Birileri TRT'yi mi işletiyor?

Bayburt’un büyük kültür mirasları 'küçücük' yalanlara alet ediliyor!

Birileri TRT'yi mi işletiyor?
Bayburt Postası - Tarihi miras açısından kentin en eski ve aynı zamanda turizm noktasında en bahtsız eserlerinden biri olan Bayburt Kalesi, maketiyle ulusal basına konu oldu. Tarihi kale, ilk kez minimize edilmiş bir görüntüye kavuşturulmuştu! Bayburt Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergiyle görücüye çıkan ve dikkat çeken minyatür çalışma, bu kez TRT Haber’le gündeme gelirken, eserin Bayburt taşından yapıldığı iddia edildi!

Daha önce kaynağı yanlış olan -uydurma- bir bilgiye göre Mostar Köprüsü’nde de kullanıldığı ileri sürülen Bayburt taşı, bu defa benzer bir şekilde tarihi kalenin -sözde- maketiyle birlikte yine TRT ekranlarına taşındı. Tamamı tek tip ve suni malzemeden (gazbeton) yapılan maketin gerçeği aratmadığına dikkat çekilen haberde, “Tarihi kalenin Bayburt taşından yapılan minyatürü büyük ilgi görüyor” ifadelerine yer verildi.

Bütün bu ifadeler ve verilen bilgiler ışığında; biri veya birileri “koskoca” devlet kanalını ya göz göre göre işletiyor veyahut birkaç “kendini bilmezin cehaleti” ile Bayburt’un kültür mirası “küçücük” yalanlara alet ediliyor! 

Yorumu okuyucularımıza ve ilgililere bırakıyoruz!
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Geçmiş olsun 8 yıl önce

Turizm il müdürlüğünün Bayburtta ters tezat olmadığı ne işi var, söyler misin sevgili Bayburdi kardeşim? Belli ki haberlerdeki yalanlardan hiç ama hiç utanmıyorsunuz. Kırdığınız potların haddi hesabı yok. Yoksa şu samimiyetine kardeş samimiyetiyle inandığım Bayburt Postası okunsa ne olur ya da dediğin gibi okunmasa ne olur. Sen bilmezsin, çapın da anlamaya yetmez, bu değerli gazete 60 küsur yıldır zaten kaybediyor, sırf Bayburt kazansın diye. Buna yakinen şahidim. Hasımlığa gelince, dürüst ol, samimi ol, eleştiriye açık ve yürekli ol. Herif ol herif! Gördüğün gibi tükürürsün avuçlarına, vururlar işte böyle alnına...

TRT muhabirliğini de herhalde babasının hayrına yaptığını zanneden sevgili Murat Söylemez. Sana gelince. Sen çok komik bir çocuksun biliyor musun? Senin ne kadar komik biri olduğunu herhalde görüyorlar daha da göreceklerdir eminim. Ve seninle birlikte şu haberde senin gibi okuduğunu anlamayan, anlamak istemeyenler dahil Allah hepinize akıl fikir versin diyorum.

Avatar
BRT 8 yıl önce

Aynen oye adam bir sodes haberi yapmiş dişardan gorsen bayburt'a fbrika açılmış gibi. her haberde bir şaibe bir yalan var.

Avatar
Semavi Ardahan 8 yıl önce

Sayın Bekir Kurtoğlu, burada bazı tartışmalara nokta koyan yorumunuz için teşekkür etmek ve taş işçiliği sanatına emek vermiş biri olarak size eleştiri getirmek istedim. Ortaya koyduğunuz emek ilgili unuttuğunuz bir şey var. Fazla teknik detaya girmeden açıklayayım. Bayburt taşı, zaten kullandığınız malzeme kadar işlemeye ideal bir özelliğe sahiptir. Bunu bilen, işleyen ve hakkını veren Bayburtlu ustalar da vardır. Minyatüre birebir yansıması için danışacak uzmanları veya bunlara aracı olacak değerli büyüklerimiz de vardır. Madem olaya Bayburt açısından bakıyorsunuz, bakılmasını istiyorsunuz, hal böyleyken hiçbir mazeret veya gerekçe şu ortaya koyduğunuz emekteki sahteciliği ve yanlışları telafi edemez. Tanıtım dürüst, asil, gerçekçi ve tabi ki hakkıyla olmalı. Bir yalan üzerine bina edilmiş 45 saniyelik haberle olmamalı. Ben bunu Bayburt'a, Bayburt'un taşına, Bayburt'un kalesine, Bayburt'un ustalarına yakıştıramıyorum. Buna en başta sizin karşı çıkmanız gerekirdi. Saygılar...

