Kızıltuğ’dan 'Müzik Sohbetleri'

Fırat Kızıltuğ'un, başarılı müzik hayatı olan sanatkarlarla yaptığı samimi mülakatlar 'Müzik Sohbetleri'ni meydana getirdi.

Kızıltuğ’dan 'Müzik Sohbetleri'
Bayburt Postası - Sanatçı Fırat Kızıltuğ, sanatkarlarla yaptığı mülakatları kitaplaştırdı. Akıl Fikir Yayınları'ndan çıkan kitabında adı geçen isimler ile ilgili, “Küçük yaşta kabiliyetli öğrencileri yetiştirip ideallerimi onların gerçekleştirmesini sağlayacaktım. Üstün seviyede Flütçü, Piyanist, Çellist yetiştirdim. Hem yurt içinde hem yurt dışında çok başarılı oldular" diyen Kızıltuğ, başarılı müzik hayatı olan bu sanatkarlarla yaptığı samimi mülakatları Müzik Sohbetleri adlı kitabına koydu.

1963-1976 yılları arasında, İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyeti üyesi viyolonsel sanatçısı olan ve müzisyenlikle birlikte aynı zamanda öğretmenlik mesleğine de devam Kızıltuğ, yazılı eserleriyle de tanınıyor.

Üstün seviyede flütçü, piyanist, çellist gibi sanatkarlar yetiştiren Kızıltuğ, "Trabzon Öğretmen Okulu mezunu olup pedagojik formasyona da sahip olmam ve öğretmenlik mesleğine olan tutkum dolayısıyla, müzisyenlikle birlikte 1980 yılına kadar öğretmenlik mesleğine de devam ettim... Hayatımın dramatik sayfaları vardır: İlkokulu 1946'da bitirdiğim halde, ortaokula, gözlerimin zayıflığı nedeniyle ancak 1950-51 ders yılında kavuşabildim. Öğretmen okulunu Trabzon'da okudum ve 1956'da İstanbul'a ulaşabildim. 21 yaşına gelmiştim. Sanat eğitimi için on beş koca yılı kaybetmiştim. Bu zamanın telafi edilmesi mümkün değildi elbette. İşte o zaman kutsal öğretmenlik mesleği, imdadıma yetişti. Küçük yaşta kabiliyetli öğrencileri yetiştirip ideallerimi onların gerçekleştirmesini sağlayacaktım. Üstün seviyede Flütçü, Piyanist, Çellist yetiştirdim. Hem yurt içinde hem yurt dışında çok başarılı oldular." dedi.

Kızıltuğ'un Müzik Sohbetleri adlı kitabında adı geçen sanatçılar şöyle:

Yasemin Uybadın (Gitarist)
Dr. Şebnem Uşen (Flütist)
Kemençevi Derya Türkan
Dilek Türkan (Ses Sanatkarı)
Tanbûri Ege Gamze Yıldız
Sedef Erçetin Atala (Viyolonsel)
Nalan Özyasan Çakır (Keman)
Tanbûri Murat Aydemir
Bahar Demirel (Dramatik Soprano)
Serap Çağlayan (Kaanun)
Udi Serhan Aytan
Ayşe Tütüncü (Piyanist) ve
Selahattin Atuner

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Hemşerimiz olduğu için demiyorum sade bir gerçeği dile getiriyorum: Klasik Türk Müziği ve müzik tarihimizin yaşayan en büyük hafızası. Ondan eksiklerimi tamamlamış olmaktan onur duyarım.