Gazeteciler Konfederasyonu Ankara’da toplandı

Türk basının en üst kuruluşu olan Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Genel Başkan Nuri Kolaylı Başkanlığı’nda Ankara’da olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Gazeteciler Konfederasyonu Ankara’da toplandı
Türk basının en üst kuruluşu olan Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Genel Başkan Nuri Kolaylı Başkanlığı’nda Ankara’da olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda birçok önemli gündem maddesi tartışılarak karara bağlandı.

Yoğun bir gündem maddesiyle toplanan Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, özellikle Türk basınının yeniden yapılanması konusunda başlatılan ‘kanun tasarısı‘ taslağı çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Medyanın, kendi otokontrolünü sağlaması ve bu alanda yaşatılan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için, basının özgürlük hakkına dokunmadan yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Genel Başkan Nuri Kolaylı, “Bu konuda tüm federasyon başkanlarımız, cemiyet başkanlarımız ve delegelerimizle yoğun bir paylaşım ortamı sürdürüyoruz. Amacımız, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının haklarının korunması ve basına yönelik seviyesiz girişimlerin yasalarla önlenmesidir. En kısa zamanda hazırlattığımız yasa taslağını ilgili kuruluşlara ulaştıracağız ve takipçisi olacağız.” dedi.

Toplantıda, konfederasyonun önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği kısa ve uzun vadeli hedeflerine ilişkin detaylar da görüşüldü.

İkinci Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın, Siirt’te yapılan ilk toplantıda olduğu gibi yine geniş bir katılımla yapılması kararlaştırılan yönetim kurulunda, 75 ilde teşkilatlanan Gazeteciler Konfederasyonu’nda teşkilatlanmanın son birkaç ilde de tamamlanarak yıl sonuna kadar tüm Türkiye’yi kapsaması hedefi konuldu.

Avrupa Birliği Projeleri ile Yerel Basını Güçlendirme çalışmalarının tartışılarak belli bir takvime bağlandığı toplantıda, bir sonraki yönetim kurulu toplantısının bir ay içerisinde yapılarak, çalışmaların değerlendirilmesine karar verildi.

Yönetim kurulu toplantısına Marmara Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Genel Başkan Vekili Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsöy, Genel Başkan Yardımcıları Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Kenan Macit Sayman, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Turgut Özdemir, Genel Sekreter Ergun Ata, Genel Koordinatörler Rıza Özel, Celal Çevirgen, Bülent Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Güney Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Talat Akay, Ahmet Yetişen, İhsan Tunçoğlu, Mehmet Çelik, Osman Hakan Kiracı, Cengiz Selci, Mehmet Ergün, Ali Cihangir ve Denetim Kurulu Üyesi Sinan Tunç katıldı.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.