"Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması"nın başvuruları başladı

Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce "Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması" düzenlendi.

"Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması"nın başvuruları başladı
Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce "Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması" düzenlendi.

Yarışmanın koordinasyonundan sorumlu Sadettin Önsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in girişimleriyle Karadeniz müziğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına "Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması"nı düzenlediklerini söyledi.

Yarışmaya başvuruların başladığını ifade eden Önsel, yarışmanın, Türkiye'nin müzik repertuvarına yeni eserler kazandırmak üzere düzenlendiğini belirtti.

Başvuruların 9 Mart 2018'de sona ereceğini kaydeden Önsel, Karadeniz müziklerinden oluşan bestelerde baş saz olarak kemençenin yer alacağını ve ayrıca gitar, bağlama ve kemana da yer verileceğini aktardı.

Önsel, yarışma sonunda birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye ise 3 bin lira ödül verileceğini söyledi.

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve ilçelerini kapsayan bölgesel bir yarışma düzenlediklerini dile getiren Önsel, "Afiş ve pankartlarımızı astık. Müziğe yetenekli olan herkesi yarışmaya bekliyoruz. Yarışmada Karadeniz müziğinin gelişmesinde emeği geçen 5 kişi jüride yer alacak." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.