Vali İpek, ''Anadolu’nun Sesi''ne konuk oldu

Bayburt Postası - Bayburt Valisi Hasan İpek, Anadolu’nun Sesi adlı programa konuk oldu. Programda, sunucu Hakan Tuzcu’nun sorularını yanıtlayan Vali İpek, Bayburt’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali İpek, Bayburt’un hem kültürel hem de tarihi açıdan önemini dile getirdiği konuşmasında, bölgedeki en önemli sorunun tanıtım eksikliği olduğunu söyledi. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Anadolu’nun Sesi” adlı program büyük bir ilgi görüyor.

Vali İpek, ''Anadolu’nun Sesi''ne konuk oldu

Yaklaşık 1 saati aşkın süren ve yerel medyadan haberlere de yer verilen “Anadolu’nun Sesi” adlı programda, Bayburt yerel basınından konu ve konuk olmaması dikkat çekti...Bayburt Postası - Bayburt Valisi Hasan İpek, Anadolu’nun Sesi adlı programa konuk oldu. Programda, sunucu Hakan Tuzcu’nun sorularını yanıtlayan Vali İpek, Bayburt’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali İpek, Bayburt’un hem kültürel hem de tarihi açıdan önemini dile getirdiği konuşmasında, bölgedeki en önemli sorunun tanıtım eksikliği olduğunu söyledi. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Anadolu’nun Sesi” adlı program büyük bir ilgi görüyor.

TRT Anadolu Kanalı’nın hafta içi her sabah Ankara’dan canlı olarak yayınladığı ve yerel medyadan haberlere de yer verilen “Anadolu’nun Sesi” programının konuğu bu defa Bayburt Valisi Hasan İpek oldu.

Programda Bayburt’un çok önemli tarihi ve kültürel eserlere sahip olduğunu dile getiren Vali İpek, bir tanıtım seferberliği başlattıklarını dile getirdi. Şehrin en önemli sorununun geçmişten gelen bir ulaşım sorunu olduğunu da dile getiren Vali İpek, son zamanlarda yapılan karayolu ve tünel çalışmalarıyla Bayburt’un daha önemli bir yer haline geleceğini ifade etti.

Vali İpek, yeni kurulan Bayburt Üniversitesi’nin şehre ekonomik anlamda çok katkıda bulunduğunu da kaydetti. Yaklaşık 4 bin 500 öğrenci sayısına ulaşan üniversite nüfusunun orta vadede daha çok artacağını ve bunun da Bayburt’un gelişmesini hızlandıracağına işaret etti.

Bayburt’un güvenlik açısından Türkiye’nin en yaşanılabilir ili olduğunu da sözlerine ekleyen Vali İpek, yapılan yatırımlarla bölgenin turizm alanında da alternatif bir şehir olacağını dile getirdi.

Vali İpek, program sonunda, Bayburt’a yer verdikleri için TRT’ye ve kurum personeline teşekkür etti.

Yaklaşık 1 saati aşkın süren ve canlı olarak yayınlanan programa Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak da telefonla katıldı.

Yerel basından konu ve konuk olmaması dikkat çekti!

Yurdun her bölgesinde yaşanan gelişmelerin aktarıldığı zengin haber içeriğinin yanında, yerel medyadan haberlere de yer verilen “Anadolu’nun Sesi” adlı programda, Bayburt yerel basınından konu ve konuk olmaması dikkat çekti. Yerel yönetimlerden, akademisyenlere, kamu kurumu yöneticilerden, üst düzey temsilcilerine kadar birçok ismin konuk olduğu programa daha önce, farklı şehirlerden yerel ve yaygın basın temsilcileri de katılmıştı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu işbirliğiyle geçen yıl 20 Aralık'ta yayın hayatına başlayan "Anadolu'nun Sesi" programında 50-60 yerel gazetenin birinci sayfalarına çıkan haberlere de yer verilmişti. Bugüne kadar 139 program gerçekleştiren Anadolu'nun Sesi'ne yaklaşık 250 konuk katıldı. İkinci yayın dönemini sürdüren Anadolu'nun Sesi'nde, toplam 210 bölümün yayınlanması öngörülüyor.

Karakaya: “Yerel basının sesini tüm Türkiye’ye duyuruyoruz”

Anadolu’nun Sesi  programının 2011 yılı değerlendirmesini yapan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, “Anadolu’nun Sesi” programına duyulan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirterek “Program sayesinde yerel basına yaptığımız katkılara farklı bir yön eklenmiş oldu. Görsel medyanın daha geniş bir kitleye ulaştığından hareketle hazırladığımız programla yerel basının sesini tüm Türkiye’ye daha hızlı ve etkili ulaştırabiliyoruz.” dedi.

Karakaya, kurum tarafından son dönemde yürütülen çalışmalardaki gelişimin ve değişimin ilgili tüm kesimler tarafından fark edildiğini belirterek, “Genel Müdürlüğümüzün haber hizmetleri, basın yayın hizmetleri ve enformasyon hizmetleri olarak özetlenebilecek görevlerini yürütürken daha atak ve çok yönlü projelerle destekliyoruz. Böylece hizmetlerin daha genişletilmesi, sorunların tüm kesimlerin görüşleri ile çözümlenmesi ve gelişen teknolojiye uyumlu yeni yapılar oluşması sağlanıyor” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.