Yunan gazeteleri: Skandallara rağmen 'Sultan I. Erdoğan' tahta oturdu

Yunan gazeteleri, Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olmasınnı ilk sayfadan duyurdu. Gazeteler, “Sultan Erdoğan tahta oturdu” başlıklarını ön plana çıkarırken, Erdoğan’ın son dönemdeki profilinin...

Yunan gazeteleri: Skandallara rağmen 'Sultan I. Erdoğan' tahta oturdu
Yunan gazeteleri, Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olmasınnı ilk sayfadan duyurdu. Gazeteler, “Sultan Erdoğan tahta oturdu” başlıklarını ön plana çıkarırken, Erdoğan’ın son dönemdeki profilinin dışta rahatsızlık kaynağı olduğunu savundu.

ELEFTHEROTİPİA

Elftherotipia gazetesi, “Sultan-Başkan Tayyip Erdoğan” başlıklı haberinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sultanlık’ tahtına yüzde 52’lik oyla oturma başarısı gösterdiğini yazdı. Gazete, “Erdoğan’ın bir sonraki hedefi, iktidar partisinin 2015 seçimlerinde benzer bir çoğunluk elde ederek Anayasa’yı değiştirmek ve cumhurbaşkanlığı yetkilerini arttırmak” yorumunda bulundu.

ETHNOS

“Erdoğan I, muzaffer” başlıklı haberinde Ethnos, ‘Sultan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tahta oturdu.” dedi. Gazetede yer alan haber-yorumda, “Muzaffer Erdoğan’ın özellikle dış politika ve Orta Doğu’ya karışması sebebiyle çeşitli tehlikelere maruz kaldığı”nı yazan Ethnos, “Erdoğan Müslüman Kardeşler, Hamas ve IŞİD’e verdiği destekle, dışta yüksek tehlike, içte ise İslamcı politik tekelini garanti altına alıyor.” iddiasında bulundu.

TA NEA

“Skandallara rağmen yüzde 53 ile siyasi hakimiyet” başlıklı haberinde Ta Nea gazetesi, Erdoğan’ın siyasi oyunda yüzde 53’lük oranla cumhurbaşkanı seçildiğini yazdı.

EFİMERİDA TON SİNTAKTON

Efimerida Ton Sintakton ise Erdoğan’ın ilk defa halk tarafından 12. cumhurbaşkanı seçildiğini belirttiği haberinde, Erdoğan’ın çevresindeki insanlardan oluşan yeni hükümeti atamaya hazırlandığı değerlendirmesinde bulundu.

TO VİMA

Son olarak To Vima gazetesi, “Sultan Erdoğan’ın değişimi” başlıklı haber-yorumunda, “Modern Türkiye’nin –Mustafa Kemal’den sonra- en güçlü siyasetçisi, halkın adamı Erdoğan’dır. Erdoğan, toplum üzerindeki askeri vesayeti kırdı. Buna rağmen özellikle dışta, komplo teorilerini Gezi Parkı eylemlerini sert bir şekilde bastırmak için kullanması, skandal suçlamaları, Gülen hareketiyle ilişkileri bulunduğu iddiası ile emniyet ve yargıya uygulanan pogrom (saldırı), istihbarat teşkilatının güçlendirilmesi, medyanın ve işadamlarının baskı altına alınması gibi konular en azından rahatsızlık verici bir profil oluşturuyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.