BBP, 10. Olağan İl Kongresini yaptı

Büyük Birlik Partisi Bayburt 10. Olağan İl Kurultayı gerçekleşti.

BBP, 10. Olağan İl Kongresini yaptı
Bayburt Postası - Kongreye tek aday olarak giren Mehmed Cihat Eryılmaz başkan seçildi. Eryılmaz’ın yönetim kurulunda Salim Çakır, Ömer Yıldız, Baki Aslan, Rıdavan Çil görev alırken, Disiplin Kurulunda Serkan Akçakaya, Ömer Yılmaz, Yasin Göktaş yer aldı. Üst kurul delegeliklerine ise İl Başkanı Mehmed Cihat Eryılmaz ve Merkez İlçe Başkanı Turgut Çalışkan seçildi.

Büyük Birlik Partisi il binasında gerçekleşen kongreye BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut da katıldı.

Karabulut, kendi memleketi olan Bayburt'ta katıldığı kongrede 2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının olduğu helikopterin düşürülmesi sonucu şehit olduğunu ifade etti ve ilişkin davanın 9 yıldır sürmekte olduğunu hatırlatarak, "Sabır taşı olsa çatlar. 132 klasörden oluşan dava ile ilgili "Anasoruşturma ile ilgili tahkikatlar tamamlanmalı ve iddianeme hazırlanarak Ana Dava Başlayıp Adalet yerini bulmalı" dedi.

Karabulut önceki gün Maraş'ta görülen dava sırasında meydana gelen gerginliklerle alakalı olarak, "Gerginlik çıkaranlar, davanın görüldüğü adliye salonunda Genel Başkanımızı ve diğer yöneticilerimize Muhsin Başkan ve 25 yıllık hareketimizin yol yürüyüşünde görülmemiş yakışıksız tavır ve hareket edenler için Merkez Disiplin Kurulumuz siyasi partiler yasası ve kurumsal tüzüğümüze binaen gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Karabulut, "Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi; 'İçimize girmiş olan virüsleri, kanser hücrelerini söküp atacağız' dedi.

Davanın görüldüğü Kahramanmaraş Adliyesi'nde görülen duruşmadaki gerginliklerle ilgili, "Adaletin arandığı bir yerde yaşatılanlar Muhsin Yazıcıoğlu sevenlerini üzmüştür. Klasik bir kurgu ile provokasyon yapanlar daha önce yapılan duruşmalara gelmemiş, Ankara il kongremizde de adayları kazanamadığı için insicamları bozuk insanlardır. Tabii ki siyasi hedefleri vardır ancak hedefe varmanın yolu burada bellidir. Delege oyunu yeterli sayıda toplayıp büyük kongreyi toplamaktır. Ancak bunlar meşruiyetten uzak hal ve tavır içerisinde olmuşlardır. Dimyata giderken evdeki Bulgurdan da olmuşlardır ve bunun da farkında olmayacak derecede hamakat içerisine düşmüşlerdir. Disiplin kurulumuz gerekeni yapacaktır..Büyük Birlik mensupları ve Alperenler, hareketimizi, şehit liderimizi sevenler üzülmesinler, hareketimizin lideri Muhsin Başkandır, Mustafa Destici de sadece bu mübarek emaneti taşıyandır. Bu fikir ve dava partilerinde böyledir" diye konuştu.

“Büyük Birlik Partisi olarak Türk siyasetinde demokratik teammüllerin uygulanmasını istedik”

25 yıllık siyasi hayatı boyunca BBP'nin 'Siyasete itibar kazandırdığını' kurulduğu günden bu yana Türk İslam coğrafyasında ezilenin yanında zalimin karşısında olan bir hareket olduklarını vurgulayan Karabulut, “Son kalemiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinden yana müreffeh yarınlara yönelik olarak milletimizin huzuru için varolduk. Vatansever, ilkeli Alperenler yetiştirdik. Milliyetçi, maneviyatçı, demokrat kuşak ortaya çıkardık ve devletimizin her kademesinde bu gençlerimiz görev aldı, almaya da devam edeceklerdir. Onlar bu nazlı hilal bayrağımızı ve Türk İslâm ülkümüzü en üst noktaya taşıyacaklardır. Bugün burada Bayburt ilimizde bu görevi alacak olan arkadaşlarımız da hem yerel bazda hemde ülkemizin tüm dertleri ile ilgilenecek-çözüm üreterek milletimizin refahına katkıda bulunacaklardır. Konge sonucunda görev alan yeni yönetim kurulu ve il başkanımızın Allah yardımcıları olsun. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak milliyetçiliği, maneviyatçılığı en ideal bir biçimde meczetmiş bir siyasi partiyiz. Türk milleti huzurluysa bizde huzurluyuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Karabulut, şunları söyledi:

“Uluslararası anlamda milletler mücadelesi bütün hızıyla devam ediyor. Bizler Muhsin başkanın yol arkadaşları Türk İslâm ülkücüleri Alperenler olarak tüm ruhumuzla hem ekonomik hem siyasi hem askeri anlamda büyük bir mücadelenin olduğu dünyada Yeniden Türk İslâm Kültür ve Medeniyetinin İhyası için adımlarımızı hızlandırdık. Bakınız Bayburt'ta bile bu mücadelede ne denli ciddi olduğumuzun kanıtı olan bir çalışmaya girdik. 13 bin üniversiteli öğrencinin olduğu bu kentte gençlerimizi boş bırakamazdık! Sivil Katılımcı-inisiyatif sahiplerini yetiştirmek zorundayız. Alperen Ocakları malum bir vakıf ve hedefi de vakıf insanlar yetiştirmek. Biz Bayburt’ta da bunu Allah'ın izniyle başaracağız. Milletimin düşmanı çoktur ve son 100 yılın sonunda ülkemiz ciddi tehditler altında aslanlar gibi bir mücadele vermektedir. Bu anlamda bizler Büyük Birlik Partisi olarak partimizin ve AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın ilkesel olarak devam etmesinden yanayız. Bugün andımız üzerinden küstahça nitelendireceğimiz tezviratlar yapılmaktadır. Yapılan tartışmalar beyhudedir. Takva ve merhamette tartışılmayacak, asimilasyon nedir lügatında yer almayan bu aziz milletimizin değerlerini çatışma durumuna getirmek hiç kimsenin haddine değildir. Bunu buradan bir kez daha hatırlatırız! Türküm doğruyum çalışkanım demekten rahatsız olan insanların Türklüğüne şerh koymak gerekir.Minik dimağların Türk'üm, doğruyum, çalışkanım diyerek bu özgüveni kazanması ve bunu kendisine şiar edinmesinden nasıl rahatsız olunur, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Biz BBP olarak Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde her türlü hazırlığımızı yapmış adaylarımızı belirleme noktasında hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Açıklanacak adaylarımız bulundukları kentlerde üretecekleri hizmetleri kamuoyuyla paylaşacaklardır."

Eryılmaz: "İzinden gideceğiz"

İl Başkanlığına seçilen Mehmet Cihat Eryılmaz ise konuşmasında, “Beni ve yönetimimi bu onurlu göreve layık gören dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu görev onurlu olduğu kadar çileli ve meşakkatli bir görevdir. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinden gitmek ilk görevimiz olacaktır. Yapılan yanlışlıkların karşısında olacağımız kesindir. Bugüne kadar partimiz ve davamız adına hizmet eden her ferde şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.