Dede Korkut olur da aşıklar olmaz mı?

Bayburt’ta büyük bir coşkuyla devam eden 24. Dede Korkut Şölenlerinin üçüncü günü programı düzenlenen Aşıklar Şöleni ve herfene ile devam etti.

Dede Korkut olur da aşıklar olmaz mı?
Bayburt Postası - Etkinlikler kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan Kaleardı Mahallesi Dede Paşa Şehir Parkında gerçekleşen programda ilk olarak halk oyunları gösterileri yapıldı. Bayburt Bar ekibi, Orhan Gazi Belediyesi Folklor ekibi, Gümüşhane Belediyesi Gümüş Dans Grubu ve Azerbaycan’dan gelen Kafkas dans topluluğunun sergilediği folklor gösterileri ilgiyle izlendi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından sahne alan âşıklar Süphani, Kul Nuri, Rahim Sağlam ve Murat Piroğlu seslendirdikleri birbirinden güzel türkü ve deyişlerle meydanı dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattılar.

Program Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı  Albay Davut Balibaşa ve Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk’un aşıklara çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.