Gazeteciler Günü unutulmadı

Bayburt Postası- 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da unutulmadı. Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Sağlık Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu birer mesaj yayınlayarak gazetecilerin bu özel gününü kutladılar.

Gazeteciler Günü unutulmadı

''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' unutulmadı... Bayburt Postası- 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da unutulmadı. Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Sağlık Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu birer mesaj yayınlayarak gazetecilerin bu özel gününü kutladılar.

İpek: “Toplumun bilinçlenmesinde basının rolü büyüktür”

Bayburt Valisi Hasan İpekBayburt Valisi Hasan İpek, farklı düşünce ve görüşleri objektif bir şekilde ortaya koyan basının, toplumun bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolünün büyük olduğunu söyledi. Yaptığı yazılı açıklmada, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın demokrasinin, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yeri ve etkisinin olduğunu belirten Vali ipek, “Bu bağlamda ilimizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren tüm basın mensubu arkadaşların '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Özbek: “Bayburt’a yaptıkları katkılar nedeniyle gazetecilerimizi tebrik ediyorum”

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, iletişim özgürlüğünü, insanca yaşamanın, saydam bir yönetime kavuşmanın ve demokratik sistemin temel koşulu sayan gazetecilerin görevlerini yerine getirirken gazeteciliğin temel işlevi olan gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmada göstermiş oldukları hassasiyeti her zaman takdir ettiğini söyledi.

Milletvekili Özbek şöyle devam etti:

“Kamusal bir görev olarak gazetecilik mesleğinin basın yayın meslek ilkelerinde de geçtiği gibi yayınlarda hiç kimseyi ırkı, cinsiyeti, yaşı, sağlığı, bedensel özrü, sosyal düzeyi ve dini inançları nedeniyle kınamadan, düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı ya da incitici yayın yapmadan, içinde bulunduğu toplumu doğru ve objektif bilgilendirme, toplumun hakkını kollama ve yaşanılan olaylarla ilgili halkı bilgilendirme, kurumlarla kişiler arasındaki bilgi akışını sağlama, elde ettiği haberleri kamuoyuna yansıtma gibi görevleri olan ve gece gündüz, yaz kış demeden yasama, yürütme ve yargının yanında dördüncü kuvvet olarak kamuoyunu aydınlatan değerli gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nün kutluyorum. Çalışmaları, gayretleri, eleştirileri, düşünceleri  ve haberleriyle Bayburt’a ve ülkeye yaptığı katkılar nedeniyle gazetecilerimizi tebrik ediyor, tüm gazetecilerimizin çalışma hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum.”

Polat: “Gazeteciler kamuoyu duyarlılığının artırılmasında büyük bir sorumluluk taşıyor”

Belediye Başkanı H. Ali Polat Belediye Başkanı H. Ali Polat, Bayburt'ta görev yapan gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak bir mesaj yayınladı. Gazetecilerin kamuoyu duyarlılığının artması bakımından büyük bir sorumluluk taşıdıklarını belirten Polat, "Şartlar ne olursa olsun tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini başarıyla yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızı kutluyorum. Saygın bir ortamda çağın gereklerine uygun bir şekilde sorumlu yayıncılık anlayışından kopmamalarını arzu ederek, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Polat, gün dolayısıyla Bayburt'ta görev yapan bütün gazete bürolarına çiçek gönderdi.

Prof. Dr. Murat MollamahmutoğluBayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu da, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mollamahmutoğlu, mesajında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, "Her geçen gün önemi ve işlevi artan, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını sonuna kadar kullanması için emek sarf eden değerli basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor ve görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarına da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.  

  

Altan: “Medya, toplumumuzun gözü, kulağı gibidir”  

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat AltanÇalışan gazetecilerin bu özel gününü kutlayan KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan yayımladığı mesajda, “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan medya, toplumumuzun gözü kulağı gibidir” dedi.

“Zor şartlarda görev yapan vefakâr basın mensuplarımız, üstlenmiş oldukları misyon ile daima bağımsız, ilkeli, doğru, tarafsız şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlamışlar ve çoğulcu demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymuşlardır” diyen Altan, tüm gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirtti.

Yıldız: “Bayburt basını Bayburt’a yapılan hizmetlerde öncü bir güç oldu”

BGC Başkanı Yaşar Yıldız10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü dolayısıyla bir açıklama yapan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, “Bayburt’ta zorluklar ve fedakârlıklar içerisinde gazetecilik mesleğini sürdüren tüm arkadaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum” dedi.

Bayburt basınının Bayburt’a yapılan hizmetlerde öncü bir güç olduğunu ifade eden Yıldız, “Yarınların güzel Bayburt’unu oluşturmak adına basın mensuplarımız her türlü fedakârlığı göstermektedir. Doğru ve tarafsız yayın anlayışı içerisinde görevlerini sürdüren ve kamuoyunun bu noktada takdirini kazanan kıymetli meslektaşlarımın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.

Lökoğlu: “Basınımız görevini başarıyla yerine getirmektedir”

Sağlık-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Fikret LökoğluSağlık Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Lökoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basınımızın, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi vardır.  Özelde Bayburt ilimizde, genelde tüm Türkiye’de bu önemli göreve katkıda bulunan, yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız, milletimizin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmektedir ve getirmeye devam edeceğinden hiç kuşkumuz yoktur” denildi.

Lökoğlu’nun açıklamasında “İlimizde de faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ile tüm dünya ya ulaşan güçlü basınımız hepimiz için gurur kaynağıdır. Dünya ile paylaştığımız bu zenginlik Bayburt ilimiz için büyük bir avantaj ve kazanımdır” ifadeleri de yer aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.