Bakan Ağbal: "Türkiye, herkesin yatırım yapmak istediği bir ülke"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bugün dahi bu bölgede Türkiye bir istikrar ülkesi, kalkınan bir ülke, fırsatları olan bir ülke, herkesin gelip yatırım yapmak istediği bir ülke. Neden? Güçlü bir devletiz, zorlukları aşmasını çok iyi biliyoruz." dedi.

Bakan Ağbal: "Türkiye, herkesin yatırım yapmak istediği bir ülke"
Bayburt Postası - Bakan Ağbal, AK Parti Demirözü İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 2019'a giden süreçte büyük bir başarıyı hep beraber yakalayacaklarına inandığını söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz alçak darbe girişimini içeride gerçekleştirenler ve dışarıda yönetenlerin "Türkiye'yi belki bu defa alt ettik" şeklinde büyük bir yanılgıya kapıldıklarını anlatan Ağbal, "Allah'ın izniyle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu darbe girişimi atlatıldı. Bugün darbe yapanlara darbe vuruldu ve şimdi her birisi yargı karşısında yaptıklarının hesabını veriyor. Yüce Türk yargısı karşısında hak ettikleri en ağır cezayı da görecekler ve böylece bu millete, hükümete karşı yapılan darbe girişiminin cezasını da bu dünya açısından söylemek gerekiyorsa, sonuna kadar görecekler." diye konuştu.

Darbe girişimi sonrası dönemde "Türkiye bir daha kolay kolay toparlanamaz. Türkiye'nin devlet kurumları işlemez. Türkiye'de siyaset kurumu uzun yıllar zorluklar çeker, ekonomi hiç toparlanamaz." diyenler olduğunu anımsatan Ağbal, şöyle devam etti:

"Bu alçaklara da Türkiye bir defa daha büyük bir ders verdi. Türkiye şaşırtmaya devam ediyor, şaşırtmaya da devam edecek. İnşallah bugün, darbe girişiminden sonraki dönemde sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sayın Başbakanımız Bakanlar Kurulu Başkanı olarak, Başbakan olarak ortaya koyduğu çabayla, gayretle ve hükümet olarak hep birlikte, milletçe bu darbe girişiminin ortaya çıkarttığı bütün hasarları bir bir sardık. Darbe girişimlerinin bu ülkede bir daha tekrarlanmaması için yapılması gereken her şeyi yaptık, işlemez denilen devlet kurumları çok hızlı şekilde ayağa kalktı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümeti ile kurumlarıyla o FETÖ alçaklarının oluşturmaya çalıştıkları gizli şebekenin zehirlenmesinden de kirlenmesinden de kurtulmuş vaziyette çok daha güzel hizmetler, icraatlar yapıyor. Allah'a şükürler olsun. 'Türkiye ekonomisi toparlanamaz, büyüyemez, bir daha ayağa kalkamaz.' diyenlere, 2017 yılında adeta ders verircesine yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme performansını da gösterdi."

"2018 yılı da güzel bir yıl olacak"


Ağbal, bugün Türkiye'yi herkesin şaşkınlıkla izlendiğine dikkati çekerek, "Bir başka ülkede böyle bir hadisenin kendisi değil, yarısı olsa o ülkeler kolay kolay toparlanamaz ama Cumhurbaşkanımızın liderliği çok önemli. Cumhurbaşkanımızın bu olaylar karşısında gösterdiği cesaret, dirayet, milletine olan inancı, milletin kendisine olan inancı sayesinde ve içimizde sakladığımız o Çanakkale ruhu var ya o Çanakkale ruhu, hiç ölmeyen. O ruh sayesinde çok hızlı şekilde toparladık." ifadesini kullandı.

Bakan Ağbal, 2018 yılının da güzel bir yıl olacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güzel başladık. Ekonomi ile ilgili arka arkaya ilk açıklanan rakamlar son derece olumlu. 2018 yılında da büyümeyle ilgili olarak, hükümet olarak tabii ki bir hedefimiz var. İnşallah o hedefi yakalayacak şekilde de gayretimiz var ama gerek üretim tarafında gerek yatırım tarafında gerek ihracat tarafında ve gerekse istihdam tarafında arka arkaya gelen rakamlar, 2018 yılında da ekonominin 2017 yılında olduğu gibi güçlü şekilde devam edeceğine işaret ediyor. Ne demek bu? İş, aş, yatırım ve üretim demek. Dolayısıyla 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrasındaki dönemde Türkiye ekonomisi, siyaseti, kurumları, devleti, hükümeti bu sınavdan büyük başarıyla çıktı ve inşallah yarınlarımız, bugünlerden dahi daha güzel olacak. Çalışacağız, gayret edeceğiz."

