Eşarp, şalı tahtından etti!

Özellikle gençler arasında yaygın olan şal modası yerini yeniden eşarba bırakmaya başladı. Dünyaca ünlü markalar koleksiyonlarına eşarpları taşımaya başlarken, eşarp şala kaptırdığı tahtını geri aldı.

Eşarp, şalı tahtından etti!

Özellikle gençler arasında yaygın olan şal modası yerini yeniden eşarba bırakmaya başladı. Dünyaca ünlü markalar koleksiyonlarına eşarpları taşımaya başlarken, eşarp şala kaptırdığı tahtını geri aldı.

Sezonun iddialı renkleri eşarplarda geometrik, puantiyeli, floral ve ekose desenlerle karşımıza çıkarken, sadelikten yana olanlar içinde oldukça çeşitli alternatifler yer alıyor. Her moda akımında olduğu gibi tesettür modasında da lüks markalar ve tasarımcılar sezonun trendlerinin belirlenmesinde önemli rol oynuyor.

Hermes’in 13 Şubat’ta satışa sunmaya hazırlandığı 4 parçalık koleksiyonu etnik desenlerden oluşuyor. Desenler sadelikten yana olan bayanlar için de şatafatı seven bayanlar için de oldukça ideal. Bu kış, özellikle tesettür modasına hizmet eden diğer markaların benzer çizgilerde koleksiyonlar çıkarması muhtemel. 

Burberry’nin eşarp koleksiyonunda ise artık klasikleşen ekose desenin modern çizgiler ile harmanlanarak sezonun trend renkleri ile sunulduğunu görüyoruz. Koleksiyonda özellikle bordo, petrol yeşilli ve mavi hakim. Bununla birlikte markanın klasik çizgisinin dışına çıkarak hazırladığı leopar desenler şimdiden favori ürünler arasında yer alıyor.


Dünya modasının önemli oyuncularının ardından Türkiye’den dünyaya açılan lüks giyim markası Vakko’nun eşarp koleksiyonunu atlamamak gerekiyor. Vakko eşarplarda bu yıl modern çizgiler ve canlı renkler hakim.

Lüks markalardan “ulaşılabilir markalara” gelecek olursak, eşarp denildiğinde akla ilk gelen markalardan olan Aker’in koleksiyonunda ise şiirsel renk dalgalanmalarını da içine alan fildişi, gece mavisi, pudra pembeden oluşan zengin renk paletiyle görücüye çıkıyor. Retro akımını ve 1970’lerin esintisini günümüze başarıyla uyarlayan Aker yeni sezon eşarp, çanta ve hazır giyim koleksiyonları; sonbaharın koyu renk çiçekleri ve avangart temalarını canlı bir görünüme kavuşturuyor.



İlk defa Aker tarafından nano teknolojisi ile üretilen eşarp modelleri su geçirmediği gibi yağ lekesi de tutmuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.