Erel: "İkinci etap projenizde birincisi gibi olacaksa dokunmayın!"

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, 2. Etap Çalışması ile yeniden gündeme gelen Çoruh Nehri Islah Projesi'ne yönelik bir açıklama yaptı.

Erel: "İkinci etap projenizde birincisi gibi olacaksa dokunmayın!"
Bayburt Postası - Erel, nehrin kanal içine hapsedildiğini hatırlatarak, "Yoksul halkın vergileriyle yaratılan kaynakları heba ettiniz. Ne halkımıza sordunuz, ne çevrecilere sordunuz ne de uzmanlardan bilgi aldınız" dedi. 

Erel, yeni yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdiği açıklmasında, "İkinci etap projenizde birincisi gibi olacaksa dokunmayın nehrimize. Akıtmayın Çoruh'un gözyaşlarını" ddiye konuştu. 

İşte o açıklama:

“Çarpık kentleşmenin, ekonomik yoksulluğun, işsizliğin yüreğimize hançer gibi saplandığı ilimizde biraz olsun huzur bulabildiğimiz, nefes alabildiğimiz kıyısında yürüdüğümüz, dinlendiğimiz övünerek anlattığımız birçok anımızın olduğu Çoruh Nehrimiz vardı. Önce Nehrin Kıyılarını betonlaştırdınız yetmedi. Çok büyük proje dediniz Nehrin doğal yaşamını kanal içine alarak katlettiniz. Yoksul halkın vergileriyle yaratılan kaynakları heba ettiniz. Ne halkımıza sordunuz, ne çevrecilere sordunuz ne de uzmanlardan bilgi aldınız. Dünyada kentlerin tarihi dokusuyla uyumlu uygulanmış birçok proje örneği vardır. Ben yaptım oldu mantığıyla yapmış olduğunuz kanalın basından öğrendiğimiz kadarıyla ikinci etap projesini hazırlıyorsunuz. Birinci projede nehrin doğal güzelliğini bizden uzaklaştırdınız. İkinci projenizde buna benzemesin. Siz yöneticilerden talebimiz projelerinizi kamuoyunda, uzman ve akademisyenlere tartıştırın siyasi mantıkla hazırlamayın. Öncelikle ömrünü tamamlamış olan iki köprüyü şehrin tarihi dokusuna uygun şekilde projelendirin. İkinci etap projenizde birincisi gibi olacaksa dokunmayın nehrimize. Akıtmayın Çoruh'un gözyaşlarını.” 

Anahtar Kelimeler:
Çoruh NehriNecip Erel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÜRSEL KARAPINAR 4 yıl önce

Muhalefetin CHP il başkanı NECİP EREL beyi tebrik ediyorum...
Bu yanlışlığa ,İktidar dahil TÜM PARTİLER karşı çıkmalı eleştirmeli
bu tavır, yönetenleri daha dikkatli olmaya sevk edecektir...Selamlar....