İspanyol basını: Yüzyılın Sultanı, Atatürk’ü geçmek istiyor

İspanyol basını, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesini birinci sayfadan verdi.El Pais gazetesi, “Erdoğan, Türkiye’deki projesini gerçekleştirmek için destek aldı” başlığını attı.El Pais'in Türkiye konusunda...

İspanyol basını: Yüzyılın Sultanı, Atatürk’ü geçmek istiyor
İspanyol basını, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesini birinci sayfadan verdi.

El Pais gazetesi, “Erdoğan, Türkiye’deki projesini gerçekleştirmek için destek aldı” başlığını attı.

El Pais'in Türkiye konusunda uzman gazetecisi Juan Carlos Sanz, seçim sonuçlarıyla ilgili “Yüzyılın Sultanı” başlıklı bir analiz yayınladı. Wikileaks belgesinde geçen “Tayyip Bey Allah'a inanır ama güvenmez.” sözünü alıntılayarak başlayan Sanz, Türkiye’nin kuruluşunun yüzyılına denk gelen 2023’e kadar ülkeyi yönetmek isteyen Erdoğan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü bile geçmek istediğini yazdı.

Erdoğan’ın muhafazakar programıyla yüzde 52 oyla ilk turda cumhurbaşkanı seçildiğine vurgu yapan gazete, kendi taraftarları onu taparcasına sevse bile, muhalifler tarafından her geçen gün otoriterleşmekle suçlandığını kaydetti.

ERDOĞAN’IN CENNETİ ÇANKAYA

El Mundo gazetesinin birinci sayfasına taşıdığı haberde “Türkiye cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan’a mutlak güç verdi” başlığını kullandı. “İslami Atatürk” başlıklı bir portre yayınlayan El Mundo, “Çankaya Erdoğan’ın cenneti. Onun belirsiz amacı. Onun alfa ve omegası.” ifadelerine yer verdi.

Yüzde 52 oy alan Erdoğan’ın daha fazla yönetmek için değişikliklere hazırlandığını aktaran gazete, Erdoğan'ın 2023’e kadar iktidarda kalmak istediğini gizlemediğine dikkat çekti.

La Vanguardia gazetesi ise “Erdoğan cumhurbaşkanı seçimini mutlak çoğunlukla kazandı.” derken, İspanya Devlet Televizyonu TVE, “Erdoğan, ilk turda Türk cumhurbaşkanı seçildi” başlığını attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.