‘Bizim Türküler’ Türkü Yarışması'nda final heyecanı

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen ‘Bizim Türküler’ adlı türkü yarışmasında final heyecanı yaşandı.

‘Bizim Türküler’ Türkü Yarışması'nda final heyecanı
Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen ‘Bizim Türküler’ adlı türkü yarışmasında final heyecanı yaşandı. 13 öğrencinin performans sergilediği yarışmada Kader Top ‘Mızıka Çalındı’ adlı eserle birinci, Fatmanur Arduç ‘Bir Sandığım Vardı’ adlı eserle ikinci ve Oğuzhan Saka, Mustafa Ahıskalıoğlu’na ait ‘Mendilinde Kar Getir’ adlı eserle üçüncü olurken, Jüri Özel Ödülü ise Recep Kırıcı’nın ‘Giydim Çarıklarımı’ adlı eserini seslendiren Sabire Kurtoğlu’nun oldu.



Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Bayburt Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ve davetliler katıldı.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, türkülerin Anadolu insanının özü ve yüreği olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“BAYDER, 2010 yılında gelenekten geleceğe sloganıyla kurulan, tarihimizi, kültürümüzü, edebiyatımızı yaşamayı yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı şiar edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur.

Bugün de kültürel öğelerimizin önemli bir bölümünü oluşturan türkülerimiz ile sizlerle birlikteyiz.
Türkülerimiz özümüzdür,  yüreğimizdir. Umuttur, aşktır,hasrettir, özlemdir, vefadır…

Toprağın uyanması, rüzgarın esmesi karın yağmasıdır. Türkülerimiz Çoruh'un akması, Şehit Osman'ın Duduzar'a bakmasıdır. Kalenin ortada dik ve mağrur durmasıdır.

Türkülerimiz bizi bize anlatan, bizi bize tanıtan yürek seslerimizdir.

Bu akşam dinleyeceğimiz eserler Bayburt'un köklü müzik geçmişinden sadece bir demet.

Bu nadide kültürümüzün gündemde tutulması , gençliğimize sevdirilmesi derneğimizin mühim bir vazifesidir.

Yaklaşık 2 buçuk ay süren bir çalışmanın final gecesindeyiz. Bugün sahneye çıkacak tüm yarışmacılara başarılar dilerken, sonuç ne olursa olsun kazanın kültürümüz ve Bayburt Türküleri olduğunu hatırlatmak isterim.

Programda emeği olan BAYDER Ailesine, yarışmacılarımızın müzik eğitimine katkı sağlayan bağlama hocamız Oğuzhan Mercimek'e ve bugün bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize derneğim ve şahsım adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”



Müzik öğretmenleri Murat Mecit Ayüz, Serhat Oğuz Karaoğlu ve Şeyma Develi’nin jüri üyeliği yaptığı yarışmada jüri başkanlığını ise Türk Musîkisi ve Türk Edebiyatının önemli ismi, ‘Bayburt Şikesteleri’nin yazarı Fırat Kızıltuğ’un yaptı.

Fırat Kızıltuğ sahne aldı

Yarışmacıların performanslarını sergilemesinin ardından programda Fırat Kzıltuğ da sahne aldı. Kızıltuğ, Remzi Çağıldak’a ait ‘Bayburt Bayburt Ne Güzel Yurt’ adlı eser ile bestesi kendisine ait olan Necip Fazıl’ın ‘Zindanda Mehmede Mektup’ adlı eserini seslendirdi. Kızıltuğ’un performansını davetliler ayakta alkışladı. 

BAYDER Başkanı Fatih Dündar’ın 13 yarışmacıya katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim ettiği programda birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve jüri özel ödülü layık görülen yarışmacıya 500 lira para takdim hediye edildi. Yarışmacıların ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.