DAGC 39 yaşında

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti 39 yaşına girdi.

DAGC 39 yaşında
Bayburt Postası - DAGC Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Feridun Fazıl Özsoy,  24 Kasım 1979’da kurulan derneğin, bölgede yerel ve yaygın basında görev yapan basın çalışanlarını bünyesinde topladığını belirterek,  hem basın çalışanlarının hem de kuruluşlarının problemlerini, görev aldığı çatı örgütlerde dile getirerek çözümü noktasında önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Mesleki örgütlerle ilişkiler

DAGC’nin, Türkiye genelinde ve bölgedeki meslek örgütleri ve çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile yakın ilişkilerini sürdürdüğünü ifade eden Özsoy, “ Bugün gelinen noktada DAGC önderliği ve genel başkanlığında Bitlis’ten Iğdır’a kadar Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 il Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu çatısı altında birlikte hareket etmektedirler. Türkiye’de önemli bir saygınlığa sahip olan DAGC, Türkiye’deki 81 il cemiyeti ve 8 Gazeteciler Federasyonu’nu çatısı altında toplayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun başkan vekilliği görevini de büyük bir saygınlıkla devam ettirmektedir” dedi.

Rahmetle anıyoruz

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşundan bugüne geçen bu süre içerisinde özveri ile görev yapan meslektaşların cemiyetin gelişmesine önemli katkı sunduğunu ve çaba harcadığını kaydeden Özsoy, “Bu çabayı yürekten ortaya koyanlar her türlü saygı ve takdiri hak etmektedirler. Kuruluşumuzdan günümüze kadar geçen sürede görev yapan başkanlarımızdan ebediyete kavuşan Mithat Turgutcan, Celal Kaçtıoğlu, Durdemir Bilirdönmez ile üye ve meslektaşlarımız, meslek büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bölgemizde ve kentimizde zor şartlar altında görev yapan gazeteci üyelerimiz ve meslektaşlarımıza sağlık ve esenlikler diliyoruz. DAGC’nin daha nice yıllara ulaşmasını, kuruluşumuzun 39. yılının camiamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorumluluklarımız önce gelir

Özsoy, açıklamasında ayrıca, DAGC’nin hassasiyetlerini de anlattı. “Bir kez daha belirtiyoruz ki, DAGC ve çatı örgütleri, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne inanmakta ve bu yönde de sorumluluklarını yerine getirmiştir, getirmeye devam edecektir.  DAGC, devleti ve milletin tarafındadır.  FETÖ terör örgütü ve diğer bölücü örgüt ve şer odakları ile ülkemizi bölmeye yönelik her türlü yapılanmanın karşısındadır. Bizler meslek icabı sorunlarımız olduğu gibi sorumluluklarımızın da olduğunun idraki içerisindeyiz. Kentimiz, ülkemiz ve milletimize karşı sorumluluklarımız sorunlarımızın önünde gelir. DAGC ve mensupları bu yönde çalışmaya devam edecektir."

Özsoy ayrıca kuruluş yıldönümüne denk gelen Öğretmenler Günü’nü de kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.