TGC'den Bayburt Postası'na 'Jüri Özel Ödülü'

Bayburt Postası, bir ulusal ödülün daha sahibi oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “2016 Yerel Medya Ödülleri" sahiplerini buldu. Jüri Özel Ödülü'nü Bayburt Postası Gazetesi adına sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okutmuş Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver’in elinden aldı.

TGC'den Bayburt Postası'na 'Jüri Özel Ödülü'
Bayburt Postası - TGC-KAS 19. Yerel Medya Ödülleri sahiplerini buldu. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 30’ncu Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda en yi haber dalında ikincilik ödülü alan Bayburt Postası'na bir ödül de TGC'den geldi. Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen Bayburt Postası'nın ödülünü gazetemizin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okutmuş Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver’in elinden aldı.

Yerel medyayı desteklemeyi sürdüren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin  Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği “2016 Yerel Medya Ödülleri Töreni” Beşiktaş Conrad Otel’de yapıldı. Haber, Fotoğraf ve Sayfa düzeni dalında altı gazeteci düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

 
Törende Batman Çağdaş Gazetesi’nden Arif Arslan haber, Diyarbakır Tigris Haber Gazetesi’nden İlyas Akengin fotoğraf, Eskişehir Anadolu Gazetesi’nden Türker Atak sayfa düzeni dalında ödüllerini aldılar. Hürriyet Gazetesi Akdeniz İlavesi’nden Salim Uzun’un haberi, Bursa Yeni Dönem Gazetesi’nden Ali Şahin’in hazırladığı 1.sayfa övgüye değer bulundu. Bayburt Postası Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okutmuş ise Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Törenin açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer’in yaptı. Törenin sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş üstlendi. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş 19 yıldır süren işbirliği süresince 116 gazetecinin ödül aldığını belirtti. Sibel Güneş TGC ile KAS’ın düzenlediği 85 yerel medya seminerlerinde ise 8 bini aşkın gazetecinin sertifika aldığına dikkat çekti.
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto KAS ile yapılan işbirliğinin eğitim seminerleri ve yerel medya ödülleriyle istikrarlı bir biçimde uzun yıllardır sürdüğüne işaret etti. Başkan Olcayto, “Gazetecilik açısından zor bir süreç yaşıyoruz. 160 meslektaşımız tutuklu. Meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilerin özgürce görevlerini yapabilmelerini istiyoruz. Demokrasinin ülkemizde yeşermesini istiyoruz. TGC olarak meslektaşlarımızın haklarını savunmayı sürdüreceğiz. Yerel medya ödüllerini kazanan meslektaşlarımızı kutluyor, başarıların devamını diliyoruz” diye konuştu.

KAS Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer ise gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek, “Biz vakıf olarak TGC ile yaptığımız seminer ve ödül törenlerinin istikrarlı bir biçimde sürmesinden memnunuz. Türkiye ile Almanya ilişkilerinin geliştirilmesini çok önemsiyoruz. Özellikle vakıf olarak genç Türk ve Alman gazetecilerin yaptığı çalışmaları desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

     
Ödül Töreni

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Ödüller, haber, fotoğraf ve sayfa düzeni dalında verildi.
 
Haber dalında Arif Arslan, Batman Çağdaş Gazetesi’nde 12 Temmuz 2016’da yayınlanan “Ezidiler İçin Gitmek de Kalmak da Zor” haberi ile haber ödülünü kazandı. Arif Arslan ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Recep Yaşar’ın elinden aldı.
 
Haber dalında Salim Uzun Antalya’da yayınlanan Hürriyet Gazetesi Akdeniz ilavesinde 29 Aralık 2016 tarihinde yer alan  “İç Çamaşırı ile Dolaştırdı” başlıklı haberi ile övgüye değer görüldü. Salim Uzun ödülünü Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ten aldı.

Fotoğraf dalında İlyas Akengin Diyarbakır’da yayınlanan Tigris Haber Gazetesi’nde 20 Ocak 2016 tarihinde çıkan “Silopi’de Yarım Özgürlük” başlıklı fotoğrafı ile ödüle değer bulundu. İlyas Akengin'e ödülünü Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş verdi.

Sayfa Düzeni dalında Türker Atak Eskişehir Anadolu Gazetesi’nde 11 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan 8-9. Sayfalarıyla ödüle değer bulundu. Türker Atak ödülünü Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya’dan aldı.
 
Sayfa Düzeni dalında Ali Şahin Bursa’da çıkan Yeni Dönem Gazetesi’nde 19 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan birinci sayfası ile övgü ödülüne değer görüldü.  Ali Şahin ödülünü İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’in elinden aldı.
 
Jüri Özel Ödülü’ne Bayburt Postası Gazetesi değer bulundu. Ödülü Bayburt Postası Gazetesi adına sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okutmuş Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver’in elinden aldı.
 
Törene aralarında TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Tevfik Kızgınkaya, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, ÇGD İstanbul Temsilcisi Uğur Güç, TGC Denetim Kurulu Üyesi Engin Başçı, TGC Denetim Kurulu Üyesi Ercüment Erkul, TGC Onur Kurulu Sekreteri Ergin Konuksever, TGC Balotaj Kurulu Başkanı Nuray Özger, TGC Balotaj Kurulu Üyesi Serkut Bozkurt, TGC Yerel Medya Ödülleri Jüri Üyesi Üyesi Hasan Erşan, Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Hüseyin Irmak, DHA Yeni Medya ve Projeler Direktörü Salih Zeki Sarıdanişment,  Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Gürtunca, TGC Onursal Üyeleri Prof. Dr. Turgay Atasü, Rüştü Bozkurt, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’in de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim Gürbüzer 7 yıl önce

Aldığınız ödüllerle tüm Bayburtluları sevindirdiğiniz gibi, Allah'ta Bayburt Postasının Piri Osman Okutmuşun torunlarını sevindirsin. Hacı Osman Okutmuş'un ruhu şad olsun, kabrinde rahat ve nur içinde yatsın.