Karakaya: “Yerel medyayı tüm dünya ile buluşturacağız”

Bayburt Valiliği tarafından organize edilen ''Yerel Medya Bilgilendirme Toplantısı'' için Bayburt’a gelen Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, toplantı öncesinde Bayburt Valiliği ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Karakaya ve Akyön, ziyaretlerin ardından toplantının yapılacağı Şair Zihni Kültür Merkezi’ne geçti. 

Karakaya: “Yerel medyayı tüm dünya ile buluşturacağız”

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Bayburt Valisi Kerem AlBayburt Valiliği tarafından organize edilen ''Yerel Medya Bilgilendirme Toplantısı'' için Bayburt’a gelen Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, toplantı öncesinde Bayburt Valiliği ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Karakaya ve Akyön, ziyaretlerin ardından toplantının yapılacağı Şair Zihni Kültür Merkezi’ne geçti. 

Toplantıda konuşan Karakaya, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 90 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, müdürlüğün geleneksel bir medya geleneğine sahip olduğunu söyledi. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün bir çok etkinliğin yanı sıra bir ayağının dış dünyada, bir ayağının yaygın ve yerel medyada olduğunu ifade eden Karakaya; ''Bilgilendirme toplantılarındaki amacımız, yerel gazetelerin kalitesini artırmaktır. Zaman zaman bölgelerimizi, illerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Amaç, yerel medyayı tanımak, onların sorunlarını dinlemektir” dedi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat KarakayaBasın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön

 

 

 

 

 

 

 

 

Karakaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi :

“Soruları yerinde yanıtlamak imkânı buluyoruz”

“Gezdiğimiz il ve bölgelerde geldiğimiz sonuç birçok bilginin ve sıkıntının bize ulaşmadığını gördük. Yerel sorunlara yerinde tanık olmak, ili ve o ilin kültürünü tanımak, yüz yüze görüşmek bizim, çok önemsediğimiz konulardır. Bu çalışma bizlere çok katkı sağlıyor. Yerel medyada çalışanların sorularını yerinde yanıtlamak imkânı buluyoruz. Soru işaretleri, tereddütler var ise bunları yerinde cevaplıyoruz.

Türkiye'nin son yıllardaki gelişmişliği ile birlikte sınırlarını da aştı. Biz de istiyoruz ki, yerel basınımız, yerelde etki yapsın, yerel demokrasinin gelişmesine katkıda bulunsun. Bunun paralelinde Türkiye'de sesini ülkemiz gündemine de taşısın istiyoruz. Bununla birlikte aynı zamanda yurt dışına da ulaştırsın. Biz, bunun için gerekli alt yapıyı sağlamaya çalışacağız. Bunun için kullandığımız bazı enstrümanlar var.”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Yerel medyayı Türkiye ile tüm dünya ile buluşturacağız”

“Uluslararası standartlarda iki ay gibi kısa sürede hizmete girecek olan bir web sayfa oluşturuyoruz. Bu sayfa ile yerel medyayı Türkiye ve tüm dünya ile buluşturacağız. Her sabah, Sayın Başbakanımız kalktığı vakit Bayburt’taki gazetelerde ne var bu web sayfasından rahatlıkla görebilecekler. Açılışı yapılan TRT Anadolu kanalında yazılı basın ayağı da olsun istedik. Bununla ilgili olarak da ciddi bir çalışmamız var, önümüzdeki günlerde tamamlamayı düşünüyoruz. Tüm bunların yanı sıra hatamız var ise yapacağımız çalışmalarla kendimizi düzeltmek istiyoruz.''

Basın Yayın Dairesi Başkanı Bahattin Akyön ise, değişiklik yapılan Basın Yayın Yönetmeliği ile bilgiler vererek,  basın kartları ve yaşanan sorunlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplantıda konuşan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise Bayburt’ta görev yapan yerel basın hakkında bilgiler verdi:

“Bayburt, Türkiye’nin en küçük illerinden bir tanesi. Ama tarihi çok eski bir geçmişe sahip. Bayburt basını bu paralelde elbetteki yerini almıştır. Bayburt’ta ilk çıkan gazetemiz Bayburt Postası şu an 60. yayın yılını kutlamaya hazırlanıyor. Yine ilimizde 6 gazetemiz, 3 radyomuz bulunmaktadır. İstanbul’da 20 yıldır aylık olarak çıkan bir dergimiz mevcut. 34 üyesi bulunan Bayburt Gazeteciler Cemiyetimiz var. Yapılacak olan iyileştirme çalışmalarıyla daha da iyi şartlara kavuşacağımıza inanıyoruz.”

Toplantıya Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön’ün yanı sıra, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Bayburt Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Cem Çoruh, Bayburt Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Beyza Uçurum, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ile yerel medya ve ulusal ajans temsilcileri katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.