''Eleştirel yaklaşıma saygı duyuyoruz''

Bayburt Postası - Bayburt Girişimci İşadamları Derneği (BAYGİAD) Başkanı Habip Berber, basının eleştirel yaklaşımına saygı duyduklarını ifade ederek,  “Çünkü eleştiriye açık olmayan bir mekanizma gelişmeye de müsait değildir” dedi.

''Eleştirel yaklaşıma saygı duyuyoruz''

BAYGİAD Başkanı Habip Berber, basının eleştirel yaklaşımına saygı duyduklarını söyleyerek, eleştiriye açık olmayan bir mekanizmanın gelişmeye de müsait olamayacağını belirtti...Bayburt Postası - Bayburt Girişimci İşadamları Derneği (BAYGİAD) Başkanı Habip Berber, basının eleştirel yaklaşımına saygı duyduklarını ifade ederek,  “Çünkü eleştiriye açık olmayan bir mekanizma gelişmeye de müsait değildir” dedi.

BAYGİAD Başkanı Habip Berber, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek merkezinde yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan BAYGİAD Başkanı Habip Berber, “Basın mensuplarının dernek olarak yapmış olduğumuz toplum yararına faaliyetleri yansıttığında sevindiğimiz gibi yeri geldiğinde eleştirel yaklaşımına da saygı duymamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü eleştiriye açık olmayan bir mekanizma gelişmeye de müsait değildir” diye konuştu.

Gazetecilik mesleğinin önemli bir kamu görevi olduğunu hatırlatan Berber, yerel basının ilde olan gelişmeler konusunda halkı bilgilendirdiğini, vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi yaparak, Bayburt’un kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlendiğini belirttiği konuşmasında, “Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını objektif olarak kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın BAYGİAD olarak yapmış olduğumuz toplum yararına faaliyetleri yansıttığında sevindiğimiz gibi yeri geldiğinde eleştirel yaklaşımına da saygı duymamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü eleştiriye açık olmayan bir mekanizma gelişmeye de müsait değildir” ifadelerini kullandı.

Berber, Bayburt’ta görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.