Gazetecilere 10 Ocak müjdesi

Bayburt Postası - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gazetecileri yakından ilgilendiren müjdeli bir haber geldi. 2008 yılında sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişiklikle gazetecilerin yıpranma hakkı uygulamasına son verilmişti. Uzun zamandan beri yıpranma ve başka haklarla ilgili çalışma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müjdeli haberi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde açıkladı.

Gazetecilere 10 Ocak müjdesi

Dün  gece Meclis'te kabul edilen yasaya göre, milletvekilleri, dışarıdan atanan bakanlar ve gazeteciler daha önce olduğu gibi fiili hizmet zammından yararlanacak...Bayburt Postası - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gazetecileri yakından ilgilendiren müjdeli bir haber geldi. 2008 yılında sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişiklikle gazetecilerin yıpranma hakkı uygulamasına son verilmişti. Uzun zamandan beri yıpranma ve başka haklarla ilgili çalışma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müjdeli haberi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde açıkladı.

Konuyla ilgi bilgi veren Çalışma Bakanı Çelik, "Gazetecilerin 4 yıllık fiili hizmet süresi zammı kesintisini ortadan kaldırdık" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın günün anlamına uygun şekilde, 2008'de kaldırılan fiili hizmet süresi zammının çalışan gazetecilere verilmesiyle ilgili bir talimatı olduğunu belirten Bakan Çelik, yeni düzenlemeden bizzat gazetecilik mesleğini icra edenlerin yararlanacağını, geçmişten farklı olarak basın kartı şartı getirildiğini ifade etti.

Yasa kabul edildi

Çelik' in müjdesini verdiği tasarı, dün gece Meclis'te kabul edildi. Buna göre, milletvekilleri, dışarıdan atanan bakanlar ve gazeteciler de daha önce olduğu gibi fiili hizmet zammından yararlanacak.

4.5 milyon vatandaşa güzel haber

TBMM'de, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,5 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarı kabul edilerek yasalaştı. Yasanın bazı maddeleri şöyle: Prim borcu olduğu için bir yakınının üzerinden doktora giden Bağ-Kur'lular, SGK tarafından bu konuda kendilerine çıkarılacak borçları ödemeyecek. Emekli olduktan sonra kamuda çalışmaya devam edip, emekli aylığıyla birlikte maaş da alan memurlar, bu aylıklara ilişkin borçlarını taksitlendirebilecek. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlayan öğrenciler 120 gün süreyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.