Yılın ilk ayı olan Ocak ayının gelmesi ile birlikte iklimsel, sosyal ve fiziksel değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkan soğuk algınlığı, grip, sinüzit, bronşit gibi hastalıklar da baş göstermektedir.

Kış aylarında havanın soğuması, hava kirliliğinin artması, toplu ve sıkışık ortamlarda yaşanılması, özellikle çocukların maruz kaldığı soğuk algınlığının sürekli bulaşması sonucunda kış hastalıkları bir kısır döngü şeklinde ilerlemektedir.

Pekala neden hasta oluyoruz?

Serbest radikaller ve vücudumuzda yarattıkları hasarlar hakkında yeterince bilgiye sahip miyiz? Bir çok hastalık serbest radikallerin yarattığı oksidizasyon sonucu, vücudumuzun pH dengesini bozan toksinlerin artışından ve bu artışın hücrelerde çürümeye yol açışından kaynaklanmaktadır.

Nedenini bilmediğimiz bu hastalıkları vücudumuza çok kolay kabulleniyor ve bilimin bize sunduğu neden, sonuç, çözüm ilişkisini unutuyoruz. Hasta olmamızın başlıca sebeplerinden biri, bağışıklık sistemimizin zayıflaması, vücudumuzun hastalığa sebep olan yabancı bakteri ve virüslerle baş edememesi sonucu savunma sistemimizin çökmesidir. Bağışıklık sistemimiz vücudumuzun kalesidir. İçeride oluşan veya dışarıdan gelen yabancı zararlı maddelere karşı biz farkında olmadan sürekli savaş verir. Bağışıklık sisteminde rol oynayan doku ve organların görevini tam yapamadığı kişiler hasta olur.

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak, sistemin bütününü oluşturan (akyuvarlar, timüs bezi, dalak, kemik iliği) doku ve organları düzenli ve kusursuz bir şekilde çalışır hale getirmek dengeli beslenmek, gerekli vitamin, mineral ve enzimleri besinlerden doğru biçimde almaktan geçer.

Bağışıklık sisteminin zayıflamasının en büyük nedeni, dengesiz ve yanlış beslenmektir.

Hazır gıdalar, fast-food, alkol, yüksek ısıda pişirilmiş besinler, konserveler, dondurulmuş yiyecekler, asit oranı yüksek içecekler, sigara bağışıklık sistemini zayıflatır. Dengesiz ve yanlış beslenme vücutta bir yığın toksin oluşturur. Toksin vücudun asit-alkali dengesinin bozulmasına ve serbest radikallerin oluşmasına sebebiyet verir. Serbest radikaller de hastalıklara ve vücudumuzda geniş çaplı hasarlara yol açar.

Güçlü bir bağışıklık sistemi ile kış hastalıkları gibi kategorize edilmiş mevsimsel veya dönemsel hastalıklar kaderimiz olmaktan çıkar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öznur kaya tozar 9 yıl önce

Kis ayi geldigi gibi hastaliklar basliyor ama hersey sizinde soylediginiz gibi beslenmeden geciyor emegine yuregine saglik toksinleri atalim mutlu kalalim:)