Burç: "Kurultayımız 15 Mayıs'ta Ankara'da"

MHP'de tüzük kurultayı için imza veren ve görevinden alınan MHP Bayburt eski İl Başkanı Süleyman Burç, bir yazılı açıklama ile kongre sürecini değerlendirdi.

Burç: "Kurultayımız 15 Mayıs'ta Ankara'da"
Bayburt Postası -  MHP'de tüzük kurultayı için imza veren ve görevinden alınan MHP Bayburt eski İl Başkanı Süleyman Burç, bir yazılı açıklama ile kongre sürecini değerlendirdi. MHP'yi tüzük kurultayına götüren 16 isimden biri olan Burç, tüzük kurultayının çağrı heyeti tarafından belirlenen 15 Mayıs tarihinde Ankara'da yapılacağını açıkladı.

Tüzüğün 63. maddesinin işletilmesi için T.C. Anakara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine müracaatta bulunan 16 il başkanından biri olan Burç, "08.04.2016 tarihli T.C.Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin Esas No:2016-280, 2016-660 Karar no ile kongrenin yapılmasına karar verilmiştir. 'Açılış ve yoklama, Kongre divan heyetinin seçilmesi, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Genel Başkanın açılış konuşması, MHP'nin tüzüğünün 63. maddesinin 4 fıkrasının bu toplantılarda büyük kongre delegelerinin 20'de 1'nin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir. Olağanüstü toplantılarda Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu seçimini yapılabilir şeklindeki teklifi görüşüp ve karar bağlamak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacı ile toplantı çağrısı yapmak üzere', Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'i görevlendirmiştir" diye konuştu.

Tüzük kurultayı isteyenlerin MHP'yi hedef alan bir hareket olarak gören çevrelerin kasıtlı olduğunu söyleyen Burç, "Bu ülkücü iradenin isteğidir. Genel merkezdeki o yönetimi seçende, tüzük kurultayı için imza veren 548 kişi de ülkücü iradenin ta kendisidir. Bunun için bu durumu MHP'ye muhalif olarak hareket olarak görülmesi  kabul edilmez. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, "Fikir ve siyaset mücadelemizi birbirimizi incitmeden, yalan ve iftira bataklığına düşmeden, kibir ve çıkarcılıkla kirlenmeden, Türk töresinin icapları ve İslam ahlakının dışına çıkmadan yürütmeliyiz derdi, biz de öyle yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Açıklamasında genel merkez yöneticilerinden Semih Yalçın'ın ülkücülere ithamlarını hatırlatan Burç, "Hani ülkücü, ülkücünün öz kardeşi idi. Aziz milletimiz kendi hakkını, hukukunu, tesis edecek, şeref ve namusunu emanet edecek fikirleri ve bu fikirlerin sahibi Ülkücüleri aramaktadır. Yıllardır kendi arkadaşlarına iftira atan, paralelci, dev solcu diye ithamlarda bulunan, küfürbazlık yapan, ülkücü iradeye saygı gösteremeyen bu gibi yöneticileri bu millet ibretle seyretmektedir. Bizim şeref ve namusumuz, ülkücülüğümüz ne size, ne kendine siyasi itibar için hak ve hakkaniyetten uzaklaşan hiçbir kimseye malzeme değildir. Emanet ettiğimiz fikrimizin ve şerefimizin hakkını vermeyecek hiçbir kişi ve gruba itimadımız olamaz. Bizim ve aziz milletimizin hakları, şeref ve namusları, fikir ve ülkü sahibi ülkücülere, ülkücü iradeye emanettir" ifadelerini kullandı. 

Burç, medya, köşe yazarları, AK Parti hükümetine  göndermelerde bulunduğu açıklamasını şöyle tamamladı: 

"A Haber grup toplantılarını canlı vermeye başladı"

"MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yerden yere vuranların bir anda Bahçeli yanlısı kesildiğini söyleyen Burç, "Seçimlerde MHP ve Devlet Bahçeli'yi yerden yere vuranlar, hakaret edenler birden bire Devlet Bahçeli'ci oldular. MHP'ye televizyonlarda hiç yer vermeyen A Haber grup toplantılarını canlı vermeye başladı. Çünkü değişimle AKP'nin planları bozulacak ve AKP İktidardan düşecek de ondan. Delegeleri korkutarak, aklını çelerek, MHP'deki AKP'nin işine yarayan statükonun devamını istiyor." 