Bugün Türkiye'nin dört bir tarafının şantiye olduğuna işaret eden Ağbal, hastaneler, okullar, yollar, köprüler, tüneller yapıldığını söyledi.

Bakan Ağbal, her alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yatırımlarını yapabildiğini belirterek, vatandaşa daha iyi sağlık, eğitim ve sosyal devlet uygulamalarını götürebilmek için büyük gayret sarf ettiklerini anlattı.

"Türkiye'nin kamu maliyesi olabildiği en güçlü noktalarda"

Türkiye'nin bunları yapmaya gücünün de takatinin de olduğunu vurgulayan Ağbal, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'nin kamu maliyesi olabildiği en güçlü noktalarda. Bugün Türkiye'nin borcunun milli gelire oranı yüzde 28 civarında. Böyle bir ülke yok. Bütçe açıkları yüzde 1,5 seviyesinde. Dolayısıyla hem içeride hem dışarıda karşılaştığımız meseleleri çözdük, çözmeye devam ediyoruz hem de ülkenin ihtiyacı olan yatırımlarını hiç durdurmadan devam ettiriyoruz. 2016'da da 2017 yılında da yatırımları durdurmadık, artırarak devam ettik, çeşitlendirdik, yeni yeni yatırımlara başladık. 2016 yılında tamamladığımız yatırımları hizmete açtık. Dolayısıyla Türkiye'nin yatırım yolculuğu bitmeyecek, devam edecek ve önümüzdeki yıllarda inşallah Türkiye ekonomisi bu yapılan yatırımlar sayesinde de daha büyük cazibe merkezi olacak.

Bugün dahi bu bölgede Türkiye bir istikrar ülkesi, kalkınan bir ülke, fırsatları olan bir ülke, herkesin gelip yatırım yapmak istediği bir ülke. Neden? Güçlü bir devletiz, zorlukları aşmasını çok iyi biliyoruz. Küresel ekonomik krizden sonra birçok ülke yıllarca kendisini toparlayamazken Türkiye ekonomisi bu dönemde, yani son 8 yılda ortalama yüzde 7'ye yakın büyüdü. OECD ülkeleri içerisinde küresel kriz sonrası dönemde bu büyüme oranlarını yakalayan başka bir ülke yok. AK Parti hükümetleri döneminde ekonomide, siyasette, devlet teşkilatında o kadar büyük değişiklikler yapıldı ki o 90'lı yıllarda olduğu gibi 'dokunsan yıkılır' meselesi artık Türkiye'nin gündeminde değil. Türkiye dokunursa artık başkaları yıkılır. Herkes bunu böyle bilsin."

"Bu coğrafyada olacak her şeyde Türkiye'nin kararı olur"

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu coğrafyada müsaade etmediği hiçbir şeyin olmasına asla izin vermeyeceğini vurgulayan Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu bölgede olacak her şeyde Türkiye Cumhuriyeti'nin mutlaka ve mutlaka kararı olacak. Türkiye Cumhuriyeti'ne rağmen hiç kimse bu bölgede bir operasyon yapmaya, bir oyun kurmaya asla kalkmasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü herkes bir defa daha Zeytin Dalı operasyonuyla gördü. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet, sınırlarında, etrafında meydana gelen olaylara karşı kurulmak istenen oyunlara karşı, kurulmak istenen terör kuşaklarına karşı ve kurulmak istenen terör devletlerine karşı sessiz kalmaz. Tarih de bunu hep göstermiştir, hiçbir zaman için tarihte bizim güvenliğimize halel getirecek hiçbir oluşuma millet olarak müsaade etmedik. Bugün de Suriye'de, Irak'ta oynanmak istenen bir oyun var. Türkiye Cumhuriyeti bütün gücüyle bu oyunu bozacak. Bozmaya da başladık inşallah. Bugün Zeytin Dalı operasyonu, orada terörün kökü kazınana kadar, tek bir terör unsuru orada kalmayana kadar devam edecek. Kahraman ordumuz, kahraman askerlerimiz o bölgede bu millet için canı pahasına mücadele veriyor."

