Kolaylı, TGK’da güven tazeledi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 2. Olağan Genel Kurulu Fethiye’de yapıldı. Genel Kurulda, Genel Başkan Nuri Kolaylı oy birliği ile güven tazeledi.

Kolaylı, TGK’da güven tazeledi
Bayburt Postası - Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 2. Olağan Genel Kurulu Fethiye’de yapıldı. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen Yaşar Yıldız ve Murat Okutmuş'un katıldığı genel kurulda, Genel Başkan Nuri Kolaylı oy birliği ile güven tazeledi. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına seçildi.
  
Türkiye genelinde 8 federasyon ve bu federasyonlara üye 93 gazeteciler cemiyeti ile basın meslek kuruluşunun üst çatı örgütü olan TGK’nın genel kuruluna 112 delege katıldı.

Divan Başkanlığını Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Başkanı Nazmi Bilgin’in yaptığı genel kurulda divan başkan yardımcılığına BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Divan üyeliklerine de Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen seçildi.

Kongrenin açılışında konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, medya sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan medyanın, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde önemini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çeken Kolaylı, “Tüm gücüyle darbe girişiminin karşısında duran Türk basını, darbenin engellenmesinde çok önemli rol oynadı. Bu nedenle basının günümüzde var olan sorunlarının çözülmesi, geniş kitlelerin doğru, tarafsız ve hızlı haber almasının önü açılmalıdır” dedi.

Kolaylı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ülkemiz, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu’nda yeniden yapılanmaya kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır.

Basın, uzun yıllar hep özgür olma mücadelesi vermiştir. Özellikle 12 Eylül döneminde büyük baskılar yaşanmıştır. Günümüzde de, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddeleri ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içermektedir. Gazeteciler yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanabilmektedir. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir.”

Konuşmasında medya sektöründeki çalışma koşullarına, gazetecilerin yıpranma hakkına, mesleki düzenleme ihtiyacına, televizyon yayıncılığı ve sorunları ile internet yasasına da değinen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Konuşmamın sonunda, demokratik, laik, çağdaş hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sektörümüze ilişkin düşüncelerine vurgu yapmak istiyorum. Şöyle diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.”

Yıldız, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı seçildi 

Genel Başkan Kolaylı’nın konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları ile bilanço görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. TGK Genel Kurulunda son olarak seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen ve oy birliği ile kabul edilen kongrede Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına seçildi. TGK kurulları şu isimlerden oluştu:

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU KURULLARI 

GENEL BAŞKAN
Mehmet Nuri Kolaylı
 
YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ
Adem Alemdar, Ahmet Yetişen, Alaettin Aslan, Cem Kaytan, Deniz Güçer, Erdoğan Erişen, Ergun Ata, Feridun Fazıl Özsoy, İsmet Akıncı, Mehmet Abdioğulları, Mehmet Aydın, Mehmet Çelik, Mehmet Ergun, Mevlüt Yeni, Murat Atay, Nazmi Pınar, Osman Hakan Kiracı, Sefa Özdemir
 
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
Ali Cihangir, Ali Er, Atila Durak, Ayhan Polat, Bekir Bayram, Mehmet Emin Turpçu, Osman Nuri Boyacı, Sinan Tunç
 
DENETİM KURULU ASIL ÜYELERİ
Hürmüz Seda Köktener, Hüseyin Oğuz, Mustafa Erkan Yılmaz
 
DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
Ahmet Yenigün, Barış Yalçınkaya, İbrahim Güneş
 
ONUR KURULU ASIL ÜYELERİ
Adnan Taraşlı, Derya Sarılarlı, Haydar Karaduman, İ. Nazmi Bilgin, İhsan Tunçoğlu, Mustafa Arslan, Ramazan Demir, Şevket Erzen, Şevket Karahan, Turgut Özdemir, Zeki Dışkaya
 
ONUR KURULU YEDEK ÜYELERİ
Ahmet Genç, Ali Filizkan, Hatice Türkan, Lokman Koyuncuoğlu, Zeki Alkan
 
YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ASIL ÜYELERİ
Alpaslan Başaran, Aslan Deveboynu, Aydın Deniz, Aytekin Polatel, Emrullah Özbey, Ercan Atay, Erkan Sağlam, İhsan Uluözlü, Müjdat Çetin, Orhan Üngör, Osman Koca, Rıza Özel, Salih Kılınç, Selim Tiran, Sezai Köprülü, Yaşar Yıldız (Başkan)
 
YÜKSEK İSTİŞARE KURULU YEDEK ÜYELERİ
Bostan Yılmaz, Bülent Ayhan, Fatih Sevinç, Mesut Bölük, Mustafa Bayrak, Onur Sağsöz, Şeref Yaşar, Turhan Koyuncu, Ümit Babacan
 
BASIN ETİK KURULU ASIL ÜYELERİ
Arif Kurt, Cengiz Selci, Deniz Başlı, Ercüment Daşdelen, Gökhan Aytaç, Güngör Yavuzarslan, Metin Kaya, Selim Tiran, Tevfik Fikret Sönmez, Üstün Tuncer
 
BASIN ETİK KURULU YEDEK ÜYELERİ
Cengiz Demirel, Erhan Dabak, Levent Silistre
 

Anahtar Kelimeler:
Nuri Kolaylı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.