Ülkücülerden “Kızılelma’ya Kutlu Yürüyüş” Gecesi

Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kızılelma’ya Kutlu Yürüyüş” adlı gece coşkulu geçti.

Ülkücülerden “Kızılelma’ya Kutlu Yürüyüş” Gecesi
Bayburt Postası - Kapalı Spor Salonu’nun tıklım tıklım dolduğu gecede ülkücü sanatçılar Ali Kınık, Atilla Yılmaz, Ahmet Öngel, Gürbüz Gözüm ve Burçe Bozkurt sahne aldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi sunucularından İskender Kömürcü’nün sunumuyla gerçekleşen gecede ilk olarak Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç bir konuşma yaptı. Ötünç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkücüler; Türklüğün duasıdır”

“Sevdası sevdamız, kavgası kavgamız olan Müslüman Türk’ün göz bebeği gençler. Ülkücüler; Allah’ın davasını dava bilmiş gönül erleridir. Ülkücüler; iman aşk ve aksiyon adamıdır. Ülkücüler; Türklüğün duasıdır, Ülkücüler; Turana adanmış iradedir. Ülkücüler; Milliyetçi Türkiye’nin umut kaynağıdır. Ülkücüler; birlik ve kardeşliğin cisimleşmiş halidir. Ülkücüler; aziz şehitlerimizin izinde vatanın bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Ülkücüler; menfaat ve çıkar peşinde ömür tüketmeyen ahlak abidesidirler. Ülkücüler; ahde vefayı imandan bilen kimselerdir. Türk İslam ülkücüleri; Hiç şüphe yok ki, şanlı mazimizin, kahraman ecdadımızın bugüne izdüşümüdür. O ecdad ki, sinelerini cayır cayır yakan şehadet arzusunu varılacak en büyük hedef Kızıl Elma bilmiştir. Dünün ülkücüsü kahraman ecdad, hak yoluna baş koymuştur. Bilesiniz bu, bugünde aynıdır; karakter aynıdır, düşünce aynıdır, iman aynıdır, atılganlık ve cesaret aynıdır. Hoca Ahmet Yesevi’nin düşlerini, ata yurdundan, Anadolu’ya taşıyan gazi dervişlerin torunları, evvel emirde, Allah’ın birliğine ve O’nun kutlu Nebisinin Peygamberlerin sonuncusu olduğunun şahididir. Türk’ün töresine, kültür ve medeniyetine hasımlık edenin karşısında törenin, tarihin ve kültürün şahididir. Zulme karşı adaletin, karanlığa karşı aydınlığın şahididir.”



“Ülkücüye umutsuzluk yakışmaz”

“Ocaklar tüttükçe, Kürşatların, Alparslanların, Gazi Osmanların rüyası, gönüllerde bir kor halinde varlığını sürdürür. Ocak önemlidir, ocak umuttur, ocak inançtır, ocak kardeşliktir, ocak ailedir. Ülkü Ocakları; şahit olanların, ahitlerine bir ömür sadık kalanların, bir gönle girmenin en büyük fetih olduğunu bilenlerin, Allah’ın adını yeryüzüne yaymak ve aleme düzen vermek için canla başla çalışan nesillerin yetiştiği mekanlardır. Ocaklı kendisi için yaşamaz, merhum Galip Erdem’in ifadesiyle; 'O, millet ve devletinin varlığında, şahsını ve şahsi ihtiraslarını bir kenara atmıştır. O’na umutsuzluk yakışmaz, O’na vurdumduymazlık yakışmaz.' İşte Ülkü Ocakları ve ülkücü gençlik, bu şuur ile vazifelerini, gece gündüz demeden sürdürmeye çalışmakta, zorluklar karşısında asla yılgınlığa düşmeden, Kızıl Elması uğrunda mücadele vermektedir.”

