını sorgulamak lazım sonra icraateri ile devlet parasını israf eden hacı aliyi en son kaldırımı sorgulamalı

Avatar
PİRE DEVE ! 4 yıl önce

SN.POLAT BU HALLERİMİ DÜŞTÜN. NE ÇIKARABİLİRİM.

Avatar
metin 4 yıl önce

Ne anlatıyorsun sen daha hala chp peşinden gidiyorsan o ayıp sana yeter ölüm var unutma başkan hesap var unutma başkan pkk seviciler le aynı kefede siyaset olmaz şehitler gaziler bu millet öbür tarafta hesabını sorar ALLAH hesap sorar ne yapacaksın

Avatar
serdar 4 yıl önce

Lafın gittiği yer belli. Lafı taşıyan akp' nin emir eri şu be müdürü hangisi?
Kamuoyunun bilmeye hakkı var.

Misafir Avatar
serdar 4 yıl önce @serdar

S:T:K BAYBURT kardeşim benim yorumumla hiç ilgisi yok yazdığın meselenin. Ancak duyarlı bir Bayburtlu olarak dikkatimizi çekmeye çalışmışsın teşekkür ederim.Trenin Bayburt'tan geçmesi için Acil bir seçim lazım. Seçimde de Dr.Kadri bey gibi bir aday lazım ki devletin bütün ricalini Bayburt'a döksünler.
7 Haziranda da 1 Kasımda da bu gördük.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
S.T.K.BAYBURT 4 yıl önce @serdar

TREN,G,HANEDEN,GEÇİYOR,BAYBURT,DEVRE,DIŞI,SİZLER,HALEN,TARTIŞMAYA
DEVAM,EDİN,PARTİLER,VE,S.T.K,BİR,ARAYA,GELMELİ"İMZA,KAMPANYASI,OLMALI

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
serdar 4 yıl önce @serdar

Zavallılıkta zirve yaptık çok yazık. Sorsan her biri büyük davanın neferleri. Koca koca adamlar Bayburt sizi hak edecek ne yaptı?

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
serdar 4 yıl önce @serdar

Sorumu beğenmeyen muhterem sebebi neydi ki :)

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
ALOŞ 4 yıl önce @serdar

Er belli Sayın Başkan demiş. Müdür yardımcısı. Er talimat alamadan duramıyor.

Beğenmedim! (2)