Dilipak, Veren ve Öztürk

"Yeni Şafak ve Akit Gazetesi yazarlarından Nurettin Veren, Abdurrahman Dilipak, Hüseyin Öztürk gibi yazarlar MHP’nin kurultay süreci ile ilgilenmeye başladılar. Sayın Nurettin Veren Biz Ülkücüyüz MHP’liyiz. Beraber yürüdük biz bu yollarda diyenler, Nisan 2004 Milli Güvenlik Kararlarında Nurculuk ve Fethullah Gülen faaliyetleri ile mücadeleye karar veren, kararın altına imza atan RTE değil mi? Neden 10 yıl beklediniz ve 17-25 Aralık'tan sonra yollarınız ayrıldı. Sayın Hüseyin Öztürk ülküden bahsediyor. Sizin gibi aktroller MHP ve ülkücülere akıl veremez. Biz 47 yıldır bu hareketin içindeyiz. Siz ve sizin gibi aktrollerin seçimlerde AKP'ye nasıl çalıştığını iyi biliyoruz. Siz Oslo’dan, Habur’dan, Dolmabahçe’den bahsedemezsiniz. Sayın Abdurrahman Dilipak da Türk töresinden bahsediyor.Türkü bilmeyen Şeyh Şamil'i bilmeyen atasını bilemez. Türk Töresine göre toy toplamak için yola çıktık. Ülkücü iradeyi, MHP'yi iktidara taşımak için tüzük değişikliği istiyoruz. 12 Eylül öncesi 'Türk müsün , Müslüman mısın' laflarını ortaya atarak böldünüz. Bizler Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslüman’ız. Dokuz Işık'tan bahsediyorsunuz. İyi okuyamamışsınız, 9 Işık'ta İslam ahlakından bahsediyor. Milliyetçiliği ayaklar altına alarak milliyetçiliğe küfür edenler ülkücüye akıl veremezler. Sizin gibi zihniyetler 12 Eylül'den önce Hicret etmişti. Ülkücüler ise cihat ederek 5 bin şehit vermişti. Siz ülkü denen nazlı gelini bilemezsiniz. Siz AKP değirmenine su taşımaya devam edin, bırakın da ülkücü ve MHP'li kendi işini kendi halletsin. Siz çok meraklanmayın."

"Türkiye, kanlı eylem alanı haline gelmiştir"

"Türkiye yakın siyasi tarihinin en karanlık ve bunalımlı döneminden geçmektedir. Milli kimliğimiz sorgulanmakta, milli değerlerimiz ayaklar altına alınmakta, milli birliğimiz sarsılmakta, milli varlığımız tehdit edilmekte, terör azmış, bölücülük hız kazanmış, PKK silahlı şehir ayaklanması başlatmıştır. Terör örgütünün siyasi maşaları, özerklikten federasyona, bağımsız Kürt devletine giden yolu hayâsızca ilan etmektedir. İhanet kol gezmekte, Türkiye adım adım bir kardeş kavgasına sürüklenmektedir. Türkiye içeride bölünmenin, dışarıda savaşın eşiğine gelmiştir. AKP Hükümeti Türkiye'yi Suriye bataklığına sürüklemiştir. Türkiye terörü örgütlerinin serbestçe hareket ettiği kanlı eylem alanı haline gelmiştir. PKK, PYD, YPG, İŞİD, DHKPC aklınıza gelecek tüm terör örgütleri at oynatmaktadır. Karşınızdaki tablo her yönüyle topyekûn bir iflas, zillet ve hezimet tablosudur. Bu gidişata dur diyecek, 15 Mayıs'ta yapılacak olan MHP olağanüstü kurultayı ile ülkücü iradenin tecellisi ile MHP'nin tek başına iktidara gelmesi ile Allah'ın izniyle son verecektir. MHP kurultayında ülkücü irade tecelli edecektir. Değerli il başkanlarım ve dava arkadaşlarımla, genel başkan adaylarımla çıktığımız bu kutlu yolda başarılı olacağımıza güvenimiz sonsuzdur. Ülkümüz göklerde sancak/Biz Allah'ın huzurunda eğiliriz ancak." 

Anahtar Kelimeler:
MHPSüleyman Burç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BATUHAN KURT 8 yıl önce

Sayin baskaniminda dediği gibi genel başkan DEVLET BAHCELİYİ yere yere vuran a haber grup toplantilarini canli vermeye BASLADILAR hayirdi akcılar hangi derede kurt öldü

Avatar
BATUHAN KURT 8 yıl önce

Ülkücü iradenin sayın MERAL AKSENER ,SAYİN SİNAN OGAN , SAYİN KORAY AYDİN VE SAYİN ÜMİT ÖZDAG ile gireceği en yakin seçimden de büyük bir başarı ile ayrılacahindan adim gibi eminim genel başkan değiştiğinde SAYIN GENEL BASKAN DEVLET BAHÇELİ yeni bir parti kurarsa eğer aylayinki bu adam sadece kurultay sürecinde sadece akp 'ye calismistir yok eğer partinin karları için casilirsada ÜLKÜCÜLÜĞÜNÜ BELLİ ETMİS OLUR