Avatar
69 8 yıl önce

SEKO69 SEN O DEDİĞİN HABERLERİ DİŞ MACUNUNU TANITMAK İÇİN DİŞİ AĞRIYORMUŞ GİBİ ROL YAPAN FİGÜRANLARLA KARIŞTIRIYORSUN HERHALDE. NE OLDU ŞİMDİ BÜTÜN DÜNYA BAYBURT TAŞINDAN BAYBURT KALESİ MAKETİ YAPILABİLECEĞİNİ ÖĞRENDİDE BUNA ENGELMİ OLDU BU HABER? USTASIDA TAŞIDA ORADA VARKEN HATTA DAHA KOLAYKEN NUMARA ÇEVİRMEYİN ALEMİ YOK. ERZURUMUN REKLAMI YAPILIYORMUŞ LAFA BAK GÜLME. ERZURUM CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARIYLA TANITIM YAPIYOR BÖYLE UYDURUK KAYDIRIK REKLAMLARLA DEĞİL

Avatar
taşcı 8 yıl önce

yapmeyin etmeyin. saygılı olun haddinizi bilin. bu şehrin taş ustaları var.çok istiyorsanız getirelim yapalım size. özel bir gayretle devlet kurumunu kullanmadan gidin istediğiniz havayı atın.ha illa sanatmı yapmak istiyorsunuz. o zaman yutongdan değil taştan yapında görelim o küçük boyunuzu.neymiş trtnin dikkatini çekmiş.yürü git işine.kafanızdan element uydurup televizyonlara haber sallamakla olmuyor bu işler

Avatar
seko69 8 yıl önce

sayın editör habercilik anlayışına birşey demem. güzel haberler yapıyorsun. lakin eğer konu Bayburt ve Bayburt'un tanıtımı ise bırakalım yalan haberler havada uçuşsun..bir tek doğrucu bizmiyiz? Bayburt taşından yapıldı veya yapılmadı ne önemi var? önemli olan tanıtım, reklam, haber değil mi? bütün Türkiye hatta dünyanın belki ilgisini çekmiştir haber.. insanlar sırf minyatür Bayburt taşı mı diye soracak sorgulayacak değil.. ne güzel Bayburt ile ilgili son zamanlarda ulusal basında haberlerimiz yapılıyor. varsayalım ki kandırma var, bu Bayburt'un işine yarıyorsa kandıralım. diğer iller da haberler tamamen gerçekliği mi yansıtıyor? hayır. Erzurum hala bugün olmuş Kışın kar yağmasından nemalanıyor. ilk kar Kars'a Ardahana yağar ama haberlerde Erzurum yolları kapalı, tipi., kar iki metre, vs.. bırakalım bu işleri. Mevzu Bayburt ise gerisi teferruattır.. bilmem anlatabildim mi?

Misafir Avatar
El-Cevap 8 yıl önce @seko69

"...Bayburt'un işine yarıyorsa kandıralım." Sözüyle ne kadar aciz bir durumda olduğumuzu bir kez daha kanıtlamışsınız sayın seko69. Memleketimizin vaziyeti ortadadır. Yalan-dolan ile geldiğimiz şu durumdan kurtarmak için sade ve sadece doğrulara ihtiyacımız var. Kaş yapalım derken göz çıkarmak bize yakışmaz. MIŞ-MİŞ gibi söylem ve eylemler bizi yükseltmez. Allah ülkemizin ve memleketimizin yardımcısı olsun.

Beğenmedim! (2)
Avatar
burak 8 yıl önce

Van gölünde de canavar var dediler ama yok bide oraya el atsan diyorum

Avatar
Murat Soylemez (TRT Muhabiri) 8 yıl önce

Allah razı olsun.Demekki guzel ısler yapıyoruz ki surekli haberlerimden gundem oluşturuyorsunuz. Sızıde Tanıtım Haberı yapmaya davet ediyorm :)