Bakan Ağbal, Bayburt yatırımlarını anlattı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt için planlanan yatırımları anlattı.

Bakan Ağbal, Bayburt yatırımlarını anlattı
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında şu ana kadar 2,7 milyar liralık yatırım talebinde bulunulduğunu, yaklaşık 5 binin üzerinde istihdam olacak şekilde talep geldiğini söyledi.

Ağbal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt'a hizmet için vali, milletvekili, belediye başkanı ve diğer ilgililerle gece gündüz çalıştıklarını belirterek, kentin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için bütün imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

En önemli konunun kente sanayi, üretim ve yatırım gelmesi olduğunu ifade eden Ağbal, "Bu konuda Bayburt'un cazibe merkezleri programına alınmış olması bizim açımızdan son derece sevindiricidir. Bana verilen rakamlara baktığımızda 54 yatırımcımız Bayburt'ta yatırım yapmak amacıyla müracaat etti. Cazibe merkezleri programı kapsamında şu ana kadar 2,7 milyar liralık yatırım talebinde bulunuldu. Yaklaşık 5 binin üzerinde istihdam olacak şekilde bir talep var." dedi.

Ağbal, Bayburt Organize Sanayi Bölgesinin her bakımdan bu yatırımları kaldırabilecek kapasitede ve güçte olduğunu vurgulayarak, gelen talepleri takip ettiklerini dile getirdi.

Her projenin özel takipçisi olacaklarını ifade eden Ağbal, "Bu Bayburt için tarihi bir fırsat. Hep istiyoruz, gençlerimiz, çocuklarımız başka şehirlere gitmeden burada yaşasınlar, ekmek kazansınlar."diye konuştu.

Ağbal, Bayburt için yapılan yatırım taleplerinin birçok sektörü kapsadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu durum beni sevindiriyor. Bunların içerisinde son derece önemli ve kritik sektörler de var. Bu da Bayburt'un sahip olduğu özelliklerden kaynaklanıyor. Bayburt birçok noktanın geçiş güzergahı üzerinde. Organize sanayi bölgesinin her bakımdan altyapısı tamamlanmış olacak inşallah ve burası belli başlı limanlara da yakın. Bu noktada önümüzdeki günlerde önemli gelişmeleri bekliyoruz."

Bayburt'un ulaşım altyapısının iyileştirilmesi noktasında yeni tünel ve yol projelerinin yapılması konularını da takip ettiklerini anlatan Ağbal, yakın zamanda Bayburt'ta 200 yataklı devlet hastanesinin temelinin atılacağını, hastanenin projesi ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın özel olarak ilgilendiğini söyledi.

Ağbal, Bayburt Üniversitesinin büyütülmesi noktasında da çalışmaların devam etiğini belirterek, "Yeni fakülteler, meslek yüksekokulları açıyoruz. Aydıntepe'deki ve Demirözü'ndeki meslek yüksekokullarını inşallah büyüteceğiz. Aydıntepe'ye ve Demirözü'ne entegre hastaneler getiriyoruz. Oralarda da artık vatandaşlarımız bu hastaneye kavuşacak." ifadelerini kullandı.

"Bayburt'taki askeri birlik iki katına çıkarılacak"

Trabzon'da dün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüştüğünü anlatan Ağbal, Bayburt'a bir müjde daha getirdiğini söyledi.

Ağbal, askeri kışlanın üniversiteye tahsis edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yeni kışlayı da Arpalı'da büyük bir alanda yapacağız. Maliye Bakanı olarak da ben, kışlanın yapımıyla ilgili ne gerekiyorsa kaynak olarak bunu temin edeceğim. Dün Milli Savunma Bakanımızla ve Genelkurmay Başkanlığımızla gerekli istişareler yapıldı. Bayburt'taki askeri birlik iki katına çıkarılacak ve çok daha büyük bir askeri birlik tesis edilecek. Bunun da takipçisiyim. Birçok alanda önemli yatırımları Bayburt'a kazandırıyoruz. İnşallah Bayburt'un önü açık, Bayburt kalkınacak, büyüyecek."

Bayburt'un şehir içi siluetinin değiştirilmesini önemsediğini vurgulayan Ağbal, "Hayalimdeki Çoruh'un kenarı gibi yemyeşil olsun inşallah. Çoruh'un iki tarafını da açalım, oraları yemyeşil kuşağa dönüştürelim. Çoruh'un kenarında çok güzel yürüme yolları yapalım istiyorum. Bayburt'a, 'yeşil Bayburt' dedirtebilmek için park yapımına da önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbal, mahallelerde halı sahalar yapılması noktasında ise Spor Genel Müdürlüğü ile Bayburt Belediyesi arasında sözleşme imzalandığını söyledi.

