'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlu olsun!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü,  yurt genelinde kutlanıyor. 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe giren ve 1971 yılına kadar “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanan etkinlik, 1971 yılından itibaren çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başladı.

'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlu olsun!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü,  yurt genelinde kutlanıyor. 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe giren ve 1971 yılına kadar “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanan etkinlik, 1971 yılından itibaren çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başladı.

Her yıl çeşitli etkinliklerle yurt genelinde kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü, ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da unutulmadı. Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Yaşar Yıldız, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımlayarak gazetecilerin bu özel gününü kutladılar. 

İpek: "Basın mensuplarının çalışma şartlarını kolaylaştırmak görevimizdir"

Bayburt Valisi Hasan İpek"Haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basının, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli payı vardır. Gece-gündüz demeden ağır ve zor şartlarda fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği sağlamak bizlerin görevidir. İlkeli tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."

Özbek: "Bayburt'u tanıtma gayretinde görev yapıldığına inancım tamdır"

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek"Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sosyal bilinçlenme yanında halkımızın ülke menfaatleri doğrultusunda aydınlatılması gibi kutsal bir görevi ifa eden basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini en derin samimiyetimle kutluyorum. Yerel ve yaygın medyada Bayburt’umuzda görev yapan basın çalışanlarının, ilimizi en iyi şekilde tanıtma öne çıkarma azminde ve gayretinde görev yaptıklarını inancım tamdır. Bayburt medyasının Bayburt için her zaman duyarlı, sorumlu, tarafsız bir yayın yapacağına ve basının evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceğine şüphesiz inanıyorum. Vatandaşlarımızın doğru haber alma özgürlüğü için mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden başta Bayburt’umuzun basın sektöründe görevlerini yapan değerli basın mensuplarımız olmak üzere, bu kutsal görevi yerine getiren tüm çalışan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar ve tüm medya çalışanlarına esenlik, mutluluk ve başarılar dilerim."

Polat: "Bayburt'un gelişmesi ve kalkınması için yerel basının katkısı önemlidir"

Belediye Başkanı H. Ali Polat “Bir fedakârlık mesleği olan basın sektöründe özellikle yerel yayın organlarının özverisi takdire şayandır. Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, idareciler olarak bize de çalışmalarımızda ilham kaynağı olmaktadır. Ayrıca, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde yerel basının katkısı büyük önem taşımaktadır. Zor şartlar altında büyük bir özveri ile görevlerini sürdürmeye çalışan basınımızın daha güzel şartlarda halkımızı bilgilendirmesi adına 2013 yılının umut verici olmasını temenni ediyorum. Bu düşüncelerle; ilkeli, tarafsız ve güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun sesi olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Yıldız: "5187 Sayılı kanunla kaldırılan yıpranma payını geri istiyoruz"

BGC Başkanı Yaşar Yıldız

"Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlamak amacıyla düzenlenen 212 Sayılı Yasa'nın kabulünün yıl dönümü olan 10 Ocak, Gazeteciler Günü olarak kutlanmakta. 5187 Sayılı kanunla kaldırılan yıpranma payının tekrar verilmesi, oldukça zor koşullarda çalışan gazetecilerin çalışma koşullarının daha da iyi olması, hak ve özgürlüklerinin uluslararası standartlara ulaşması, sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi basın camiasına güç ve kuvvet kazandıracaktır. İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için ilimizdeki tüm gazete çalışanlarına başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Tüm basın çalışanlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini dilerim.''

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.