Azerin ve İlyas Yalçıntaş konserine büyük ilgi

24. Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri'nde en çok ilgiyi konserler gördü. Azerbaycanlı sanatçı Azerin ve Pop Müziğinin son dönem gözde isimlerinden İlyas Yalçıntaş'ın sahne aldığı konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Azerin ve İlyas Yalçıntaş konserine büyük ilgi
Bayburt Postası - Şair Zihni Kent Ormanı'nda bulunan Amfi Tiyatroda Naci Ahıskalıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen programda ilk olarak halk oyunları gösterileri yapıldı. Gümüşhane Belediyesi Gümüş Dans Grubunun sergilediği folklor gösterileri ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk halk oyunları antrenörü Âdem Dal’a günün anısına Bayburt Saat Kulesi biblosu ve çiçek takdiminde bulundu.

Azerin gönüllere dokundu

Halk oyunlarından sonra sahne alan Türk müziğinin güçlü sesi Azerin, türkülerin en güzel örneklerinden oluşan repertuarını dinleyenlerin beğenisine sundu. “Sarı Gelin” türküsü ve “Çırpınırdı Karadeniz” marşlarını da seslendirsen Azerin, Bayburtluları mest etti. Konserin ardından Belediye Başkanı Mete Memiş Azerin’e Bayburt Saat Kulesi biblosu ve çiçek hediye etti.

"Karabağı, Hocalı’yı Unutmadık"

Hediye takdiminin ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Memiş, “Azerbaycan’dan gelen kardeşime, Bayburt’tan oradaki bütün kardeşlerimize ifade ediyoruz ki Azerbaycan’da bir kardeşimizin parmağına diken değse, ayağı taşa değse Türkiye üzülür, ağlar Bayburtlum kana boğulur. Biz Bayburt olarak Azerbaycan’ı unutmadık. Karabağ’ı, Hocalı’yı unutmadık. Unutmayalım ki o zalimler, o alçaklar tarihte Müslüman Türk’e, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza bu kötülükleri yapamasınlar. Onlar yüz yıl önce Bayburt’ta yapmıştılar. Aynı soydur, aynı kandır. Ders almazlarsa, tokat yemezlerse tekrar ettirecekler. Dün Hocalı’da yaptılar. Diyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yardımlarıyla Türk Dünyası’nı umudu olarak, Müslüman ümmetin, ezilen bütün insanların umudu ve ümidi olarak yeniden büyük Türkiye’nin inşası yakındır" diye konuştu.




"Gençlerimizden ümitliyiz"

Konuşmasında gençlere ümit beslediklerini söyleyen Memiş, “Sevgili gençler bunu sizlerde görüyoruz. Birileri sizden umutsuz olsa da, size ümit beslemeseler de, sizi beğenmeseler de biz biliyoruz ve inanıyoruz ki siz dün 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında, şairin ifadesiyle, 'Öyle bir iman öyle ihlâs ki / Secde eder cümle canlı ve bitki/ Bir temmuz akşamı Allah şahit ki/ Şaha kalkmış vatan idi Mehmedim.'  O Mehmet’in torunları olarak 15 Temmuz alçak darbe girişiminde o tanklara kafa atarak, o toplara kafa tutarak bu milletin geleceği olduğunuzu ispat ettiniz. Akif’te ifadesini bulan asımın nesli oldunuz. Namusumuzu çiğnetmediniz, çiğnetmeyeceksiniz. Ve siz üstadın Necip Fazıl'ın ifadelerinde yer buldunuz.  Ve onun beslediği ümidi göstererek 15 Temmuz'da can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara olduğunuzu, yiğit ve kararlı olduğunuzu âleme ispat ettiniz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde sahne sırası bu kez Türk pop müziğinin son yıllarda yıldızı parlayan isimlerinden İlyas Yalçıntaş’a geldi. Yalçıntaş seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Bayburtlular'a unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşlar, İlyas Yalçıntaş’ın birçok şarkısına büyük bir coşkuyla eşlik ederken gece Vali Ali Hamza Pehlivan ve Başkan Mete Memiş’in Yalçıntaş’a Bayburt Saat Kulesi biblosu ve çiçek hediye etmeleriyle sona erdi.



Anahtar Kelimeler:
AzerinIlyas Yalçıntaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.