Febus’un ışığında, İstanbul Sanat

Bayburt Postası - Febus Medya, hedef büyütmeyi sürdürüyor. Kurulduğu Mart 2011’den itibaren organizasyon ve yönetim ağını sürekli genişleten Febus Medya, kendi alt yapısını oluşturan fikir takımı tarafından hazırlanan projeleri de bir bir hayata geçiriyor.

Febus’un ışığında, İstanbul Sanat

Febus Medya, kültür, sanat ve eğitim dünyasına da adım attı... Bayburt Postası - Febus Medya, hedef büyütmeyi sürdürüyor. Kurulduğu Mart 2011’den itibaren organizasyon ve yönetim ağını sürekli genişleten Febus Medya, kendi alt yapısını oluşturan fikir takımı tarafından hazırlanan projeleri de bir bir hayata geçiriyor.

İlk olarak metin yazarlığı, editoryal işler, basın iletişimi/pr, prodüksiyon, marka yönetimi, tasarım ve baskılı işler gibi bir çok kreatif alanda sektördeki yerini alan ve kısa sürede birçok projeye a’dan z’ye imza atan Febus Medya, kültür, sanat ve eğitim dünyasına da adım attı.

Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Febus Medya, İstanbul Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin (İstanbul Sanat) yönetimini devraldı. 2008 yılında sanatın, sanatsal anlamının yanı sıra toplum inşasında da önemli bir sosyal rol üstlendiği bilincine yönelik kurulan ve kısa bir süre öncede Febus Medya’nın yönetim ağına dahil edilen İstanbul Sanat, geçtiğimiz günlerde ilk etkinliğini düzenledi.

Gökçe OfluOkan Üniversitesi ve Febus Medya’nın da sponsorları arasında yer aldığı Gökçe Oflu’nun “Dokuları Duyumsamak” adlı sergisi Fulya Galeri Artist’te görücüye çıktı. Genç sanatçı Gökçe Oflu’nun atık tuvalet kağıtlarını plastik sanatlarla buluşturduğu çalışmalarını içeren ve sanatçının geri dönüşüme olan hassasiyetini yansıtan bu sıra dışı sergi, 18 Aralık’a kadar sanatseverlere açık olacak.

İstanbul Sanat ve ilk etkinliği hakkında açıklamada bulunan Febus Medya Ajans Başkanı Kürşat Okutmuş, “İstanbul Sanat, Febus Medya’nın kültür ve sanat içerikli projelerine lokomotif görevi üstlenecek. Böylelikle en çok sevdiğimiz alanlardan biri olan kültür ve sanatı merkezimize taşımaya başlamış olacağız. İlk etkinliğimiz genç bir sanatçı olan Gökçe Oflu’nun eserlerine nasip oldu” dedi.

“Aşılmayan duvarlar aşılıyor”

Genç sanatçı Gökçe Oflu’nun sergisi hakkında da bilgi veren Okutmuş, şunları söyledi:

“İstanbul Sanat bir şekilde yola çıktı ve projelerin devamı gelecek. Burada özellikle vurgulamak istediğim başka bir konu var. Fark yaratan, fark yaratacak ve etkili çalışmalara imza atacak çok arkadaş var. Bu arkadaşların tek bir şeye ihtiyacı var; o da sunum, tanıtım ve organizasyon. Bizim ekipte aslında tam olarak bunu yapıyor. Yani; etkili ve nitelikli işlerin daha çok duyulmasını sağlamak. Nitelikli projelerin tanıtımını ve basın iletişimini sağlıyor, sunum metinlerini yazıyor, organizasyonu tüm ince detaylarına kadar hazırlıyor, projeye bir kimlik kazandırıyor, tasarım ve imajını oluşturuyor ve en son olarak kamuoyu ile paylaşıyor. Misal, genç sanatçımız Gökçe Oflu; genç olmasına karşın, ‘Dokuları Duyumsamak’ imza attığı 20. sergi. Ama bu defa biraz farklı oldu ve serginin tanıtımı profesyonel bir ekip tarafından çalışıldı. Günler öncesinde gazetelerde duyurusu yapıldı. Başta Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Habertürk olmak üzere tüm gazeteler bu sergiyi sayfalarından duyurdular. Açılış günü Kanal D, Radikal röportaj yaptı. Ve Gökçe Oflu, CNN Türk’te ilk canlı yayınına çıktı. Şimdi hem bu haberlerin hem de projelerin devamı gelecek. Gökçe Oflu'dan beklenti büyüdü ve artık ona göre hazırlanacak. İşte tam da bu noktayı önemsiyoruz. Bu da, bana ve bizim ekibe mutluluk veriyor.” dedi.

Febus Akademi    

Açıklamasında, Febus Medya’nın çalışmaları arasında yer alan Febus Akademi hakkında da bilgi veren Okutmuş, yeni bir eğitim sistemini hayata geçireceklerini söyledi.

Febus Medya ve İstanbul Sanat ortaklığında kurulacak olan Febus Akademi’nin, kendi alanında uzmanlaşmış isimlerin bir araya geleceği ve bu alanlarda ilerlemek isteyen gençlerin önünü açacak bir eğitim sistemi olduğunu söyleyen Okutmuş, “Şimdi sırada ise bir başka heyecanımız olan Febus Akademi var. Altyapısını kurduk, kurumsal kimliğini oluşturduk. Febus Akademi alanında uzmanlaşmış isimleri bir araya getirecek ve bu alanlarda ilerlemek isteyen gençlerin önünü açmaya çalışacak. Yani; butik bir eğitim sistemi kuruyoruz. Febus Akademi Aralık ayında 2 ders ve 2 sınıfla başlayacak ve yeni yılla birlikte kademe kademe ilerleyecek.” dedi.

İstanbul Sanat’ın ilk etkinliği: Dokuları Duyumsamak

Okan Üniversitesi ve Febus Medya’nın da sponsorları arasında yer aldığı Gökçe Oflu’nun “Dokuları Duyumsamak” adlı sergi, İstanbul Sanat’ın ilk etkinliği oldu.

Geri dönüşüme olan hassasiyetini çalışmalarına yansıtan genç sanatçı Gökçe Oflu, ses getirecek bir sergiye imza attı. Yazılı ve görsel ulusal medyanın da dikkatini çeken bu sıra dışı sergi, Fulya Galeri Artist’te açıldı.

Sergi 18 Aralık’a devam edecek

Okan Üniversitesi’nde Plastik Sanatlar üzerine eğitimine devam eden Oflu, insanların atık malzemelere karşı olan mevcut algısını, bu maddelere plastik bir değer kazandırarak değiştirmeyi amaçlıyor. Sanatçının ‘duyu’ temasını işlediği kişisel sergisinde 15 eserin yanı sıra, sürpriz bir çalışması daha yer alıyor.

Oluşturduğu anlatım dilinde ‘doku’yu ön plana çıkaran genç sanatçı, duygulara kaynaklık eden ‘duyu’ların yansımasıyla oluşan algının çok yönlülüğünü, farklı dokuları kullanarak izleyiciye aktarıyor.

PROGRAM

Yer: Galeriartist / Ayazma Cad. N/4 Fulya, İstanbul
(Pazar günleri hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında görülebilecek olan sergi 18 Aralık 2012 tarihine kadar devam edecek.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.