Çığırtkanlardan bilbordlara

Reklam fikri ve anlayışı insanlar arasında alışverişin başlamasıyla beraber doğmuştur. Gazete, radyo, internet ve televizyonlar, günümüzde en etkili reklam araçlarıdır. Bunun yanı sıra sokak afişleri, reklam panoları, sponsorluklar ve organizasyonlar tanıtımı tamamlayan ana unsurlar olarak sıralanabilir. Firmalar, işletmeler, üreticiler; özellikle günümüz serbest piyasasında reklam vermek, kendini tanıtmak, anlatmak zorundadır. Bir reklam aracı olan radyo kendi tanıtımını kendi frekansında, yine bir reklam aracı olan gazete kendi reklamını sadece kendi sayfalarında yaparak bu ihtiyacın tamamını karşılayamayabilir. 

Çığırtkanlardan bilbordlara

Bayburt Postası 57. yılını Bayburtlularla paylaşıyorReklam fikri ve anlayışı insanlar arasında alışverişin başlamasıyla beraber doğmuştur. Gazete, radyo, internet ve televizyonlar, günümüzde en etkili reklam araçlarıdır. Bunun yanı sıra sokak afişleri, reklam panoları, sponsorluklar ve organizasyonlar tanıtımı tamamlayan ana unsurlar olarak sıralanabilir. Firmalar, işletmeler, üreticiler; özellikle günümüz serbest piyasasında reklam vermek, kendini tanıtmak, anlatmak zorundadır. Bir reklam aracı olan radyo kendi tanıtımını kendi frekansında, yine bir reklam aracı olan gazete kendi reklamını sadece kendi sayfalarında yaparak bu ihtiyacın tamamını karşılayamayabilir. 

Elli yedinci yılını okurlarıyla paylaşan Bayburt Postası, internet sitelerinde, sosyal projelerde, dergilerde ve reklam panolarında kendini anlatmaya, reklamını yapmaya yılın belirli zamanlarında devam edecektir.

Günümüz iletişiminin en önemli unsuru olan reklam, ortaçağda daha ziyade çığırtkanlar, tellallar vasıtasıyla yapılmıştır. Arşivimizde yer alan bir fotoğraf, reklamın önemi konusunda çok önemli ipuçları vermektedir. 50 yıl öncesine ait siyah beyaz bir fotoğrafta, Bayburt esnafının 21 Şubat kutlamalarında “işyeri tabelalarını” veya “pazarlamaya çalıştığı ürünü” resmi geçitten geçirerek reklamını yapmaya çalıştığı görülmektedir. 

Bu zihinlerde nostalji tadı bırakan siyah beyaz örneği, reklam kampanyası hazırlığında olan şirketlerimizin dikkatine sunuyoruz. 


Bayburt Postası reklamları yıl boyunca aralıklarla sürecek

1950'liler... 21 Şubat resmi geçidinde, sıra reklamlarda... Ellerinde reklam panoları ile yürüyen gençler, ürünlerin ve firmaların reklamını yapıyor. (Bu tarihi fotoğrafı bizlerle paylaşan Naci Ahıskalıoğlu'na çok teşekkür ediyoruz.)

- Reklamın Tarihi

- Editörün kaleminden "Elli yedi yılın öyküsü"

- Bayburt Postası'nın yenilikleri

- Tebrik mesajları 

...Ve çok daha fazlası bu hafta boyunca www.bayburtpostasi.com.tr de olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.