Bekmezci: "Siz destek vermediniz, biz yanınızda olacağız"

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, son günlerde bölgenin yeniden en sıcak gündemi olan demiryolu projesi ile ilgili, "O gün destek vermediniz, bugün atacağınız her adımda memleketimiz Bayburt adına yanınızda olacağız" dedi.

Bekmezci: "Siz destek vermediniz, biz yanınızda olacağız"
Bayburt Postası - Bekmezci, 2013 yılında organize ettikleri imza kampanyasını hatırlatarak, "2013 yılında Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı olarak Bayburt'ta bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyaya Belediye Başkanı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının tamamını davet ettik fakat bir iki sivil toplum kuruluşu dışında hiç kimse destek olmadı. Buna rağmen sağduyulu Bayburt halkının sayesinde 17 bin 34 imza toplayarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilgili Bakanlıklara ve Genel Müdürlüklere gönderdik. Gönderdiğimiz imza kampanyalarını KTÜ'nün yapmış olduğu fizibilite çalışmalarıyla da destekledik. O gün Bayburt içi, Bayburt dışı ve yurtdışındaki Bayburt dernekleri ve vakıflarının desteğini alabilmiş olsaydık, 17 bin değil 100 bin imza toplardık. Ben o gün bize destek veren hemşehrilerimizin tamamına teşekkür ediyorum. Eğer bu birlikteliği sağlayabilseydik, bugün demiryolu konusu çoktan karara bağlanmış olurdu. Çünkü elimizde Bayburt güzergahının en maliyetsiz ve ülke yararına olduğuna yönelik bilimsel çalışmalar vardı" dedi. 

"Bayburt adına bir komisyon kurulmalı"

Aşkale-Bayburt-İyidere güzergahının etüd çalışmasının yapılacak olmasının memleket adına sevindirici olduğunu bildiren Bekmezci, "Bu konu acilen ele alınmalı. Bayburt adına bir komisyon kurularak, tüm bilimsel veriler ışığında gereken girişimler yapılmalıdır. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, o gün bize destek vermediniz, bugün atacağınız her adımda memleketimiz Bayburt adına yanınızda olacağız. Bugün siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakıp, topyekün Bayburt adına bu konunun takipçisi olalım" diye konuştu.  

"En uygun güzergah Bayburt ovalarıdır" 

Demiryolunun Bayburt için hayati önem taşıdığını aktaran Bekmezci, "Özellikle ekonomik sıkıntıları yaşadığımız bu dönemde yine şehrimizin en büyük sıkıntısı işsizliğe dayanan göç. Bizler OSB'ye sanayiciyi celbedecek ulaşım imkanlarını sağlarsak, hem ülke ekonomimize, hem de şehrimizdeki işsizlik sıkıntısına çözüm bulacağız. Sanayi için en büyük sıkıntı taşımacılık, demiryolu için en büyük engel ise Karadeniz dağlarıdır. Bu güzergahı 50 tünelle geçilebilen illere dayatmak manasızdır. Bunun en uygun güzergahı Bayburt ovalarıdır" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 4 yıl önce

sayın başkana teşekkür ederiz dün yaptığınız çalışma bizim için çok kıymetliydi bugün yine siyasi olarak bu konuyu sadece siz gündeme aldınız iyiki varsınız sağolun varolun...

Avatar
İlyas 4 yıl önce

Saadet partili hiç olmadım lakin adam doğruları söylemiş neredesiniz ey şehri yönetenler. Şehrimiz adına yaptığınız kampanyayı duymadım haberim olsaydı destek verirdim size ve partinize teşekkür ederim.

Avatar
Abdullah 4 yıl önce

Teşekkürler size. Bayburt fabrikayı Erbakan hoca ile tanidi. Göç ve işsizliğin tek çaresi de sanayi ve fabrika. Kayseriye alınan fabrikaya sahip çıkabilseydik demiryolu mecburen gelecekti.

Avatar
memleket sevdalısı 4 yıl önce

Güzel Bayburtumun lehine olan her calışmanın en büyük destekcisi olan Saadet partisine şükranlarımı sunuyorum.

Avatar
Ahmedyasin94 4 yıl önce

Başkana teşekkür ederiz.Söyledikleri acı gerçeğin tam kendisi. Parti menfaatlerini Bayburt menfaatlerinin önüne alan o zamanki zevat yüzünden Bayburt'umuz büyük bir fırsatı kaçırmıştır.

Avatar
Hikmet 4 yıl önce

Mecit Başkan size teşekkür ederim.Bu konuyla alakalı tek somut adım atan sizsiniz geçmişte imza kampanyasına destek vermiştim o gün size destek vermeyenler bugün bu konu tartışılırken bile birilerine güzellemeler yaparak onlara yalakalık yapıyor fakat şunu unutuyorlar şehrimiz için kim ne yapıyorsa bizler unutmuyoruz unutmayacağızda sizin yaptıklarınızıda unutmayacağız tekraren şahsınıza ve hiçbir çıkar gözetmeden emek veren herkese teşekkür ederim.