Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel medya ile buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi... İşte o buluşmadan notlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel medya ile buluştu
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. “Yerel basının gücü demokrasinin gücünü gösterir. Bunun için yerel basının gücünü öyle reytingle, tirajla ölçmek doğru değildir. Orada kemiyetten çok keyfiyet vardır. Uydu kiralarından müzik telifi ücretlerine kadar Anadolu basınının imkanlarını zorlayan hususlarda bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyorum. Kamu ilanlarının da dağıtımında yine Anadolu basınını koruyacak, kollayacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı görüyorum" diyen Erdoğan, 15 Temmuz gecesi pek çok yerel mecrada medyanın ortak platform oluşturarak darbecilere karşı yayın yapmalarını unutamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile bir araya geldi. "Yerel basının gücü, demokrasinin gücünü gösterir. Bunun için yerel basının gücünü öyle reytingle, tirajla ölçmek doğru değildir. Orada kemiyetten çok keyfiyet vardır. Uydu kiralarından müzik telifi ücretlerine kadar Anadolu basınının imkanlarını zorlayan hususlarda bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyorum. Kamu ilanlarının da dağıtımında yine Anadolu basınını koruyacak, kollayacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı görüyorum." dedi.

Bünyesinde 320 bölgesel ve yerel radyo, gazete, televizyon ve derginin bulunduğu medya kuruluşlarını barındıran derneğe çalışmalarında başarılar dileyen Erdoğan, Anadolu yayıncılarının seslerini duyurmaları ve sorunlarının çözümü konusunda emek verenlere şükranlarını sundu.

Anadolu yayıncılarının bu dernek çatısı altında 2010 yılından beri ülkenin her kritik döneminde milletin ve onun temsilcilerinin yanında yer almalarının önemine işaret eden Erdoğan, "15 Temmuz gecesi pek çok yerel yerde, özellikle medyamızın, yerel medyamızın ortak platform oluşturarak darbecilere karşı yayın yapmalarını asla unutamam, unutmayacağız. Marmaris'te ilk verdiğim ancak teknik aksaklıklar sebebiyle ulusal medyada yer alamayan konuşmamı sınırlı imkanlarınıza rağmen sizler milletimize ulaştırdınız. O gece darbecilerin gerçek yüzlerinin deşifre edilerek, milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmasında Anadolu medyasının çok önemli hizmetlerinin geçtiğini biliyorum. Demokrasi nöbetleri bitene kadar devam eden bu omurgalı tavrınız için de her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Biz Anadolu basınını Kurtuluş Savaşı'ndan biliriz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ondan önce Osmanlı döneminde de ülkenin ve milletin kurtuluşu için yürüttüğü tartışmalardan biliriz. Biz Anadolu basınını tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden biliriz. Biz Anadolu basınını darbe dönemlerinde herkes susarken konuşma cesaretini göstermesinden biliriz. Biz Anadolu basınını kıt imkanlara rağmen fedakarlıkla, cesaretle, kararlılıkla yürüttükleri faaliyetlerinden biliriz. Evet, biz Anadolu basının böyle biliriz, iyi biliriz." 

Anadolu basınını daima takdirle yad ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Yerel basının gücü, demokrasinin gücünü gösterir. Bunun için yerel basının gücünü öyle reytingle tirajla ölçmek doğru değildir. Orada kemiyetten çok keyfiyet vardır. Uydu kiralarından müzik telifi ücretlerine kadar Anadolu basınının imkanlarını zorlayan hususlarda bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyorum. Kamu ilanlarının da dağıtımında yine Anadolu basınını koruyacak, kollayacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı görüyorum." dedi.

Yerel basının varlığını sürdürmesinin, kendini geliştirmesinin ve yeni kadroların yetişmesinin bu şekilde sağlanabileceğine işaret eden Erdoğan, "Yani ben yerel basını aynı zamanda bir okul olarak, bir mektep olarak görüyorum. Ulusal, uluslararası tüm medyaya buradan ne yapacaktır? Geçiş sağlanacaktır. Buradan insanlarımız yetişecektir. Medya faaliyetlerinde ister patron veya yönetici, ister muhabir, yazar olarak yer alın hepsi de ciddi fedakarlık gerektirir. Günün 24 saati, yılın 365 günü yürütülen bir faaliyet ancak sevgiyle aşkla tutkuyla bağlılık varsa sürdürülebilir, bunlar yoksa bu iş çekilmez." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan’dan Merkel’e Yanıt: “Sen Hollanda’nın yanındaysan ben de halkımın ve Hakk’ın yanındayım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın halk oylaması sürecindeki tavrını eleştirerek, "Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına adeta kapını kapatıyorsun, bakanlarına kapını kapatıyorsun, uçuş izni vermiyorsun, oraya gidenleri konuşturmuyorsun. Hollanda'da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen diyorsun, 'Ben de Hollanda'nın yanındayım.' Peki sen Hollanda'nın yanında mısın? Güzel, ben de halkımın ve Hakk'ın yanındayım." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye 149 tutuklu ismin bulunduğu bir listesinin geldiğini, listenin incelendiğini, listedeki 144 kişinin terör suçundan, 4 kişinin de adi suçlardan cezaevinde olduğunu söyledi.

Bu kişilerden birinin suçunun Türkiye'ye Kuzey Irak'tan boma getirmek, bir diğerinin suçunun polis aracına silahlı saldırıda bulunarak iki polisi şehit edip, üç polisi yaralamak olduğunu vurgulayan Erdoğan, bazı kişilerin patlayıcı madde ile yakalandığını, banka soyanından seçim bürosu yakanına kadar bu kişilerin arasında yer aldığını belirtti.

Listeyi gönderenlere, "Bunların gazetecilikle ne ilgisi var da liste yapıp ülkemize gönderiyorsunuz?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Biz asıl niyetin farkındayız. İşin ucu kendilerine dayanınca demokrasiyi, hakkı, özgürlükleri, adaleti, refahı rafa kaldırmakta beis görmeyenler, mesele Türkiye olunca hemen yüzlerine bir maske takıyorlar. Biz de bu şekilde maskeyle karşımıza çıkanlara artık haydut muamelesi yapma kararı aldık. Öyle ya, saklayacak bir şeyin yoksa niye maske takıyorsun? Çık ortaya, delikanlıca, 'Benim Türkiye ile meselem var, bölünmesini, parçalanmasını istiyorum.' deki herkes kimin ne olduğunu görsün." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu basınının huzurunda Türkiye'ye parmak sallayan Avrupalılara seslenerek, şöyle devam etti:

"Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlular platf-ist 7 yıl önce

yakışır Bayburt Postasına, tebrikler