Bayburt'un tarihi evlerini, dokusunu ortaya çıkarmak için çalışma yapılması gerektiğini belirten Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayburt'un güzelim tarihi evlerini, dokusunu ortaya çıkarmak gibi bir borcumuz var. Bu noktada iş adamları da ellerini ceplerine sokmalı. Alacak bir tarihi evi, orayı yapacak ben de destek olacağım. Örneğin bir tane üniversite, bir tane belediye yapacak. Hepimizin borcu var bu şehre, bu nedenle yapılarına sahip çıkalım. 'Bayburt kadim şehirdir, tarihi şehirdir, Anadolu'dur, Türkiye'dir'. diyoruz. O zaman bunun gereğini yerine getirelim."

Ağbal, mahalle aralarında bir kısmı harabeye dönen tarihi yapıların durumunu gördükçe adeta yüreğinin sızladığını dile getirerek, "Biz bunları dedelerimizden, atalarımızdan aldık. Torunlarımıza daha iyi bir şekilde devredeceğiz." dedi.

Türkiye'de birçok şehirde tarihi yapıların belediyeler gibi çeşitli kurumların uyguladığı projeler sayesinde ayağa kaldırıldığını vurgulayan Ağbal, "Bu durum turizmin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Bayburt'u hem yeşil Bayburt hem de kültür başkenti Bayburt yapalım." diye konuştu.

"Kültür Han Projesini Bayburt'a kazandırıyoruz"

Ağbal, çocukların, gençlerin kitap okuyabileceği, sosyal faaliyetler gerçekleştirebilecekleri bir mekan oluşturulması hayalinin olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu konuda kafamda bir proje üretmiştim. Kültür ve Turizm Bakanımızla bu hayalimi paylaşırken bana dedi ki 'Sayın Bakanım, tam da söylediğin özelliklere uygun Kültür Han Projesi var.' dedi. Bunun içerisinde kütüphaneler, hanımların istifade edebilecekleri sosyal donatılar, gençler için kafeler, oturma ve sohbet mekanları var. Dolayısıyla her bakımdan vatandaşa, şehre hizmet eden büyük bir kompleks bu. Kültür Han Projesini Bayburt'a kazandırıyoruz. Türkiye'de az sayıda ilde yapılan proje, yapılacak yeri de bulduk. Parkın orada yapımına başlıyoruz."

Bayburt'un şehir silueti ve mevcut kent yapısının mutlaka değiştirilmeye ve dönüştürülmeye ihtiyacı olduğunu belirten Ağbal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bayburt'u daha yaşanabilir bir kent yapacağız. Daha yaşanabilir, yeşil, kültür dokusu ön plana çıkmış, camileri, konakları ve tekkeleriyle beraber Bayburt inşallah inşa edeceğiz. TOKİ Başkanımızla görüştük, ihalelerini yapıyorlar. Kentsel dönüşüm ve hem emekli konutlarını hem de normal kentsel dönüşüm kapsamındaki TOKİ konutlarının temelinin ihale tarihi alındı, onlara da başlıyoruz. Milletimizin verdiği güçle, destekle inşallah Bayburt'un dört bir tarafını yeniden inşa edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
BayburtNaci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 7 yıl önce

akp den ninniler 15 yıldır uykuya dalmış zavallı sahipsiz uyutulan bir halk

Avatar
Aydın Baydın 7 yıl önce

Bayburt' un gelişimi için öncelikle basiretsiz liyakatsız ve kariyersiz yöneticilerden kurtulması gerekiyor.Kargayı size şahin diye anlatıyorlar.Şu belediyeye bir kayyum atamanız gerek.Bu şehrin cefasını çeken biz ama sefasını süren hep aynı kişiler.Bayburt' un hali içler acısı ve bu udrum gizli saklı değil.Her geldiğinizde görüyorsunuzdur.Şehre girerken Allah için bir şehire giriyorum der misiniz.Şimdi biri tutturmuş sen bir dahaki seçime Belediye Başkanısın ben milletvekili.Hangi icraatla hangi yüzle.Ama bunların amaçları bu

Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

Sayın bakanım çamurdan kurtaramadık bir türlü.Yolların yapımı için özel ekip istiyoruz
Saygılar

Avatar
HAKİKİ BAYBURTLU 7 yıl önce

SAYIN BAKAN ALLAH AŞKINA AKP 15 SENEDİR BAYBURTA NE YAPTI AKLI YENİ Mİ BAŞINA GELDİ FABRİKA YAPACAĞIZ DİYOR YOL GELECEK DİYOR TÜNELLER YAPILACAK DİYOR BUNLARI BU ADAMLAR NEDEN SEÇİM ZAMANI HATIRLIYORLAR SEÇİM BİTTİĞİNDE UNUTULUYOR YA DAHA ŞEHİR MERKEZİNDE YOL YOK TÜRKİYENİN 81 İLİ VAR BEN ÇOĞUNA GİTTİM BÖYLE ŞEHİR MERKEZİ OLAN İL YOK BAYBURTUN DAHA YOLU YOK YOLU ETRAFINDAKİ ŞEHİRLERLE İLETİŞİM KURAMIYOR SANAYİ YOK TARIM ÖLMÜŞ HAYVANCILIK DA GÜÇLÜ OLMASI GEREKİYOR 1 TANE BAYBURTLU MARKAMIZ YOK BAYBURT ŞU ANDA DİPTEDİR BUNU DA BAYBURTLUNUN SIRTINI SIVAZLAYAN AKP YAPMIŞTIR BAYBURTUN ATILIM YAPMASINI İSTEMİYORLAR GÜMÜŞHANE BİZİM KOMŞU İLİMİZ BİZDEN ÇOK DA BÜYÜK DEĞİL ORANIN GELİŞMİŞLİĞİNE BAK BİR DE BAYBURTUN GERİ KALMIŞLIĞINA BUNU BAYBURT CHP VEYA MHP İKTİDARINDA GÖRSE HERKES OLABİLİR DERDİ AMA BAYBURT BUNU AKP İKTİDARINDA GÖRDÜ YANİ EN ÇOK GÜVENDİĞİ DESTEKLEDİĞİ PARTİ TARAFINDAN ALDATILDI SONUÇ BU BAYBURTA REVA GÖRÜLEN BU LÜTFEN AMA LÜTFEN BU YAZIYI YAYINLAYIN BAYBURTLU BU YORUMU OKUSUN

