AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

AK Parti Bayburt İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ile parti yöneticileri, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini vermek üzere Bayburt Adliyesi'ne geldi.

Kobal, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla çirkin tavrını sürdürdüğünü öne sürerek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye devam ederek Cumhurbaşkanımızı diktatörlükle, diktatör bozuntusu olmakla, şeref ve namus kavramını ayaklar altına almakla, şeref ve namus kavramını bilmemekle, namussuz ve şerefsiz olmakla itham etmiştir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleriyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını savunan Kobal, şunları kaydetti:

"91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, hatta 2 bin yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla, yani doğrudan doğruya vatandaşların kendi tercihiyle belirlenmiştir. Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy, açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin, halk tarafından yüzde 52 oy oranıyla doğrudan seçilen ilk cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel hak ve hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahdan varestedir."

Kobal, bu ifadelerin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir saldırı ve hakarek olmadığını kaydederek, "Verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir. Kılıçdaroğlu'nun yöneltiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaş olarak tarafıma yönelttiği de bir gerçektir. Şikayet olunanın bu isnat ve ithamları, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Kabul edilemez, kınıyorum. Bu sebeple Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandas msjin devami :) 8 yıl önce

Saatkule meydaninda halkinda katilimiyla bunlarin boynuna madalya takmak lazim hakettiler :)))

Avatar
yalakalık 8 yıl önce

güldür güldür= bunlar

Avatar
kenan 8 yıl önce

vah beni sahapsız bayburt kimlere kaldın.

Avatar
Cengaver 8 yıl önce

Hizmet camiasının, şehrin her iki gencinden en az birisinin okuyup meslek sahibi olmasına verdiği katkısına Ülkenin ilk ve tek Paralel İzleme Komitesini kurup hafiyyecilikle karşılık veren güzel şehrimin garip insanları nelere layıksınız bilemezsiniz...

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edenleri elbetteki Cumhuriyet Savcıları dikkate alarak değerlendirmeleri görevleridir.
Ancak bir parti teşkilatlarının bu suç duyurusunda bulunmaları Sayın Cumhurbaşkanının partisiz olmadığına işaret etmekte ve Sayın Cumhurbaşkanının kişilik haklarını kendisinin korumasına engel teşkil ediyor gibi. bu suç duyurusunu diğer partisiz vatandaşlar neden yapmıyor merak ediyorum. Sadece AK Parti teşkilatları yapıyor.

Avatar
Fahrettin Kardeş 8 yıl önce

Ayıptır utanır insan Bayburt böylemi yönetiliyor.Kimlere kalmışız hizmet yok,kapasite sıfır korlar ,sağırlar birbirlerini ağırlar.Bayburt belediye başkanını Bayburtta görene ödül verilecekmiş haberiniz olsun

Avatar
Fahrettin Kardeş 8 yıl önce

Beyler sizlerden siyasetçi olmaz ah bayburt vah bayburt kimlere kalmışsın,bırakın bu boş işleri icraat yapın.

Avatar
vatandas 8 yıl önce

Taklacilikta gelinen son nokta... yaw arkadas sizin bayburtta ugrasacak hecmi bir isiniz kalmadi, bu vatandasin hec mi bir derdi kalmadi,hec mi bu yalakalik sizi rahatsiz etmiyor? Nasil bi millet oldunuz? Yaptiginiz bu isguzarliktan dolayi saatkule meydaninda sizlerin boynuna