Avatar
BATUHAN KURT 8 yıl önce

BU TÜZÜK KURULTAYI BÜTÜN ÜLKEYİ EDİRNEDEN KARS A ANTAYADAN SİNOPA HAKKARİDEN İSTANBULA KİM VARSA BÜTÜN ÜLKEYİ BİRBİRİNE KENETLECEYEK BİR KURULTAY OLACAK

Avatar
Akif Beg 8 yıl önce

Bahçeli 20 seçimdir başarısız, son seçimde yaptığı külhanbeyliğinin hesabını vermesi gerekiyor. Elveda Bahçeli, sen git de; kim gelirse kabulümüz. Partiye artık taze kan lazım. Gönlüm Sinan Oğan'dan yana ama bütün adaylar iyidir.

Avatar
ahmet 8 yıl önce

süleyman burç il başkanı olana kadar mhp ile ilgili bir köye gitmemiş ama koltuk gittikten sonra il il gezmeye başladı o koltukta ne var anlamadım birde bir ülkücünün kadından genel başkanı olmasını kabullenmesi tuhaf sadece burç için değil eski ocak başkanları il başkanları ilçe başkanları milletvekilleri ya arkadaş demezlermi sizin içinizden bir erkek çıkmadımıda kadının peşinden gidiyorsunuz ne günlere kaldık başbuğum kalkta ülkücülerin haline bak bahçeliyi demeye gerek yok bu parti onun yüzünden bu hallere düştü bu kadar ülkücünün hakkını nasıl ödeyecekler

Misafir Avatar
batuhan 8 yıl önce @ahmet

MHP eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Bayburt Ülkü Ocakları eski Başkanı eğitimci Süleyman Burç

Beğenmedim! (0)
Avatar
BATUHAN KURT 8 yıl önce

SAGİDEGER ÜLKÜDASLARIM MHP 15 MAYİSTA ÜLKÜCÜ İRADE KARAR VERECEK BUNU GENEL BASKANİMİZ KENDİ İSTEDİ ÜLKÜCÜ İRADENİN GENEL KURUL TALEBİNE OLUMSUZ YANİT VERDİ GENEL BASKAN VE BU SÜRECTEN SONRA akp YANDASLİGİ YAPİP MAHKEME KARARİNA ETKİ ETMEYE CALİSTİ VE BASARİSİZ OLDU ÜLKÜCÜLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ 18 SENE BOYUNCA ADAM AKİLLİ BİR SECİMDEN GALİP AYRİLAMADİK YANİNA ALDİGİ 40 VEKİL İLEDE KÜRSAT VE 40 KAHRAMAN DEDİNİZ BU SECİMDE PKK PARTİSİ OLAN hdp BİLE 50 VEKİLLE BİZİ MECLİSTE KAPI KOLTUKLARA BİR ADİM DAHA SÜRÜKLEDİ NEDEN BİR BU SECİMİN SORUMLUSUNU SEBEBİNİ ARAYAN SAYIN MERAL AKSENER SAYIN SİNAN OĞAN VE SAYIN KORAY AYDİN'İN KURULTAY YAPTİRMADİN GUVENİN TAM İSE ÜLKÜCÜ İRADEYE KURULTAY YAPTİRAYDİN VE GENEL BASKAN OLAYDİN
SENİNLEYİZ BASKBAKAN MERAL AKSENER

Avatar
ulubatlı 8 yıl önce

Akşenerin kirli para trafiği ortaya çıkıyor. siz hala bundan medet umuyorsunuz.demedi demeyin Devlet bahçeli böyle yanar döner siyasete girenleri harcadı diye dua edecek gerçek milliyetçilerin varlığı ile yoluna devam edecektir.akşener sizin gibi paraleli görmezden gelenlerle kafasını kuma gömen deve kuşu gibi daha nereye kadar gidebilir.

Avatar
ulubatlı 8 yıl önce

Haaa birde hani bahçeli devletçiydi,sizde devleti savunuyordunuz. şimdi paralel oldunuz Akşener de ne gördünüz de bahçeliye posta koydunuz. fetonun pastasının dilimleri menfaat uğrunda bölünüyor. Amerikada ki senetorların yüz kişiden 76 kişisine yedirmiş orda babasının hayrına durmuyor. bunlarda onu gördü.pastadan pay alalım dediler eee normal buda beklenen şeydi. bahçeli pastaya hayır akşener evet dedi...işin özeti bu.