Vali Odabaş: “Yerel basın artık daha güçlü”

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Vali Odabaş: “Yerel basın artık daha güçlü”
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti. BGC Başkanı Yaşar Yıldız ve cemiyet üyeleri ile bir araya gelen Vali Odabaş’ın ziyaretinde yerel yayın yapan 9 gazetenin 2 gazete çatısı altında birleşme kararı da gündeme geldi.

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) yerel medyanın nitelik ve etkinliğinin artırılması amacıyla iki yıl önce başlattığı çalışma kapsamında Bayburt’ta birleşen gazeteler ile ilgili “Günlük ve yerel gazete olarak ilimizde dokuz adet gazete çıkıyor ama yeterli kalitede habercilik yapmıyordular” diyen Vali Odabaş, “Ama şu an birleşerek iki adet ama çok daha kaliteli, okunabilir ve fayda sağlanacak kalitede, ekonomik anlamda da daha güçlü hale gelen gazetelerimiz oldu. Bu konuda herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasında, Bayburt’ta görev yapan basın mensuplarının ilin hassasiyetlerine duyarlı yayın yaptıklarına da değinen Vali Odabaş, "Sizler bizim kulağımız, sesimiz ve yeri geldiğinde de ikaz mekanizması konumundasınız. Bayburt’ta görev yapan basın mensuplarımız ilin hassasiyetlerine duyarlı, dikkatli ve kamu vicdanını rahatsız etmeden görevlerini yerine getiriyorlar” dedi.

Bayburt'ta daha önce ilan alan dokuz gazete olduğunu ve birleşme kararı sonrası Bayburt Sıla ve Çoruh'un Doğduğu Yer gazetelerinin çatısı altında yayın hayatına devam ettiğini belirten BGC Başkanı Yaşar Yıldız da, "Yaklaşık üç aylık bir çalışma sonrası ilimizde günlük yayın yapan ve ihale alan dokuz gazetemizin sahiplerinin birleşmesi ve fedakârlıkları sonrası Bayburt'ta iki gazetemiz yayın hayatına devam etmektedir. Artık ilimizde okunabilir ve daha güçlü bir yerel basınımız var. Yayın hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. 

Yıldız, birleşme kararı ile ilgili destek veren Vali Odabaş’a ayrıca teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.