Haluk Peşken'den koalisyon değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Av. Haluk Peşken, partisinin istişare toplantısına katılmak için geldiği Bayburt’ta açıklamada bulundu.

Haluk Peşken'den koalisyon değerlendirmesi
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Av. Haluk Peşken, partisinin istişare toplantısına katılmak için geldiği Bayburt’ta açıklamada bulundu.

Parti binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Peşken, koalisyon konusuna değindi. Peşken, “Türkiye’nin olmazsa olmazı CHP’nin içerisinde olması gereken bir iktidar” dedi.

AK Parti döneminde Türkiye'nin dış politikasının iflas ettiğini ve ülkede bir ekonomik kriz yaşandığını söyleyen Peşken, "Türkiye duvara doğru gidiyor. 28 milyon icra takibi var. Yani gemi su alıyor. Toplumun tüm kesimi AKP'nin bu faturasını ödüyor. Türkiye'yi ayağa kaldırmak ve çevresindeki tüm sorunları bitirmek için maalesef AKP ile koalisyon yapmak zorunda kalabiliriz. Biz Davutoğlu ile görüşüyoruz ve bunu istiyor. Ama yetkinin ve gücün kendisinde olmadığını biliyor" dedi.

Türkiye'nin dışarıda Işid'e destek veren ülke olarak bilindiğini ve ülkenin bu durumun bedelini ağır ödediğini söyleyen Peşken, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin olmazsa olmazı CHP’nin içerisinde olması gereken bir iktidar. Libya’da çalışan Bayburtlular var değil mi? Şimdi işsiz kaldılar. Peki Libya ile niye kavga ettik. Yolcu uçağımızı bile düşüreceklerini söylediler. 28 milyar dolar Libya ile müteahhitlerimizin sözleşmesi vardı, gitti. 7 milyar dolarlık şantiye Libya’da çürüyor, 4.5 milyar dolarlık alacak Libya’da kaldı. Niçin? Bu gün seçim olsa ve AK Parti yüzde 60’la iktidar olsa bu sorun çözülür mü? Suriye ile olan sorun çözülür mü? Hayır. Demek ki bu ülkenin dış politikasında büyük bir çökme oluştu. AKP zihniyeti dış politikada iflas etmiştir. İçerde ise misal Adana'da nakliye firması Ortadoğu ülkelerine mal götürüyordu. Şimdi 'getirme' diyorlar. Nakliye firmalarının hepsi battı. Tekstil firmaları aynı. Malı satamıyoruz, fabrikalarda kapanmaya başladı. Türkiye duvara doğru gidiyor. 28 milyon icra takibi var. Yani gemi su alıyor. Toplumun tüm kesimi AKP'nin bu faturasını ödüyor. Bitmedi, Kapadokya Japon turistlerle dolup taşardı. Gidin bir tane bulamazsınız. Niye yoklar? Türkiye Işid'i destekliyor diye. Işid Japon gazeteciyi kesti. Bu gerçekleri tüm seçmenimize anlatacağız. Böyle bir durumda sorumluluktan kaçamayız. Türkiye'yi ayağa kaldırmak ve çevresindeki tüm sorunları bitirmek için maalesef AKP ile koalisyon yapmak zorunda kalabiliriz. Biz Davutoğlu ile görüşüyoruz ve bunu istiyor. Ama yetkinin ve gücün kendisinde olmadığını biliyor."

Bayburt'tan kendisine ulaştırılan talebi Trabzon'un talebiymiş gibi göreceğini ve Bayburt'ta oy artırmak için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduğunu söyleyen Peşken, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bayburt'ta bir türlü oyumuzu artıramıyoruz ve burada hatayı kendimizde aramamız lazım. Bunun nedenini araştıracağız. Halkımızla bir araya geleceğiz. Bayburtlu bize oy vermez diye bir şey yok. Bayburt’a çok sık geleceğiz. Vatandaşımızın her zaman yanında olacağız. Bayburt durumundan memnun değil. Bayburt çok mutlu bir şehirse neden sokaklar boş, neden insanlar buradan gidiyor. Bu iş Ankara’da deri koltuklarda oturmayla çözülmez. Bayburt örgütü benim milletvekilim yok diye hiç kendini kenarda tutamayacak. Bir oy bile artırsak benim için başarı. Niye oyumuzu artıramıyoruz. Çünkü Bayburt’ta umut yok. Şuraya gelecek olan genç arkadaşım beni burada görürlerse korkusu içerisinde. Yapılması gereken şu, iktidar olmak için iddia koymamız gerekiyor. Bu baskıdan bu insanları kurtaracağız.  Bundan böyle Bayburt'a sık sık geleceğim. Bayburt'tan gelen talebi Trabzon'dan gelen talepmiş gibi göreceğim. Bayburt'u ayağa kaldırmak için güçlü bir Bayburt kurmak için Bayburt'ta partimizin en iyi noktaya getirmek için var gücümüzle çalışacağız.  Milletin vekili olmak milletin ruhunu bilmek demektir. Bende o ruhu bilen bir hukukçuyum. Bunun için Bayburt'tayım, emrinizdeyim." 

CHP İl Başkanı Kasım Aydemir, Merkez İlçe Başkanı Hasan Konca ve partililerin katıldığı toplantının ardından Milletvekili Peşken, partililerin sorularını cevapladı.  


Anahtar Kelimeler:
CHPHaluk Peşken
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çiçekçilik 9 yıl önce

Sayin vekilim önce ordaki sizi dinleyen ileri gelen chp liler nezaman size oy verirse belki Diğerleri de verir.