Avatar
Alm 7 yıl önce

Kactane bayburtlunun ise girmesine yardimci olmus

Avatar
Ozan 7 yıl önce

Bayburt için gelişmenin tek yolu turizm. Bayburt var çoruh var Bayburt Kalesi var ama turizmden yararlanma yok. Bayburt un turizmden yararlanması için belediye kapalı yüzme havuzunun bulunduğu parktan yukarı sanayiye kadar alan Çoruh un suyu alınarak burası göl haline getirilmeli ve etrafına 2+1 şeklinde 2 katlı evler yapılarak gelecek turistler konaklama yapılmalıdır. Trabzona gelen Arap turistler Belediye imkanları ile buraya getirilmeli ve konaklamaları sağlanmalıdır. Yazın 3*4 ay burada konaklama yapılabilir. Hatta bu konaklama kış turizmi içinde yapılıp Kop kayak tesislerinden Arap kardeşlerimiz tanıtım yapılarak yararlandırılır. Kısacası bu göl alanı ile temiz bir turizm şehri oluşturulabilir. Bu gölde sandallar ile gezinti yapılabilir. Bayburt Kalesi içerisine çay evleri, yemek yeme yerleri tıpkı Urfa daki şeklinde yapılabilir. Bayburt kalesi ne yazıkki turizme açılmadığı için kale içinde gezen ben görmedim. burası yaz ve kış turizmden faydalandırılmalı ve küçük dükkan şeklinde

Avatar
Umut An 7 yıl önce

Sayın Bakanımız Bayburt için yatırım haberleri vermesi çok güzel, inşaAllah icraatı da kısa zamanda faaliyete geçer. Çoruh nehrinin her iki tarafının yeşillendirilmesinin istenilmesi ala, lakin, Belediye Başkanına bir sorsun böyle bir yeşillendirmeyi nasıl yapacaklar, daha geçen seneler ve hatta bu seneye intikal eden Çoruh'un hemen yanı başındaki inşaat alanları ne? onlara ruhsatı kim verdi.

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

ALLAH AŞKINA SAYIN BAKAN NE YATIRIMINDAN BAHSEDİYORSUN BAYBURTTA DAHA YOL YOK YOL BİLMEM FARKINDA MISIN HASTANE YOK BAYBURTLUYU ERZURUMA VE TRABZONA MECBUR ETTİNİZ BAYBURTLU DAHA KENDİ MEMLEKETİNDE YAŞAMAKTAN ACİZ BİR İNSANA YAPILAN EN BÜYÜK ZULÜM ONUN MEMLEKETİNDE YAŞAMASINA MÜSAADE ETMEMEKTİR SİZ BAYBURTLUYA BUNU BİLE YAPTINIZ YETMEDİ BAYBURTUN KÖY HALİNE GELMESİNE SEBEP OLDUNUZ AMA HEP MAĞDURUZ EDEBİYATIYLA BAYBURTLUDAN OYUNU ALDINIZ BAYBURTLU DA HEP YANINIZDA YER ALDI AMA BAYBURT GİTTİKÇE GERİ GİTTİ ARTIK DENİZ BİTTİ BAYBURTLU GERÇEĞİ GÖRÜYOR BUNU KABUL ETMİYOR BAYBURTLUYA 6 AYLIK İŞKURU ODA ALAY EDEREK LAYIK GÖRÜYORSUNUZ HALA BAYBURTUN 1. OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORSUNUZ SİZİN BAYBURTLUDAN BÖYLE Bİ HAKKINIZ OLAMAZ BAYBURTLU SİYASİ İKTİDARA BORÇLU DEĞİLDİR OLSA OLSA SİYASİ İKTİDARIN BAYBURTA BORCU VARDIR BAYBURT BUGÜNE KADAR HAKKINI CÖMERTÇE SİYASİ İKTİDARDAN YANA KULLANDI AMA ALDATILDIĞINI ŞİMDİ ŞİMDİ ANLIYOR ALLAHIN İZNİYLE BAYBURTLUNUN OYUNU ALMAK ESKİSİ GİBİ KOLAY OLMAYACAK