"Kimsenin toprağında gözümüz yok"

Operasyon sırasında millet, ülke, bayrak için canlarını feda eden şehitlere rahmet, Allah'tan rahmet dileyen Ağbal, haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini vurguladı.

Ağbal, operasyon sırasında gazi olan askerlere de şifa dileyerek, operasyona ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ordumuz Suriye'de ÖSO birlikleri ile operasyonlarını devam ettiriyor. Operasyonun başında ortaya konulan hedefler belli. Bu hedefler gerçekleştirilinceye kadar orada ordumuz operasyonlarına devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Akdeniz sınırından Irak'a kadar olan bütün o bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna da son verilecek. Böylelikle ülkemize karşı, milletimize karşı tehdit unsuru oluşturabilecek oradaki bütün terör yuvaları da tek tek dağıtılacak. Dualarımız onlarla, Rabbim onların yardımcısı olsun.

Türkiye Cumhuriyeti olarak başlatılan operasyonun, baştan itibaren söylüyoruz, kimsenin toprağında gözümüz yok. Operasyonun tek bir amacı vardır; oluşturulmaya çalışılan terör kuşağına ve orada yerleşen o terör yuvalarına karşı onları etkisiz hale getirecek şekilde bir operasyon yürütülmektedir. Hiçbir devlet, hiçbir ülke sınırlarının dibinde oluşturulmaya çalışılan böyle bir terör yapılanmasına da müsaade etmesin. O açıdan uluslararası toplumun Türkiye'nin yürüttüğü operasyona yönelik, 'Türkiye'nin kendisini savunma hakkı vardır, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı yapmış olduğu bu operasyonlar doğru operasyonlardır' şeklindeki açıklamaları da son derece isabetli açıklamalardır."

"Bu operasyonları yaparken kimseden icazet almadık, icazet alacak da değiliz." diyen Ağbal, şöyle devam etti:

"Ülkemizin menfaati için, birliğimiz, beraberliğimiz için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu operasyonlar devam ederken, operasyonların yürütülmesi noktasında Silahlı Kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin her türlü ihtiyacı da eksiksiz karşılanmaktadır. Allah'a şükürler olsun maliyemiz güçlüdür, bütçemiz güçlüdür, imkanlarımız vardır. Bugün 80 milyon vatandaşımıza sunduğumuz onca imkanın arkasında devletimizin, milletimizin güçlü olması yatmaktadır. Dolayısıyla burada yürütülen bütün bu operasyonlar sırasında da ihtiyaç ne ise sonuna kadar karşılayacağız. Eğer terörle mücadeleyle ilgili bir mesele varsa bununla ilgili hiç çekinmeden, bir an bile tereddüt etmeden o ihtiyacı eksiksiz bile değil, daha fazlasıyla da karşılarız."

Ağbal, bu sayede ülkedeki birliğe, beraberliğe, kardeşliğe de hizmet edildiğini vurgulayarak, "Hep beraber bu konuda çalışacağız, gayret edeceğiz. Bugün sınırlarımızda askerlerimiz, kahraman ordumuz bu mücadeleyi verirken bizler de burada bulunduğumuz noktalardan askerlerimize, güvenlik güçlerimize layık olarak çalışacağız, üreteceğiz, gayret edeceğiz. İnsanların duasını alacak işler yapacağız. Millete, vatana hizmet etmek için bire bin katacağız, gecemizi gündüzümüze karıştırıp inşallah daha güzel işler yapacağız." diye konuştu.

Bakan Ağbal, vatandaşa hizmetkar olmak için bu makamlarda bulunduklarını, bu şuurla çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bakan Ağbal, daha sonra şehir merkezinde vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşlara Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili düşüncelerini soran Ağbal, "Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bütün terör örgütlerini bölgeden inşallah ordumuz kazıyacak. Kahraman askerimiz gece gündüz bu vatan için bizler için orada büyük bir mücadele veriyor." dedi.

Ağbal, bir vatandaşın, "Bize kimsenin gücü yetmez evelallah" sözü üzerine, "İşte bu kadar. Allah sizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Ağbal'a ziyaretlerinde AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ile diğer ilgililer eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
EkonomiNaci AğbalFetö
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Sayın bakan bu milletin çocukları içerde suçsuz günahsız yatıyor ne davası görülmüş nede suç unsuru var bumu hak ettiğimiz %90 oyun yada Bayburt için çalışan evlatlarına mükâfat olarak dört duvarı reva görenler bu halk verdiği gibi geri almasını da bilir.