Şike fırtınası Taka'yı vurdu!

Bayburt Postası - Şike soruşturması sırasında yaptığı yayınlar nedeniyle Taka Gazetesi 200 bin TL idari para cezasına çarptırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 31 ismin tutuklanmasıyla başlatılan şike soruşturması sırasında, Trabzon'da yayımlanan Taka Gazetesi'nin yayınlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Şike fırtınası Taka'yı vurdu!

Şike soruşturması yerel basını vurdu: Taka'ya rekor ceza!Bayburt Postası - Şike soruşturması sırasında yaptığı yayınlar nedeniyle Taka Gazetesi 200 bin TL idari para cezasına çarptırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 31 ismin tutuklanmasıyla başlatılan şike soruşturması sırasında, Trabzon'da yayımlanan Taka Gazetesi'nin yayınlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Yapılan soruşturma sonucunda Taka Gazetesi'nin 19 Ağustos 2011 tarihli sayısında 6222 sayısı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 22'nci maddesinde yer alan 'sporda şiddeti teşvik edecek şekilde yayın' suçu işlendiği kanaatine varılmıştı.

Sancak: “Şikenin faturası bize kesildi”

Taka Gazetesi yetkilileri, Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak karara itirazda bulunduklarını söyledi. Taka Gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Sancak ise, "Biz Trabzonspor’un haklarını, menfaatlerini savunduk. Trabzonspor’un menfaatlerini savunmak ve Türk futbolunun aklanmasını sağlamak adına yapılan yayıncılık maalesef suç sayılıyor" dedi.

Bölgesel gazete yayımladıklarını ve bölgenin menfaatlerini kollamak durumunda olduklarını kaydeden Sancak, "UEFA’nın FİFA’nın bile kanaat getirdiği şike davasının faturasını maalesef Taka Gazetesi’ne kestiler" diye konuştu.

İnfial ve büyük destek

Taka Gazetesi'ne şike operasyonuyla ilgili yazdığı haberlerden dolayı verilen ceza büyük tepki topladı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti de yazılı açıklama ile olaya tepki gösterdi. Açıklamada, "Basın özgürlüğüne müdahalenin bir parçası olarak nitelediğimiz bu cezanın talep ediliş ve veriliş biçimini, TBMM’de kabul edilen değişikliklerin Cumhurbaşkanı’nın önünde olduğu bir sırada meydana gelmesini doğru bulmadığımızı ve kamuoyu vicdanını yaraladığını belirtmek isteriz" denildi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Kulüp avukatlarımla Taka Gazetesinin yanındayım" derken Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise Taka İlkeleriyle hareket etmiştir. Bu kararın yine yargı yolu ile düzeleceğine inanıyorum dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şikayeti üzerine, savcılık ‘Spor’da şiddetin önlenmesi’ ve kabahatler kanunu çerçevesinde TAKA Gazetesi’ne iki yazıdan dolayı 200 Bin TL para cezası kesmesi büyük infial yarattı. Başta Trabzonspor Başkanı Sadri Şener olmak üzere toplumun bütün kesimlerinden TAKA’ya destek geldi.

Böyle bir cezayı anlamsız bulduğunu belirten Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, “Anadolu basınının sesi olan Taka Gazetesi’ne yönelik yapılanları doğru bulmuyorum. Gerekirse kulüp avukatlarımızla da yardıma hazırız. TAKA Gazetesi’nin susturmaya çalışmak, Anadolu’yu Trabzon’u ve Trabzonspor’u susturmaya çalışmaktır” dedi.

İlkeleriyle hareket etti

TAKA Gazetesi’nin yanında olduklarını belirten Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:

“Trabzon halkı adına konuşuyorum. Trabzon yerel basını, Trabzon halkının ve takımımız Trabzonspor’umuzun alın teri ile elde ettiği haklarını adaletin tecelli etmesinin takipçisi olarak, kamuoyuna iletme sorumluluğunu yerine getirmiştir ve getirmeye de devam edecektir. Biz tüm Trabzon olarak yargıya saygılıyız, Taka gazetemizin belirttiğimiz ilkelerle hareket ettiğine inanıyoruz ve söz konusu para cezasının yine yargı kararıyla düzeleceği kanaatindeyiz. Bu vesileyle, UEFA tarafından şampiyon olarak görülmese, şampiyonlar ligine tabii ki davet edilmemiş olması gereken Trabzonspor’umuzun adeta, UEFA’ca ilan edilmiş şampiyonluğunun Türkiye Futbol Federasyonu’nca tescilini ve bir an önce Trabzonspor’un şampiyonluk hakkının tesliminin, tarafsız spor kamuoyu için ve tüm Trabzon adına belediye başkanı olarak gece gündüz beklemekteyim. “

Basın özgürlüğüne müdahale

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, TAKA Gazetesi ne verilen 100 bin liralık para cezasını eleştiren bir açıklama yaptı. Para cezasının kamuoyu vicdanını yaraladığı denildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bilindiği gibi, Nisan 2011’de çıkarılan 6222 Sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun, üzerinden daha 7 ay geçmeden tekrar TBMM’ne getirilerek değiştirilmiştir. Söz konusu kanunun yapılış ve değiştirilmesi aşamalarında kamuoyuna da yansıdığı gibi Türkiye Futbol Federasyonu görüşleriyle yönlendirici ve etkili olmuştur. Kamuoyundaki son şike olaylarının yargıya taşındığı bir süreçte, söz konusu yasa ile ilgili olarak “ağır şartlar taşıdığı” gerekçesiyle değişiklik isteyen TFF’nin, görevi sadece oluşan kamuoyunu aktarmak olan ve de bunu yerine getiren TAKA Gazetesi hakkında, değiştirilmesini istediği yasaya dayanarak suç duyurusunda bulunup cezai işlem uygulanmasını talep etmesi çelişkili bir davranış biçimidir."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.