“Damarlarındaki asil kanı kirletme”

"Türk Milletinin gençlik aşısı olan Ülkü Ocakları’nın kirli ve karanlık ellere teslim edecek tek bir ferdi yoktur. Gençliğimizi, uyuşturucu, alkol, kumar ve benzeri alışkanlıklarla yok etmeye çalışanlara karşı Ülkü Ocakları kale gibi sapasağlam ve dimdik ayaktadır. Bu doğrultuda; eğitim ve sosyal sorumluluk projeleriyle, en başta uyuşturucu madde kullanımı olmak üzere, her türlü kötü alışkanlığın, gençliğimizi yüksek ideallerden uzaklaştıran her karanlık projenin karşısında, Türk Gençliğinin yanındayız. Damarlarındaki asil kanı kirletme, uyuşturucuya hayır düsturu ile çıktığımız bu yolu, eğitim programları, spor faaliyetleri, görsel ve yazılı medyanın etkin kullanımı ile döşemek ve yolu daima tertemiz tumak en mühim vazifemizdir. Şanlı Türk İslam medeniyetinin, okumadan, ilim, kültür ve sanattan uzak düştüğü asrımızda; okullarımıza açtığımız kütüphanelerimizle, konferans ve seminerlerimizle cehaletin karşısında, bilginin yanındayız. Bilginin ışığında, saflarımızı sık tutacağız. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, fitnenin peşinden koşanlara, şeytanın fısıltıların fırsat vermeyeceğiz. Ahde vefanın imandan olduğunu bilerek, ahde vefasızlık imansızlıktır diyen gönül erlerinin takipçisi, inandıkları o kutlu inancın, hizmetkârı olacağız.”

“Kızıl Elma yolunda önümüzdeki tüm engelleri kaldırıp atacağız”

“Ülkümüzü bileceğiz, ülkümüz için yaşayacağız, ülkücü olacağız. Türk İslam ülküsünü gönüllere nakşedeceğiz. Çünkü Türk İslam Ülkücüsü, Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendinin ifadesiyle; ‘Hepiniz birer Türk bayrağısınız, bayrağı yere düşürmeyin, lekeletmeyin, kirletmeyin’ dediği rengini şehid olanların kanından alan al bayrağın sevdalısıdır. Zira o sevda İslam’dır, Türklük’tür, bayraktır, vatandır, töredir, Turan’dır. Doğu Türkistan’dan balkan coğrafyasına, Türk’ün var olduğu her karış toprakta nabzı atan Kızıl Elma idealidir. Kızıl Elma yolunda önümüzdeki tüm engelleri kaldırıp atacağız. Bileceğiz ki; kızıl elma, ülkü sahibi olmaktır. Kızıl Elma, teşkilatçı olmaktır. Kızıl Elma ilkeli ve inançlı olmaktır. Kızıl Elma, nefsini, ben duygusunu silip atmaktır. Kızıl Elma kardeşlik hukukunu zedelememektir. Kızıl Elma, güneşin doğduğu yerden battığı yere tüm cihandır. Kızıl Elma, her şeyden evvel Allah’a hakkıyla kul, Resulüne ümmet olmaktır.”

Gecede Fatih Ötünç’ün ardından MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap da bir selamlama konuşması yaptı. 

Konuşmaların ardından Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç’ün kızı Hilal Ötünç salonu dolduran tüm davetlilere 'Andımız’ı okutarak anlamlı anların yaşanmasına sebep oldu.

İlk olarak genç sanatçı Burçe Bozkurt’un sahne aldığı programda sırasıyla, Gürbüz Gözüm, Ahmet Öngel, Atilla Yılmaz ve “Ali Ayşeyi Seviyor” şarkısıyla milyonların gönlünde taht kuran Ali Kınık sahne aldı. Sanatçıların birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği müzik ziyafeti ile dopdolu gece aynı zamanda görsel bir şölene dönüştü.

Gece, Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç’ün programa katılan sanatçılara teşekkür ederek, hediyelerini takdim etmesinden ardından son buldu.

Geceye; MHP MYK Üyesi İdris Aydın, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce

Ülkücülük Türkiyedir, Türklüktür, Metahan'dır Alpaslan'dır, F.S.Mehmet'tir, Yavuz'dur, daha binlercesidir ve en önemlisi Atatütürk'tür.

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Andımız okunuyor ama Okullarda okunmuyor ve Sayın Devlet Bahçeli neden okutmuyorsun diye soru sormuyor, yaptırım yapmıyor ve Hükumete destekte hiç sorun yaşamıyor. Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu. Kısacası herkes "beka" yı bahane edip oynuyor.